Rabona hírek

A város derbi a Real Madrid első idei nagy tesztje | Rabona sportfogadási előzetes

Vasárnap este rendezik a La Liga legrangosabb madridi derbijét, az Atlético Madrid-Real Madrid összecsapást (21:00). A Madrid 100%-os teljesítménnyel vezeti a spanyol bajnokságot, még ha támadójátéka hagy is kívánni valót maga után. Az Atlético már 8 pontos hátrányból követi a „fehéreket”, pedig a két csapat teljesítménye szinte megegyezik.

Annak ellenére, hogy a Barcelona és a Real Madrid mennyire más helyzetben van gazdaságilag, a két csapatot elnézve olyan, mintha a Madrid menekülne a Barca elől. Kérdés, hogy képesek lesznek-e az élen maradni a fordulót követően is.

Atlético Madrid-Real Madrid Rabona előzetes
©Rabona (2023.09.22.)

A szorzók a 2023.09.22. 14:30-kori állapotot mutatják, azok idővel változhatnak. A Rabona sportfogadási oldala újnak mondható a sportfogadás Magyarországon fellelhető portáljai közül. A legjobb sportfogadási oldalak közé is hamarosan beférkőzhet.

Ínséges támadójáték

A Real Madrid 9,1 xG-t alakított eddig ki a bajnokságban, amely meccsenként 1,82-es átlagot jelent, amivel másodikak a Barcelona mögött (12,3). Az Atlético 1,725-ot átlagol meccsenként, amivel a 4. legjobb átlagot mondhatják maguknak a bajnokságban.

A Real Madrid nem igazolt sztárt Karim Benzema helyére, Kylian Mbappé pedig a PSG-ben maradt. Mivel Vinícius hetekre kidőlt, ezért a csapat Joselura támaszkodott a támadások befejezésére, valamint Jude Bellinghamre, aki nagyon túlteljesít első madridi hónapjaiban a kapu előtt. 5 góljával (2 xG) vezeti a góllövőlistát az angol középpályás, aki a BL-ben is betalált a hétközben a 90. percet követően, ahogyan azt már a bajnokságban is megtette.

Carlo Ancelotti komoly szerepet szán neki támadásban, hogy a csatárok hiányában is képes legyen elegendő támadójátékot generálni a Real. Az Atléticónál Álvaro Morata a legeredményesebb 3 góllal.

Az Atlético 3-0-s vereséget szenvedett a Valenciától, előtte viszont 7-0-ra nyert a Rayo Vallecano otthonában. Idei 4 bajnokijából 3 meccsen is született legalább 3 gól, ami némileg meglepő egy Diego Simeone-csapat esetében.

A Real Madrid összesen három bajnokit nyert egygólos különbséggel, ami nem igazán fenntartható hosszútávon, ahogyan az sem, hogy az Almería, a Getafe, és a Real Sociedad ellen is 0-1-ről fordított a gárda.

Hosszabb távon azok a csapatok a legjobbak, akik megszerzik az első gólt, előnyüket pedig növelni tudják. Legnagyobb riválisuk, a Barcelona csupán 18 percet töltött hátrányban a bajnokságban, a Madrid 106 ilyen percet tudhat már maga mögött.

Atlético Madrid-Real Madrid tippek, Rabona

Véleményünk szerint nem fog sok gól esni a mérkőzésen. Mivel Bellingham nagyon sokszor veszi ki a részét a támadásokból, ezért a lövései számát érdemes lehetne felett-re rakni (2,41/90 perc), ám szerintünk Simeone óriási hangsúlyt fektet majd az angol semlegesítésére.

Egy gólnélküli döntetlen is jó tippnek számíthat, a nehéz keddi BL-győzelmet követően szerintünk nem lesz ezzel elégedetlen Ancelotti, még ha nagyon is kell minden egyes győzelem a Barcelona előli menekülés érdekében.

Rabona tippek
Gólok száma: 2,5 alatt1,81
1. félidő gólok: 0,5 alatt 2,71
Összesített büntetőlapok: 4,5 felett1,50
Kiállítások: Igen4,33

A sportfogadási bónuszokról mi is írtunk korábban, ezekről is érdemes olvasni regisztráció előtt.

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Észak-londoni derbi a hétvége rangadója Angliában; 22bet sportfogadási előzetes
következő cikk
Lipcsében rendezik a Bundesliga hétvégi rangadóját | RB Leipzig-Bayern München Unibet sportfogadási előzetes