22bet hírek

Ki követi Jürgen Kloppot a Liverpool kispadján? | 22bet sportfogadási tippek

Január végén bejelentették, hogy Jürgen Klopp távozik a Liverpooltól a szezon végén. Ugyan erről még nem írtunk, az egyik legnépszerűbb hosszú távú fogadási lehetőség a következő vezetőedző fogadási lehetőségek adott csapatoknál, de akár adott edző következő munkájára is lehet fogadni.

Írásunkban bemutatjuk, melyik fogadóirodánál lehet például erre fogadni, illetve, hogy kik lehetnek azok az edzők, akik a német trénert fogják követni.

Új Liverpool edző oddsok
©22bet (2024.04.23.)

A szorzók a 2024.04.23. 21:30-i állapotot mutatják, azok idővel változhatnak. A statisztikák az Understat, az Fbref és a Markstats weboldalakról származnak.

Klopp utódja, jelöltek

A Liverpool új edzője, aki Jürgen Kloppot fogja követni, egy nagyon nehéz örökséget fog átvenni, azonban az állás nagyon vonzó a jelöltek számára. A legjobb fogadóirodák közül az 22bet állt elő ilyen fogadási lehetőséggel. Az 22bet bejelentkezés is a könnyebbek közé tartozik.

A piacot a labdarúgás sportág speciális piacainál lehet megtalálni a vezetőedzők opciónál. Ahhoz, hogy sikeres fogadást kössünk, először meg kell állapítani, hogy milyen alapon választhat majd a klub új menedzsert.

Mivel a klub adatelemzési osztályának vezetője, William Spearman óriási szerepet tölt be az edzők profilozásában és a jelöltek listájának véglegesítésében, ezért tudni kell, hogy a Liverpool milyen jellemzőkkel írható le statisztikailag.

Tudjuk, hogy a letámadás nagyon fontos eleme Klopp csapatainak, azonban évek óta (Pepijn Lijnders, szintén távozó segédedzőnek köszönhetően) labdabirtoklási fázisban remek pozíciós játékot képes alkalmazni a Liverpool a behúzódó csapatok védelmének feltörésére.

A csapat védelmi vonala magas, Trent Alexander-Arnold pedig a pálya belsőbb területeire is behúzódik labdabirtoklás során.

Ezekre az alábbi statisztikák vonatkoznak. A Liverpoolé a harmadik legfeljebb tolt védelem a bajnokságban 48,55-vel az Arsenal és a Manchester City mögött.

Amikor angolul field tilt kifejezést használunk, akkor a két csapat támadóharmadban való labdaérintéseinek arányát határozzuk meg. Ebben a Liverpool szintén harmadik az említett két csapat mögött 64,16-al.

Letámadásban pedig csak a Tottenham enged kevesebb passzt az ellenfeleknek, mielőtt a csapatból egy játékos megtámadná az ellenfelet (7,76).

Emellett az is fontos, hogy az edző képes legyen a tulajdonosi körrel együtt dolgozni (ez kizárja Antonio Contét), amely nem költ a saját pénzéből, a klubnak önfenntartónak kell lennie, vagyis tudnia kell túlteljesítenie az anyagi körülményekhez (nemzetállamok által támogatott klubok ellen) képest.

Xabi Alonso

A Bayer Leverkusennel egészen elképesztő, döbbenetes szezont futó, Bundesligát már megnyerő Xabi Alonso bejelentette, hogy nem távozik a szezon végén a Leverkusen kispadjáról, ezért rá nem érdemes fogadni.

Roberto De Zerbi

David Ornstein, angol újságíró értesülései alapján De Zerbi nem lesz a Liverpool edzője, a klub nem érdeklődik iránta, ezért nem érdemes rá fogadni, hiába szerette volna őt Richard Hughes sportigazgató annak idején a Bournemouth kispadján látni az olasz trénert.

A Brighton jelenlegi mestere az egyik legnagyobb innovátor az európai fociban. Akár Pep Guardiola utódja is lehet a Citynél, de az nem lehet tudni, hogy a katalán mikor távozik.

De Zerbi a liga 6. legalacsonyabb fizetési keretével dolgozik, vagyis szintén erőn felül teljesít anyagilag. Az olasz szintén képes adatvezért vezetőséggel dolgozni, senki sem adatorientáltabb Tony Bloom tulajdonosnál, a Starlizard elnökénél.

Neki köszönhető a Brighton felemelkedése, De Zerbi pedig új szintre emelte a csapat játékát tavaly. Labdabirtoklást preferáló játékkoncepció igaz rá, a letámadást nagyon jól átjátszó, játékosaiból szintén minden tudást kihozó és azokat fejlesztő szakemberről van szó.

A Brighton field tiltben negyedik a bajnokságban (56,93), letámadási gyakoriságban (PPDA) harmadik, a védelmi vonal magasságában pedig hatodik (46,21).

Negatívumként nem sok mindent lehet felhozni, ugyanis a Sahtar Donyecknél dolgozott olyan csapatnál, ahol szinte minden meccsen kötelező volt a győzelem. A Sassuolo kispadján szintén erőn felül teljesített.

Rúben Amorim

Amorim kapcsán az utóbbi napokban szintén Ornstein közölte, hogy valószínűtlen, hogy ő lesz az utód, ám egyértelmű, hogy volt kapcsolatfelvétel a portugál és a Liverpool között.

A Sporting CP edzője annyira sötét ló, hogy az Unibetnél még oddsot sem kínálnak a portugál kinevezésére (még). A luzitán tréner szintén gazdagabb klubok ellen küzd (Benfica és Porto), az egyik rivális pont ugyanabban a városban működik.

Ehhez képest 2020/21-ben bajnok lett a csapattal, miközben a Portugál Ligakupát is megnyerték (amelyet egy évvel később ismét megnyertek). Amorim a Bragától érkezett, ahol a B-csapatot edzette csupán 11 meccsig (8 győzelem) onnan ugyanis a felnőttekhez került, akikkel csak 13 meccset vívott meg (11 győzelem), amibe belecsöppent az első Ligakupa diadala.

Idén is megnyeri a portugál bajnokságot, valamint kupadöntőt játszik a Sporting a Porto ellen.

Látványos futballt játszik az ő csapata is, és kiválóan illeszkedne a Liverpoolhoz. Hozzá nincsenek olyan statisztika, mint az előző két edznél, ám csapata jelenleg +1,33-as xG Különbség/90 perces mutatóval vezeti a bajnokságot. Kinevezése óta harmadszor végezhet a top 2-ben ebben a mutatóban.

Elsősorban ő is három védővel játszik, nála robbant be a köztudatba Gonҫalo Inácio, Ousmande Diamondé, Viktor Gyökeres, valamint Pedro Gonҫalves is.

Thomas Frank

Frank a Brentford edzője, aki elsőre nem lenne jó ötlet, látván a Brentford ívelgetésekre alapozó játékát. Azonban a Brentford is adatalapú gondolkodást honosított meg, amiben hisz Frank.

A Championshpben azonban másként játszott a csapat, vagyis a dán képes alkalmazkodni az ellenfelekhez, klubja büdzséjéhez és az ellenfelekhez.

A csapat a 2020/21-es szezon végén jutott fel a Premier League-be. A Csapat +0,77-el vezette a ligát xG Különbség/90 perces mutatóban, ami az egyik legerősebb indikátora egy csapat hosszú távú eredményeinek.

Előtte a playoffban maradtak le a feljutásról, ekkor 0,72-vel zártak a 2. helyen a domináns Leeds United mögött (+1,05 a Championshipben nagyon ritka, Marcelo Bielsa…). Mindkét szezonban a Brentford szerezte a legtöbb gólt a bajnokságban.

Kérdés, hogy a folyamatos győzelmi kényszerrel hogyan birkózna meg Frank, valamint képes lenne időről-időre megújulni, ahogyan az szükséges a világ legerősebb bajnokságában. A Brentford a Premier League 3. legszegényebb csapata volt tavaly fizetési keret szempontjából, ehhez képest a 9. helyen zártak.

Jelenleg a Brentford +0,14 xG különbség/90 perces mutatóval hetedikek a bajnokságban.

Arne Slot

Médiaértesülések szerint Arne Slot, a Feyenoord edzője esélyes a pozíció elnyerésére. A Feyenoorddal 20 éves szüntetet követően nyert bajnokságot a tréner, aki idén a Holland Kupát is megnyerte a csapattal. Slot volt annak az AZ-nek is az edzője, amely holtversenyben állt a tabella tetején az Ajax-szal együtt, de COVID miatt a szezont lefújták, jobb gólkülönbségével pedig az amszterdamiak örülhettek.

Slot soha nem költött 8 milliónál többet egy játékosra Rotterdamban, ennek ellenére Konferencia-liga döntőbe és Európa-liga negyeddöntőbe juttatta csapatát. A Liverpool számára nagyon fontos a jó európai kupaszereplés történelmileg is.

Slot Klopphoz hasonlóan intenzív, letámadást alkalmazó játékot játszat csapatával, 4-2-3-1-es játékrendszerben. Rengeteg fiatal játékost fejlesztett, Santiago Giménez az egész bajnokság egyik sztárja lett Slot keze alatt.

Sloton kívül még Paulo Fonseca nevét érdemes felírni, rá 34,00 jelenleg a szorzó a 22betnél.

Edzők összehasonlításaJürgen KloppArne SlotRoberto De ZerbiThomas Frank
Támadóharmadbeli érintések aránya61,2 (3.)N/A58,28 (4.)39,38 (11.)
Védelmi vonal magassága48,55 (3.)N/A46,37 (7.)44,10 (15.)
Letámadás gyakorisága (Understat)7,76 (2.)N/A9,41 (3.)10,39 (8.)
Várható veszélykülönbség (xT Különbség)0,75 (3.)N/A0,49 (4.)0,07 (9.)
Várható gólkülönbség (xG Különbség, fbref)1,08 (3.)1,94 (2.)0,04 (9.)0,14 (7.)
Fizetési keret (helyezés adott bajnokságban)3.3.14.17.

Következő Liverpool Menedzser tippek, 22bet

Véleményünk szerint Amorim, Slot és Paulo Fonseca közül kerül ki az utód.

Nagelsmann 2026-ig marad német kapitány, ezért nem érdemes rá fogadni. Pepijn Lijnders távozik, ezért érthetetlen, miért adtak rá egyáltalán oddsot, pláne ilyen alacsonyat.

Az esélytelenebbek közül Frank az egyetlen jó pozitív értéket magában hordozó tipp, Ange Postecoglou egy év után nem fogja otthagyni a Tottenhamet, senki más nem jöhet szóba (Simeone, Gerrard, Zidane, Conte mind kizárt).

Következő Liverpool menedzser tippek
Arne Slot1,571
Rúben Amorim8,00
Thomas Frank21,00
Thiago Motta21,00
Paulo Fonseca34,00

Az 22bet bónusza is kiváló lehetőséget biztosít a fogadók számára tőkéjük növelésére nyeremények által.


A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Vége a liverpooli hullámvölgynek? | Everton-Liverpool
következő cikk
Ki lesz a Bayern München következő edzője? | 22bet tippek, szorzók