Sokan mondják, hogy a sportfogadással könnyen lehet pénzt veszíteni. Ez abban az esetben igaz, ha nincs egy jó online fogadási stratégiánk. A profi és a sikertelen fogadókat, jellemzően az alkalmazott fogadási módszerek hatékonysága választja el egymástól. A sikeres fogadók nem követik el azt a hibát, hogy azt hiszik, hogy egyetlen stratégia az összes sportágban ugyanúgy működik, hanem felismerik azt, hogy a játékhoz kell igazítaniuk a fogadásokat. Van egy saját maguk által kialakított, jól működő stratégiájuk, és ezen nem változtatnak minden olyan javaslatra, ami éppen szembe jön velük. Mielőtt belemerülnénk ezekbe a módszerekbe, nézzük meg, miért extra fontosak a fogadási stratégiák.

Miért fontosak a fogadási stratégiák?

A sportfogadást üzletnek tekintők számára elkerülhetetlenek a fogadási stratégiák, hiszen ők elkötelezettek a hosszú távú siker mellett. Mit is takar ez? Az ilyen emberek időt szánnak arra, hogy megismerjék a létező fogadási stratégiákat, majd ezek alapján készítenek egy megfelelő tervet a siker érdekében. Fontos figyelembe venni azt, hogy a sportfogadás néha kiszámíthatatlan, ezért a stratégiát az értékfogadásra kell alapozni. Ez azt jelenti, hogy az olyan mérkőzéseket kell beazonosítani, ahol a felkínált esélyek nem reprezentálják a valószínű kimenetelt.

Hosszú távon ki fogod tapasztalni, hogy melyek azok a konkrét stratégiák, amelyek a legjobban működnek számodra, illenek a költségvetésedhez és megfelelnek a kockázatvállalási hajlandóságodnak. Egy olyan modellt fogsz tudni kialakítani, amellyel egyszerűen és nyereségesen fogadhatsz. Egy egyedi stratégia alkalmazása megkülönböztet téged a többi sportfogadótól és növeli a nyerési esélyeidet is. Ennek az az oka, hogy a fogadóirodák a legnépszerűbb, legtöbbek által használt fogadási stratégiákat beépítik modelljeikbe, és igyekeznek azokat a lehető legjobban mérsékelni.

Fogadási stratégiák

Így építsd fel a saját fogadási stratégiád

1. Végezz egy kutatást, amelynek keretein belül részletesen utána nézel minden fogadási stratégiának.

2. Legyél figyelmes azokra a sportágakra és fogadási piacokra, amelyre fogadni szeretnél. Jó példa erre a labdarúgásban a VAR bevezetése, ami valószínűleg növelte a büntetők számát a fociban. Ez már egy kiindulópontja lehet egy adott stratégiának. Résen kell lenned a legújabb trendekkel, szabályváltozásokkal. Azzal is legyél tisztában, hogy a trendek által történt változások sokszor nem találgatások, hanem adott esetben tényekkel és adatokkal is alátámasztottak.

3. Most, hogy kialakult az ötlet, a következő lépés az, hogy megkeressük azokat az egyéb változókat, amelyek befolyásolhatják az általad kialakított módszereket. Például egy kisebb stadion megkönnyítheti a csapatok számára a szögletek megadásait. Egy rossz minőségű pályával rendelkező stadion általában nem kedvez a támadófutballnak.

4. Miután kialakítottál egy stratégiát, a következő lépés a tesztelés és a finomítás. Fontos, hogy nagyon kis értékekkel teszteld a kialakított módszeredet, de mindeközben figyelemmel kísérd azt, hogy mennyire jársz sikerrel a megtett fogadásokkal. Minden eredmény után gondold át, hogy lehetséges-e átalakítani úgy a stratégiád, hogy olyan változók is belekerüljenek, amelyeket esetleg figyelmen kívül hagytál. Ugyanilyen fontos az is, hogy eltávolíts olyan tényezőket, amelyek viszont nem befolyásolják az eredményt, hiszen különben ez csak egy felesleges plusz, amire oda kell figyelned.

A jól működő stratégia kialakításához a megfelelő fogadóoldal kiválasztása is nagyon fontos. Nálunk utána tudsz nézni, hogy a legnépszerűbb irodák milyen sportfogadási lehetőségeket nyújtanak, melyik a legmegfelelőbb számodra. Mi az alábbiakat ajánljuk:

Unibet
NépszerűAjánlott
Max. bónusz
20 000 Ft
Százalék
100%
Min. szorzó
1.40
Min. betét
3 500 Ft
Unibet Bónusz
Megforgatási követelmények
bónusz megforgatása 6x
22Bet
NépszerűAjánlott
Max. bónusz
35 000 Ft
Százalék
100%
Min. szorzó
1.40
Min. betét
400 Ft
22Bet Bónusz
Megforgatási követelmények
befizetés + bónusz megforgatása 5x
Campobet
Új
Max. bónusz
35 000 Ft
Százalék
100%
Min. szorzó
2.00
Min. betét
6 000 Ft
Campobet Bónusz
Megforgatási követelmények
befizetés + bónusz megforgatása 6x
Quickwin
Új
Max. bónusz
35 000 Ft
Százalék
100%
Min. szorzó
2.00
Min. betét
5 000 Ft
Quickwin Bónusz
Megforgatási követelmények
bónusz megforgatása 6x
Az általános felhasználási feltételek érvényesek. | 18+ | Játssz felelősséggel!

Az alábbiakban áttekintjük a legfontosabb fogadási stratégiákat, amiket a sportfogadás Magyarországon kínál.

Fogadási stratégiák, amiket érdemes ismerni

Felett/alatt

Az egyik legnépszerűbb fogadási piac, ahol a pontok/gólok/lapok/szögletek és sok más egyéb tényező számát lehet megtippelni. Itt a fogadóoldalak szoktak általában meghúzni egy határt, ami fölé/alá lehet tippelni. Kezdetekben inkább csak a labdarúgásnál volt jellemző, mára már sok másik sportnál is szerepelnek ilyen piacok. Jó példa erre az utóbbi időben egyre népszerűbb darts, ahol legtöbben a 180-as dobások számára tippelnek, de a leg-ek számára is lehet fogadást tenni.

Dupla esély

A dupla esély fogadás kimondottan jól passzol egy kockázatkerülő stratégiába. Ebben az esetben olyan fogadást teszel, ahol három lehetséges kimenetel közül, valamelyik kettő bekövetkezését tippeled meg. Azáltal, hogy két kimenetelre fogadsz, a szorzó alacsonyabb lesz, azonban a fogadás megnyerésének esélyét is növeled, 33%-kal. Természetesen ezt a stratégiát csak olyan sportoknál tudod alkalmazni, ahol három kimenetelre lehet fogadni.

Félidő/teljes játékidő fogadások

Ez a fogadási módszer az előzőnél már egy kicsit nagyobb kockázatot rejt. Ebben az esetben a mérkőzés félidei és teljes játékidei eredményére, vagy akár góljaira tehetsz tippeket. A fogadás, csak akkor lesz sikeres, ha mind a félidő, mind a teljes játékidő történéseit eltaláltad. Egyetlen előfeltétele van az ilyen jellegű fogadásnak, méghozzá az, hogy az eseményt meg kell szakítania szünetnek.

Hendikep

A hendikepes fogadások akkor alkalmazhatóak a legjobban, ha egy eseménynek van egy favoritja, aki jóval esélyesebb a győzelemre. A lényege az, hogy előnyt adsz a feltételezhetően gyengébb csapatnak, és várod azt, hogy a kedvenc csapatod leküzdje ezt az előnyt. Így magasabb szorzóval tudsz fogadni olyan csapatokra, amelyek várhatóan 10 meccsből 9,9-et nyertek. Van egy másik formája is a hendikepnek, az ázsiai hendikep jelentése is megtalálható részletesebben a linkre kattintva.

Kombinált fogadás

Amikor a szelvényen több eseményt is elhelyezel, akkor kötésben fogadsz, tehát kombinált fogadást teszel. Ilyenkor alapból minden tippnek be kell jönnie ahhoz, hogy nyertes legyen a szelvény, azonban vannak olyan speciális lehetőségek, amelyeknél nem feltétlen szükséges, hogy minden tipp nyerjen. Az ilyen fogadásoknál vedd figyelembe, hogy minden egyes hozzáadott tétel növeli a kockázatot. Leginkább a labdarúgásnál jellemző, de másik sportágakban is lehet jó profitot kihozni belőle.

Scorecast/wincast

Ezzel a stratégiával magas szorzókat lehet tenni, azonban nem egyszerű eltalálni a fogadást. A „scorecast” olyan fogadási lehetőség, amelynél azt kell megtippelned, hogy melyik játékos szerzi az első gólt, illetve mi lesz a mérkőzés pontos eredménye. A „wincast” is hasonló ehhez, viszont itt valamivel könnyeb dolgod van, hiszen az első gólszerző mellett elég a győztes csapatot eltalálnod.

Back & Lay fogadás

A „back” fogadás gyakorlatilag a hagyományos fogadásokat jelenti, amikor egy esemény bizonyos kimenetelére fogadsz. „Lay” fogadás esetén ugyanezen kimenetel ellen teszel fogadást. Szinte a bukméker szerepét veheted fel, és ha nem vagy elégedett az oddsokkal, akkor fogadást ajánlhatsz más felhasználóknak, ás te döntöd el, hogy milyen szorzók mellett teszed ezt meg. Hazánkban még nem túl népszerű ez a fogadási forma, egyelőre a Betfair kínál Back & Lay fogadási lehetőségeket.

Head-to-Head

Ebben az esetben két versenyző egymáshoz viszonyítva elért eredményére fogadhatsz, tehát olyan sportágakban érdemes keresni, ahol viszonylag sokan versenyeznek egymás ellen. Leginkább motorsportoknál található sokféle piac erre.

Utolsó pillanatos gól

Ez a fogadási stratégia leginkább élő fogadásoknál alkalmazható jól. Előfordulhat, hogy egy mérkőzésen mondjuk a hazai csapat nagyon jól játszik, hatalmas helyzeteik vannak, és ez alapján úgy látod, hogy ők még az utolsó 15 percben fognak szerezni gólt. Minél kevesebb idő van hátra a meccsből, annál nagyobb szorzót fognak kínálni. Vannak olyan gólszegény meccsek is, ahol úgy érzi az ember, hogy már biztos nem fog semmi sem történni, ilyenkor pedig éppen azt lehet megtenni, hogy már nem születik gól, igaz erre kisebb szorzó szokott lenni.

Surebet

A surebet vagy másnéven arbitrázs fogadás olyan stratégia mentén működik, hogy különböző bukmékereknél helyezel el egy-egy eseményre fogadásokat, olyan kombinációban, hogy a végén nyereséges legyél. Ezt a fajta fogadás sok elemzést, kutatást igényel, viszony jó esély van arra, hogy profitálhass belőle.

Összegzés

A fenti ismeretek alapján már kezdő sportfogadóként is könnyedén össze tudod állítani a számodra megfelelő stratégiát. A cél minden esetben egy biztos sportfogadási stratégia kialakítása a nyereséges sportfogadás érdekében. Kezdetben inkább egy biztosabb, kisebb tétes stratégiát állíts össze, majd haladhatsz az egyre kockázatosabb módszerek felé. Egyes stratégiákba akár a sportfogadási bónuszokat is be tudod építeni, ha a feltételek engedik. Segítségképpen még készítettünk egy táblázatot a mi 3 kedvenc stratégiánkról. Szerintünk ezek azok, amiket mindenképpen érdemes beépíteni a saját módszereid közé

3 kedvenc sportfogadási stratégiánk:

Helyezés 🏆Stratégia neve 💭Előnye 💡
1.Dupla esélynyerési esély növelése
2.Felett/alattnagy választék a piacokon
3.Scorecast/wincastmagas szorzók

Gyakran ismételt kérdések

Melyik a legjobb sportfogadási stratégia?

Mindenki számára más működik a legjobban. Fontos tényező többek között az, hogy mennyi összeget szánsz a fogadásra, vagy, hogy mekkora kockázatot vagy hajlandó vállalni. Az oldalunkon sok segítséget találsz ahhoz, hogy ki tudd alakítani a személyre szabott fogadási stratégiád.

Kezdőként milyen sportfogadási stratégiát alkalmazzak?

A legfontosabb az, hogy törekedj a fokozatosságra. Eleinte inkább próbálgasd, hogy melyik sportág, melyik piacok azok, ahol magabiztosan mozogsz, és persze kellő ismerettel is rendelkezel hozzá. Ha nagyjából kialakult egy képed erről, akkor már megpróbálhatsz kimondottan ezekre a stratégiákra fókuszálni, és idővel ki fog alakulni a számodra legmegfelelőbb.

Lehet nyereséges a sportfogadás?

Igen, azonban ehhez sok időt és energiát kell szánnod arra, hogy kialakítsd a megfelelő stratégiát. Ennek során fontos, hogy tüzetesen átnézd az összes fogadási lehetőséget, valamint elengedhetetlen, hogy ismerd az általad kiválasztott sportok szabályait, csapatait/versenyzőit/játékosait.