22bet hírek

Ki lesz a Bayern München következő edzője? | 22bet tippek, szorzók

Thomas Tuchel a szezon végén távozik a Bayern München kispadjáról. A Chelsea-vel Bajnokok Ligáját nyerő edző 14 hónapot fog csak a bajorok kispadján tölteni, ami jól mutatja a klubon belüli káoszt. Az szintén, hogy a 2020-ban aratott BL-siker óta Hansi Flick, Julian Nagelsmann és most Tuchel is távozásra kényszerül.

Pep Guardiola 2016-os távozása óta senki nem töltött el legalább kettő naptári évet a klub kispadján! A vezetőségben is rengeteg változás történt, régi emberek távoztak, majd visszatértek, új emberek jöttek, majd távoztak, helyükre még újabbak jöttek a visszatérő régiek mellé.

Bayern München következő edzője
©22bet (2024.04.24.)

Így nehéz lesz megtippelni, hogy milyen úton indul el a Bayern, amely szükséges ahhoz, hogy sikeres fogadást tudjunk kötni a következő edző fogadási piacon.

A sportfogadás Magyarországon lévő szerelmesei számára elérhető a legjobb fogadóirodák közé tartozó 22bet bónusza. A szorzók a 2024.04.24. 11:30-i állapotot mutatják, azok idővel változhatnak. A statisztikák az Understat, az Fbref és a Markstats weboldalakról származnak.

Következő menedzser fogadási piacok

A piacot a labdarúgás sportág hosszútávú piacainál lehet megtalálni a managers opciónál. Ahhoz, hogy sikeres fogadást kössünk, először meg kell állapítani, hogy milyen alapon választhat majd a klub új menedzsert.

Max Eberl, a Bayern München ügyvezető igazgatója kijelentette, hogy fontos, hogy az edző beszéljen angolul, nem feltétlenül szükséges, hogy beszéljen németül. Ezzel kiterjesztették a keresési kört, tehát olyanok is elvileg szóba jöhetnek, mint Rúben Amorim és Roberto De Zerbi. Zinédine Zidane nem beszéli egyik nyelvet sem, hiába írt a francia Münchenbe igazolásáról a katalán és a francia média.

Tudni lehet, hogy a Liverpool mellett a Bayern is Xabi Alonsót szerette volna megszerezni, mint ex-játékos és mint a csapat jelenlegi legnagyobb riválisának, a Bayer Leverkusennek az edzője, de Alonso marad a gyógyszergyáriaknál.

Alonso után Nagelsmannt szerették volna visszahozni azok után, hogy tavaly márciusban kirúgták, ez jól mutatja a káoszt, ami a klubban honol, ám a fiatal tréner 2026-ig szóló szerződést hosszabbított meg a német válogatott élén.

Jelöltek

Roberto De Zerbi

Eberl első számú célpontja Roberto De Zerbi, a Brighton menedzsere. De Zerbi pozíciós, letámadást invitáló, majd azt kihasználó játéka nagyon megtetszett Eberlnek. Probléma, hogy 14 milliós kivásárlási záradék szerepel a szerződésében és nyolc stábtagot vinne magával Münchenbe, ami szintén sokba kerülne a bajorok számára, ezért nem tartjuk valószínűnek az olasz érkezését.

Sebastian Hoeneß

Hoeneß a klub tiszteletbeli elnökének és a felügyelőbizottság tagjának, korábbi elnöknek, Uli Hoeneßnek az unokatestvére. A Vfb Stuttgart edzője márciusban 2027-ig szóló szerződést írt alá, miután a csapat a Bajnokok Ligájába vezette. A csapat a 3. helyen áll, pedig tavaly osztályozót kellett játszaniuk a bentmaradásért.

Hoeneß kiváló játékot játszik, hatékonyan alkalmaz letámadást, kiváló támadóival (Guirassy és Undav) folyamatosan veszélyezteti a csapat az ellenfél kapuját. Hoeneß a Liverpool adatelemzői értékelésében is jól teljesített, ezért nem lenne meglepő, ha onnan is kapna érdeklődést, a Stuttgart játéka nagyon hasonlít a Liverpooléra Klopp alatt, ám jelenleg úgy tűnik, maradni fog, esetleg a következő edzője lehet a Bayernnek.

Edzők összehasonlításaThomas TuchelRoberto De ZerbiSebastian Hoeneß
Támadóharmadbeli érintések aránya68,62 (2.)58,28 (4.)61,64 (3.)
Védelmi vonal magassága48,9 (2.)46,37 (7.)45,86 (7.)
Letámadás gyakorisága (Understat)10,62 (2.)9,41 (3.)11,23 (4.)
Várható veszélykülönbség (xT Különbség)1,09 (1.)0,49 (4.)0,59 (3.)
Várható gólkülönbség (xG Különbség, fbref)1,68 (1.)0,04 (9.)1,03 (3.)
Fizetési keret (helyezés adott bajnokságban)1.14.12.

Következő Bayern menedzser tippek

Amint a táblázatból is látszik, De Zerbi és Hoeneß nagyon túlteljesít a klubjuk erőforrásaihoz képest, ezért nagyon érdekes lesz őket egy topcsapat élén látni a közeljövőben. Rangnick szerepvállalása szerintünk inkább a szervezet olajozottabbá tételét jelentené, amire egyértelműen szükség van, ám kérdés, hogy a játékosokat mennyire tudná stimulálni az idősődő tréner.

Szerintünk vele nem valószínű a BL megnyerése, sőt, a Bundesligában sem ő lenne a legjobb edző.

De Zerbire nem érdemes fogadni, ahogyan az Aston Villával 2027-ig hosszabbító Unai Emeryre sem. Rangnick szorzójában nincs sok pozitív várható érték, esetleg Hansi Flick váratlan visszatérésére, vagy a Hoeneß családi kapcsolatra érdemes lehet fogadni.

René Marić az U19-es csapat edzője, szintén dolgozott a Red Bull kluboknál (Salzburg és Leipzig), magas oddsot kedvelők számára érdekes tipp lehet.

Következő Bayern München menedzser tippek
Roberto De Zerbi2,625
Hansi Flick11,00
Sebastian Hoeneß11,00
Rúben Amorim17,00
René MarićNincs

A 22bet gyakori kérdések felület elérhető a bukméker weboldalán, ami sokat segíthet a fogadók számára.

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Ki követi Jürgen Kloppot a Liverpool kispadján? | 22bet sportfogadási tippek
következő cikk
Tud meglepetést okozni a Bayern? | Real-Bayern visszavágó