22bet hírek

Londonban veheti át véglegesen a vezetést a City | 22bet sportfogadási tippek

Kedd 21:00-kor a 34. fordulóból elmaradt mérkőzésen találkozik a háromszoros címvédő Manchester City a bajnokságot jól kezdő, ám azóta visszaeső Tottenham Hotspur ellen.

A szezont könnyű sorsolással kezdték a londoniak, amit ki is használtak, azonban azt követően, hogy éllovasok is voltak fordulókon át, ám az elmúlt hónapokban sérülések és formahanyatlás miatt a Tottenham az 5. helyre került a tabellán.

A biztos EL-induláshoz a Spursnek 1 pontot kell szereznie a City és a Sheffield United ellen, ugyanis a gólkülönbsége tízzel rosszabb a Newcastle-énél, a BL-induláshoz viszont kötelező a győzelem, ellenkező esetben biztossá válik az Aston Villa BL-szereplése.

Spurs-City végjáték
©22bet (2024.05.13.)

A sportfogadás Magyarországon egyik jelentős szereplője a 22bet. A 22bet bónuszát és a 22bet gyakori kérdéseket mindenképpen érdemes tanulmányozni az oldalra történő regisztrációt megelőzően.

A szorzók a 2024.05.13. 12:05-kori állapotot mutatják, azok idővel változni fognak.

Csapatok

Az egymás elleni mérkőzéseket tekintve a Spurs Mauricio Pochettino, José Mourinho, Antonio Conte és Ange Postecoglou alatt is okozott problémát Pep Guardioláéknak. Az elmúlt 9 bajnoki mérkőzésen 5 alkalommal nyert a Tottenham, 2-szer a City és 2 döntetlen született.

A gólarány is kiegyenlített, 16-14 a Spurs javára. Az Etihadban aratta két sikerét a City, az itteni gólarány 12-7 a Citynek. Londonban 9-2 a Tottenham javára! A 30 gól meccsenkénti 3,33 gólt jelent, ötször esett 2,5-nél több gól, vagyis gólgazdag találkozóra számítunk.

Hiányzók

A Citynél csak Nathan Aké sérült. A hazaiaknál Ben Davies, Ryan Sessegnon, Manor Solomon, Richarlison, Fraser Forster, Destiny Udogie, Timo Werner sérültek ami meg is látszott a csapat elmúlt mérkőzésein.

Teljesítmények

A City fejlett statisztikai mutatókban második a ligában. A Tottenham mutatói viszont a szezon egy pontján sem tartoztak a legjobbak közé, ezért várható volt, hogy az eredményeik is visszaesnek idővel, ahogyan az meg is történt.

+0,09 xG Különbség/90 perces mutatójuk a 8. legjobb csak a bajnokságban. 8,6-al jobb a gólkülönbségük a várható gólkülönbségüknél, ezért reálisan nézve túlteljesítettek idén, ám az Aston Villa, a Newcastle United, a Chelsea és a Brentford is jobb mutatókkal rendelkezik a Spursnél.

Guglielmo Vicario 1 góltól védte meg eddig csapatát, míg Ederson hozza az elmúlt években látott formáját nullszaldó körüli formáját, 0,4 góllal kapott kevesebbet, mint egy átlagos kapus kapott volna.

A City is túlteljesít támadásban, durvábban, mint bármelyik másik csapat (14,8 góllal), de amikor egy olyan játékos játszik az adott csapatban, aki minden szezon túlteljesíti az xG-jét, ez magyarázhatja a folyamatok fenntarthatóságát (bár Håland 1,8-el alullőtte az xG-jét idén. Hiába, az analitika törvényei mindenkire vonatkoznak).

A Spursnél Son 17 gólos, ő vette át Kane helyét a csapatban, a dél-koreai továbbra is döbbenetes befejező (17 gól 10,9 xG-ből).

Tottenham-Man City 22bet tippek, szorzók

Nagyon érdekes lesz látni az ausztrál edzőt, hogy mihez fog kezdeni Guardiolával, a taktikai csata nagyon érdekes lesz. Az elmúlt 8 bajnokiját nyerte a City, ahogyan azt mindig teszik a szezon végét, unalmassá és kiszámíthatóvá téve a bajnoki hajrákat. Szerintünk nem fogja tudni megállítani a Tottenham a címvédőt, amivel az ősi rivális Arsenalt segíthetné ki közvetetten.

Ha döntetlen lesz a Spurs-City, az Arsenal hárommal jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti majd a tabellát, tehát még egy nagyarányú City-siker is veszélyt jelenthet az Arsenal számára, de szerintünk onnantól már az Arsenal a favorit.

Tottenham-Man City 22bet tippek
Végeredmény: Man City1,368
Man City nyer és 1,5 gól felett1,444
Orvosi stáb pályára lép: Igen1,20
Kapuralövések: Phil Foden 1,5 felett2,05

Fogadások előtt érdemes tájékozódni, hogy pontosan mi az a hendikep.

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Nem hibázhat az Arsenal | Man United-Arsenal
következő cikk
Man City vagy Arsenal? | sportfogadási előzetes