A FIFA a világbajnokságon vezette be az időhúzás lecsökkentésére a megnövekedett hosszabbítást azzal, hogy a játékvezetők sokkal szigorúbban kezelik a játékmegszakításokat, miután a helyszíni és a tévé előtt ülő nézők panaszait meghallgatták.

Az UEFA nem alkalmazza ezt, ezért fontos megjegyezni, hogy BL-fogadásokra, El-fogadásokra, Kl-fogadásokra nem vonatkozik írásunk!

Elemzésünkben megvizsgáljuk a megnövekedett hosszabbítás hatásait a Premier League-ben, amely további lehetőségeket, sportfogadási stratégiákat jelentenek Magyarország sportfogadási résztvevőinek számára.

Nyereséges lehet a megnövekedett hosszabbítás is.

Kései gólok és gólátlag

Mivel tovább tartanak a mérkőzések, logikus, hogy a 90:00 perc utáni gólok száma is megnőtt. 8 fordulót követően összesen 24 gól született a 90:00 perc után, ez pedig arra késztette az online sportfogadóirodákat, hogy a késői gól piacon a megadott perc számát megnöveljék a szokásos 76:00-ról 80:00-ra, vagy afölé.

A 24 gól 21 mérkőzésen született (volt mérkőzés, amelyen több gól is esett 90:00 után, de értelemszerűen azért nem jár további nyereség a fogadó számára), ami pontosan a mérkőzések 25%-át jelenti, tehát minden negyedik mérkőzésen esik gól a 90:00 után.

A Premier League megszületése óta szezononként 7,6 gól született átlagban a 90:00 perc után, ezt jócskán túlszárnyalják idén. A késői gól fogadási piacon jelenleg 81:59-et láthatunk a 9. forduló mérkőzéseinél.

81:59-et követően eddig 29 mérkőzésen született gól, ami a meccsek 36,5%-a, vagyis fordulónként legalább háromszor sikeres a lesz gól 81:59 után fogadás.

Kérdés, hogy meddig éri meg fogadni a kései gólok fogadására, hányadik percnél kell azt mondani, hogy itt már a nem születi kései gólra érdemes fogadni. Érdemes észben tartani, hogy sima mérkőzéseknél ritkábban esnek gólok a hajrában, hiszen a csapatok kevésbé próbálnak gólt szerezni.

Amennyiben viszont szoros az állás, szoros mérkőzésre számítunk, sokkal valószínűbb, hogy gól esik a hajrában. Ha például a Manchester City játszik hazai pályán egy gyengébb csapat ellen, érdemes megfogadni a Nincs gól 81:59 után piacot.

Gólok száma

240 gól esett 8 forduló alatt, ami pontosan 3 gól meccsenként, tehát a 2,5 gól feletti fogadások elég sikeresek idén, ezeket érdemes lesz továbbra is rakni.

49 mérkőzésen szerzett gólt mindkét csapat, ami 61,25%, vagyis a meccsek jócskán több, mint felén sikeres a mindkét csapat gólt szerez fogadási piac.

Lövések, kaput találó lövések

27,325 lövés esik meccsenként az angol bajnokságban, míg 9,15-szor találják el a kaput a csapatok. Ezeket a fogadási piacokat is érdemes megnézni, hogy alá vagy fölé tippet érdemes-e rakni az adott mérkőzésen.

Lapok

418 lapot osztottak ki a játékvezetők az idei bajnokságban, amely 5,225-ös átlagot jelent. A megnövekedett hosszabbítás nem csak gólok és lövések születésére ad lehetőséget, hanem sárga- és piros lapok kiosztására is.

5 azonnali piros lap született eddig, 10 második sárga lap, és 403 sárga lap. Érdemes megnézni, hogy mi a felett/alatt szám a büntető lapoknál mérkőzések előtt, és aszerint fogadni.

Hosszabbítás összegzés

Összegzésként elmondható, hogy több fogadási piacot is érintett a megnövekedett hosszabbítás, és játékidő. Ez értékes lehetőséget jelenthet a fogadók számára, amely eseménydús, ezentúl pedig nyereménydús is lehet.

Mindenképpen érdemes figyelemmel kísérni a trendeket, hogy hogyan alakulnak a gól, lövés, büntető lap átlagok, amikor esetleg túlságosan felmennek a számok, érdemes az „alatt” tippekre fogadni, hiszen azokban rejlik majd a pozitív várható érték.

A hendikep jelentéséről és a fogadóirodák listájáról megtalálhatják írásunkat weboldalunkon.