A hendikep fogadással gyakran merülnek fel különböző kérdések kezdő, de már gyakorlott sportfogadóknál is. Ezen az oldalon elmagyarázzuk hogyan működik, hozunk rá példákat, amelyeken keresztül könnyebben érthető lesz számodra, hogy mi az a hendikep. A hendikep ismerete is a sportfogadási stratégiák részét képezi, hiszen érdemes lehet ezzel a piaccal taktikázni bizonyos esetekben, a szorzók növelésének érdekében.

Eb fogadásverseny - csodalátos nyeremények
Véget ér
Eb 2024 fogadási verseny
Véget ér

Mit jelent a hendikep fogadás?

A hendikep fogadásnál a bukméker a gyengébbnek vélt csapat/játékos számára ad előnyt, amelyet a későbbiekben hozzáad a tényleges eredményhez. Ha -1-es hendikeppel indul a favoritnak tartott csapat/játékos, akkor ugyan a meccs 0:0-s döntetlennel kezd, de a fogadás szempontjából már a meccs kezdetekor 0-1-s hátrányba kerül. Ha a favorit 1-0-re nyer, akkor a fogadás eredménye a hendikep levonása után 1-1 lesz, és a fogadás nem nyer. A tényleges nyeremény szempontjából tehát nem a hivatalos, valós végeredmény a fontos, hanem a hendikeppel korrigált eredmény. Ez a fogadási típus egyrészt a csapatok közötti döntetlen esélyének növelésére szolgál, másrészt a favorit győzelmének esélyét növeli.

Mi a hendikep jelentése?

A hendikepes fogadással adott előny természetesen nem csak egy gól vagy sportágtól függően egy pont lehet. Az esélyesebbnek tartott csapatnak vagy játékosnak kettő, vagy akár több „egységnyi” előnyt is adhatsz.

Segítségképp készítettünk egy táblázatot, hogy miként változik a várt végeredmény a hendikepes fogadások esetében. A táblázat első oszlopában hivatalos végeredményeket találod, a mellette lévőben pedig a -1 hendikeppel korrigáltat. Az ázsiai hendikeppel foglalkozó oldalunkon találsz egy ehhez hasonló ázsiai hendikep táblázatot is.

Hivatalos eredmény 📝Eredmény -1 hendikeppel ✔️
0-00-1
1-01-1
2-02-1
2-12-2
3-13-2
0-10-2
0-20-3
1-11-2
2-22-3

Nézzük az első sort példaként. Egy adott focimeccs végeredménye, amit -1 hendikeppel tettünk a hazai csapatra, 0-0 lesz. Mivel a hazai csapat -1 gólról indult, így a hendikeppel korrigált eredmény 0-1 lesz a vendégcsapat számára, hiszen ők viszont 1 gólos előnyben voltak a hendikepnek köszönhetően. A táblázat további soraiban ugyanezen elv mentén láthatod a hivatalos eredményt és a hendikepes eredményt.

Példák a hendikepes fogadásokra

A könnyebb megértés érdekében példával is szemléltetjük a hendikepes fogadásokat. A háromesélyes fogadás hendikeppel a labdarúgásban örvend a legnagyobb népszerűségnek, ezt másnéven európai hendikepnek nevezik. Természetesen minden olyan sportágnál találsz ilyen piacot, ahol három végkimenetel lehetséges (hazai, döntetlen, vendég). Ebben az esetben a virtuális előnyt az egyik csapat kapja csak meg, a tétet pedig ugyanúgy a meccs kimenetelére teheted. Nézzük meg kicsit részletesebben a háromesélyes hendikep fogadást egy gyakorlati példán keresztül, az angol labdarúgásból.

Tegyük fel, hogy a Manchester City a West Ham ellen játszik a Premier League egyik fordulójában. A City győzelmére a sportfogadás oldalak normál végeredmény piacán 1,22-es szorzót ajánlanak, míg a döntetlenre 7,50-et, a vereségre pedig 15,00-t. Mivel teljesen meg vagyunk győződve arról, hogy a manchesteriek meg fogják nyerni ezt a mérkőzést, a megszokott végeredmény piac helyett, a hendikep piacon fogadást teszünk a West Ham egygólos előnyére. Így a fogadási odds 1,58-ra változik a City győzelmére, 16,00-ra a döntetlenre és 41,00-re a West Ham győzelmére. Példánkban a mérkőzés hivatalos végeredménye 3-0 a Manchester City javára, a hendikep levonása után pedig 2-0 marad szintén az ő javukra. Ebben az esetben egy győztes fogadást tudhatunk magunkénak.

Unibet végeredmény piac
©Unibet (2023.05.03.)
Unibet hendikep piacok
©Unibet (2023.05.03.)

Természetesen kétesélyes hendikep fogadásra is van lehetőség, azokban a sportágakban, ahol két végkimenetele lehet egy mérkőzésnek (hazai vagy vendég győzelem). A háromesélyessel szemben a különbség tehát, hogy ebben az esetben tehát a döntetlen nem szerepel a lehetséges eredmények között, de egyébként ugyanúgy működik ez is. Itt a teniszt hoznám fel példának, és a Madridi ATP torna Alcaraz – Khachanov mérkőzését. A meccs esélyese magasan Alcaraz, a normál kimenetel piacon mindössze 1,09-es szorzót adnak rá. A második képen látható, hogy -1,5 szettes hendikeppel ez már 1,36-os szorzóra változik. Hendikepet nem csak a végeredményre lehet tenni, ahogy a második képen is látszik a játékok számára is lehet hendikeppel fogadni, de ezek a lehetőségek sportonként változnak.

Unibet végeredmény piacok
©Unibet (2023.05.03.)
Unibet hendikep piacok
©Unibet (2023.05.03.)

A 3 legjobb bukméker, ahol fogadhatsz hendikeppel

  1. 22bet – legjobb hendikep szorzók 🔝
  2. ivibet – széles fogadási választék hendikep piacokon ♾️
  3. Unibet – legjobb sportfogadási alkalmazás hendikep szempontból 📱
Unibet
NépszerűAjánlott
Max. bónusz
20 000 Ft
Százalék
100%
Min. szorzó
1.40
Min. betét
3 500 Ft
Unibet Bónusz
Megforgatási követelmények
bónusz megforgatása 6x
22Bet
NépszerűAjánlott
Max. bónusz
35 000 Ft
Százalék
100%
Min. szorzó
1.40
Min. betét
400 Ft
22Bet Bónusz
Megforgatási követelmények
befizetés + bónusz megforgatása 5x
Campobet
Új
Max. bónusz
35 000 Ft
Százalék
100%
Min. szorzó
2.00
Min. betét
6 000 Ft
Campobet Bónusz
Megforgatási követelmények
befizetés + bónusz megforgatása 6x
Quickwin
Új
Max. bónusz
35 000 Ft
Százalék
100%
Min. szorzó
2.00
Min. betét
5 000 Ft
Quickwin Bónusz
Megforgatási követelmények
bónusz megforgatása 6x
Az általános felhasználási feltételek érvényesek. | 18+ | Játssz felelősséggel!

A legjobb hendikep szorzók

Segítségképp hoztunk nektek egy összehasonlítást, ahol megnézhetitek, hogy melyik bukmékernél találjátok a legmagasabb hendikep szorzókat az aktuális mérkőzésekre. Elsőként lássuk a mindig népszerű Bajnokok Ligája hendikep oddsait:

Az angol Premier League-ben is érdemes szétnézni, mert nagyon jó szorzókat lehet megjátszani szinte biztosnak tűnő meccseken:

Ha kedvet kaptál a hendikep kipróbálásához, nincs is jobb annál, mint mikor a magyarok által jól ismert NBI-ben tesztelted le:

Gyakran ismételt kérdések

Összeírtunk néhány olyan kérdést, amely gyakran elhangzik a hendikepes fogadásokkal kapcsolatban, hogy kicsit összefoglaljuk ilyen formában is a lényegét.

Mi a hendikep jelentése?

Hendikepes fogadáskor a favoritnak vélt csapatnak adhatsz egy, kettő, vagy akár több gólos kezdő hátrányt, amit le kell dolgozniuk a mérkőzés során. Például, ha az erősebb csapatra -1-es hendikeppel fogadsz egy focimeccsen, akkor minimum két góllal kell nyerniük, hogy a fogadásod győztes legyen.

Mikor érdemes hendikep piacon fogadni?

Ezt olyan esetekben érdemes használni mikor a két csapat teljesítménye és eredményei között jelentős különbség van. Akkor érdemes hendikeppel fogadni, mikor meggyőződésünk az adott csapatról, hogy biztosan nyerni fognak.

Döntetlenre is lehet hendikeppel fogadni?

Természetesen lehet, ebben az esetben viszont ha egy meccsen hazai -1 hendikeppel fogadsz döntetlenre, akkor a vendégcsapatnak mindenképpen egy  gólos különbséggel kell nyernie a győztes szelvényhez.