Fogadj az NBA Allstar mérközésre

NBA All Star-gálát rendeznek a hétvégén Salt Lake Cityben; Sportfogadás

A hétvégén rendezik az NBA All Star-gálát Salt Lake City-ben. Az esemény remek sportfogadási lehetőségeket biztosít a sportfogadás Magyarországon is elérhető sportfogadási oldalakon. Természetesen lehet fogadni a vasárnapi mérkőzésre, de talán még érdekesebb a szombati nap, amikor a zsákoló versenyt, az ügyességi versenyt és hárompontos dobó versenyt rendezik. Cikkükben elsősorban a tripladobókra fogunk fókuszálni, mert azzal kapcsolatosan elérhető a legtöbb adat, ezek nyújtják a legjobb lehetőséget a fogadók számára.

Versenyszámok

Mivel a hárompontos dobó versenyben nincsen szubjektív elem, ezért leginkább arról fogunk írni, a zsákolóversenynél nem tudjuk, hogy a játékosok milyen produkcióval lépnek majd elő, amiket nem tudjuk, hogyan fognak pontozni a pontozóbírók. Vasárnap pedig Team LeBron és Team Giannis fognak egymással találkozni, azonban erre nehéz lesz fogadni, mert a játékosok csapatokba draftolására közvetlenül a mérkőzés előtt kerül sor.

Fogadási lehetőségek az NBA All Star-gálán.

Tripladobó verseny

Verseny résztvevői: Buddy Hield, Damian Lillard, Anfernee Simons, Lauri Markkanen, Jayson Tatum, Kevin Huerter, Tyrese Haliburton, Tyler Herro.
Ez vasárnap hajnali 2 órakor kezdődik magyar idő szerint, ennek ismeretében érdemes időzíteni fogadásainkat.

Amikor az esélyeket próbáljuk értelmezni, fontos észben tartani, hogy többféle hárompontos dobás van, nem lehet mindegyiket ugyanúgy értékelni. Fontos figyelembe vennünk, hogy milyen fajta dobásokat fogunk látni a versenyen, és megnézni, abban vajon kik lehetnek a legjobbak.

Kezdésként itt vannak a résztvevők hárompontos dobó százalékai az idei szezonban:

Játékosok2022-2023-as NBA-szezon tripla %
Buddy Hield42,3
Damian Lillard37,2
Anfernee Simons38,1
Lauri Markkanen41,2
Jayson Tatum35,3
Kevin Huerter39,2
Tyrese Haliburton39,8
Tyler Herro36,9

Azonban ahogy említettük, dobás és dobás között van különbség. Vannak off the dribble (cselezést követő) hármasok, pull-up (labdavezetést követő) hármasok, spot up hármasok, zárást követő hármasok, step back („visszalépő”) hármasok.

Az ezen a versenyen látott hármasok leginkább spot up hármasok, amelyek lényege, hogy a játékos mozgás nélkül, egy helyben állva dobja kosárra a labdát rögtön azután, hogy azt megkapta (ezesetben felvette a labdatartóról).

Nyilvánosan kizárólag a sarok triplák adatai elérhetőek, ami sajnos nem elegendő ugyan nekünk, de mégis több a semminél (öt pozícióból öt dobásuk lesz a játékosoknak, ebből kétszer dobnak majd sarokból összesen tíz labdát, két pozícióból pedig messzebbről fognak 1-1 labdát kosárra dobni).

Játékosok2022-2023-as NBA-szezon saroktripla %
Buddy Hield48,3
Damian Lillard39,3
Anfernee Simons42,9
Lauri Markkanen53,7
Jayson Tatum46,2
Kevin Huerter33,3
Tyrese Haliburton51,5
Tyler Herro40,0

Ezek alapján Buddy Hieldet és Lauri Markkanent érezzük a legjobb tippnek. Hield 2020-ban már megnyerte ezt a versenyt. Hield és Markkanen dobják a legjobban a triplákat a résztvevők közül a sarokból is, és az egész pályát tekintve is idén. Csak ők dobnak 40% felett hármasokat a mezőnyből, és csak ők dobnak legalább 48%-al sarokhármasokat (Markkanen 53,7%-a szenzációs).

Tippek
Bet365 bónuszUnibet bónusz22bet bónusz
3 pontos dobóverseny nyertese: Buddy Hield 5.104.505.00
3 pontos dobóverseny nyertese: Lauri Markkanen7.507.007.00
Bejut a verseny döntőjébe: Buddy HieldNincs1.57Nincs
Bejut a verseny döntőjébe: Lauri MarkkanenNincs2.25Nincs

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Találd meg a legjobb oddsokat a Barcelona-Manchester United Európa-liga mérkőzésre
következő cikk
Tavaly a döntőben, idén már a legjobb 16 között találkoznak - Liverpool-Real Madrid előzetes