22bet hírek

A Boca hetedszer vagy a Fluminense először nyeri meg a Libertadores-kupát? | 22bet sportfogadási előzetes

Szombat este 21:00-kor rendezik a legendás Maracanã Stadionban a Libertadores-kupa döntőjét a Boca Juniors és a Fluminense között. A Boca korábban már hat alkalommal is elhódította a legendás trófeát, egy hetedik sikerrel utolérnék a listavezető Independientét. A Fluminense azonban még soha nyerte meg a sorozatot (2008-ban jutott el a döntőig).

A sportfogadás Magyarországon lévő fogadási oldalak egyike, a 22bet bónusza a legjobbak közé tartozik hazánkban. A szorzók a 2023.11.03. 16:00-i állapotot mutatják, azok idővel változhatnak. A fejlett statisztikai mutatók a StatsBomb adatai.

Út a döntőig

Libertadores-kupa Döntő
©22bet (2023.11.03.)

Az argentin gárda a csoportkörben a Pereira, a Colo Colo és a Monagas előtt nyerte meg az F-kvartettet. A nyolcaddöntőben 11-esekkel jutott tovább a Nacional ellen, miután az első meccs 0-0-ja után 2-2-vel zárult a visszavágó.

A negyeddöntőben szintén 11-esekkel jutottak tovább a Racing ellen, a párharc során egyetlen gól sem született.

Az elődöntőben a Palmeiras ellen találkoztak, ahol ismét büntetőkkel jutottak tovább az idegenben vívott visszavágón. Egészen elképesztő mennyiségű szerencse volt szükséges a Boca Juniors döntőbe jutásához.

A Fluminense a River Plate, a Sporting Cristal és a The Strongest előtt végzett a D-csoportban. A Flu 5-1-re gázolta le a Rivert Brazíliában, majd Martín Demichelis csapata egy 2-0-s győzelemmel vágott vissza Fernando Dinizéknek.

A nyolcaddöntőben 3-1-es összesítéssel ejtették ki az Argentinos Juniorst, a nyolc között pedig 5-1-el az Olimpia Asunciónt. Az elődöntőben az Internacional ellen nagyon szoros mérkőzésekre került sor.

Otthon 2-2-s döntetlent értek el Dinizék, majd az idegenben vívott visszavágón 1-0-s hátrányból a 81. és a 87. percben szerzett gólokkal sikerült kiharcolni a fináléba kerülést.

A sorozat gólkirálya az a Germán Cano lesz, aki a Flu színeiben 12 góllal áll (8,4 xG), toronymagasan a góllövőlista élén (6 gólt a kieséses szakaszban szerzett).

Ellentétes stílusok

A Boca Juniors egy megszokottabb módon futballozó gárda. Védekezésben stabilak, csupán 5 gólt kaptak 12 mérkőzésen, a legjobb mutató a sorozatban. Bár átlagos mennyiségű lövést engednek, azok veszélyessége a kapujukra nagyon alacsony.

Támadásban 13,72 xG-ből 12 gólt szereztek. Lövés mennyiségük átlagos, de a helyzetek minősége átlag felülinek mondható (9,8%). Mindenképpen érdemes kiemelni Valentín Barcót, a csapat 19 éves középpályását, aki iránt a Brighton már nyáron érdeklődött, valamint a rutinos támadót, Edinson Cavanit.

A Fluminense Fernando Diniz révén a relacionista futballal rengeteg hívet szerzett magának. Ez a játék kizárólag a labdához való pozicionálást részesíti előnyben, a játékos nem a pálya egy fix pontjához helyezkedik.

Diniz azóta ideiglenes brazil kapitányként jobb játékosokkal is kipróbálhatja módszerét, nagyon érdekes lenne őt európai csapat élén látni, különösen, ha a szezon után Carlo Ancelotti tényleg átveszi tőle a brazil válogatott irányítását.

Dinizék produkálták a legjobb támadójátékot a sorozatban. 17,92 xG-ből 22 gól 13 meccsen, lövéseik minősége átlagon felülinek mondható (11,9%). Védekezésben 10 gólt kaptak 10,58 xG-ből. Nem olyan erősek, mint a Boca, de nem nagy a különbség. Pontrúgásokat viszont gyengén védekeznek le.

Nagyon sok rövid passz jellemzi játékukat, kulcsjátékosaik a Real Madrid korábbi balbekkje, Marcelo, a Liverpool egyik célpontja, a középpályás Andre Trindade, no meg persze Cano.

Azonban nem csak passzolni, hanem vezetni is szeretik a labdát, a pálya középső harmadából szeretnek azzal bejutni az ellenfél védelmi vonala elé annak áttörése előtt.

Boca Juniors-Fluminense 22bet tippek

Véleményünk szerint ezek a dél-amerikai döntők nagyon nehezen megjósolhatók. Amióta egy mérkőzésen dől el a kupa sorsa, két 1-0-s és két 2-1-es döntőt rendeztek (mind a négyszer brazil csapat nyert).

Úgy gondoljuk, a Boca inkább védekezni fog, a Fluminense pedig a játék diktálásával lesz elfoglalva. Szerintünk ez a mérkőzés szimbolizálja majd a Diniz-forradalom csúcspontja. A brazil gárda remekelt a két argentin csapat ellen az idei sorozatban, akik közül a River Plate vezeti a bajnokságot 11 pontos előnnyel.

A fogadóirodáknál némileg esélyesebbek a brazilok, ezért szerintünk kicsit merészebb fogadásokat is lehet kötni a győzelmükre.

Boca Juniors-Fluminense 22bet tippek
Kupagyőztes – Csapat 2 (Fluminense)1,52
Handicap 2 (-1) (Fluminense legalább két góllal nyer)3,20
Csapat 2 győz és összes gól 1,5 felett2,89
NEM szerez mindkét csapat gólt1,705
Gólok száma: 2,5 felett2,55

A 22bet gyakori kérdésekkel mi is foglalkoztunk korábban weboldalunkon.

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Newcastle-be látogat az Arsenal szombat este | Rabona sportfogadási előzetes
következő cikk
Londoni derbit rendeznek hétfő este a Premier League-ben