Unibet - hírek

A szenvedő Newcastle látogat a Chelsea-hez | Unibet tippek

Hétfő 21:00-kor a Newcastle United látogat a Chelsea-hez. Mauricio Pochettinóék ismét csalódást keltő szezont futnak, ahogy a Newcastle-nek is megvannak a maga problémái.

Mindkét csapat szeretne jövőre a Bajnokok Ligájában indulni, azonban az egyre több gazdag csapat miatt ez egyre nehezebb, még akkor is, ha jövőre akár 5 angol csapat is indulhat a sorozatban.

A sportfogadás Magyarországon lévő legjobb fogadóirodák közé tartozik az Unibet.

A szorzók a 2024.03.09. 21:15-kori állapotot mutatják, azok idővel változhatnak.

Chelsea-Newcastle tippek
©Unibet (2024.03.09.)

Igazolások, változások

A Chelsea-től megszokhattuk, hogy nagyon aktív az átigazolási piacon. Már Roman Abramovics alatt is így volt ez, az elmúlt hónapokban napvilágot látott információk szerint ennek nem csak szakmai okai voltak. Todd Boehly és Behdad Eghbali alatt még többet költöttek az átigazolási piacon.

A Newcastle pedig a Szaúdi Állami Befektetési Alap tulajdonlása óta vásárolt jobb játékosokat, amelyeknek köszönhetően a BL-be is bejutott.

A Newcastle-nél Sandro Tonali megvásárlása volt a slágerhír, majd pedig a játékos 12 hónapos eltiltása sportfogadás miatt vált azzá. Kérdés, hogy a télen kit szerződtetnek az olasz ideiglenes pótlására.

A Chelsea-nél rengeteg játékos érkezett ismét, sokan nem illeszkedtek be jól szakmai (Moisés Caicedo) vagy egészségügyi okok miatt (Romeo Lavia, Christopher Nkunku), de egyesek (Cole Palmer) kiválóan kezdett új csapatában. Fofana, James, Badiashile, Ugochukwu és Chilwell is sérültek Lavián és Nkunkun kívül.

Teljesítmény

Hullámzó eredmények és teljesítmények jellemzik a két csapatot. A Chelsea idén nem játszik UEFA-sorozatban, míg a Newcastle az utolsó helyen áll BL-csoportjában, jövő héten nagyon fontos mérkőzést játszanak a PSG otthonában.

A két csapat egymással fog találkozni a Ligakupa negyeddöntőjében decemberben, az FA-Kupa még nem kezdődött el az élvonalbeli klubok számára, a bajnokságban pedig a 7. és a 10. helyen állnak a csapatok, azonban teljesítményük jobb az eredményeikhez képest.

A Chelsea 5. helyen áll xGKülönbség/90 percben (+0,35), a Newcastle az 8. legjobb (+0,10). A kialakított veszélyt jellemző mutatóban (xT, várható veszély) +0,27-el állnak a „szarkák” és +0,16-al a „kékek”.

A londoniak az egész tavalyi évad során pechesek voltak, különösen Graham Potter irányítása során. 49,5 xG-ből 38 gólt szereztek csupán, a szerencsétlen befejezések pedig sok ponttól fosztották meg a Chelsea-t. Mivel az idei szezont is így kezdték, várható, hogy hamarosan ez megfordul, akkor pedig komolyan kell majd számolni velük.

Jobb mutatókkal rendelkezik, mint a Tottenham, az Aston Villa, a Brighton, a Newcastle és a Manchester United. Nagy kérdés, hogy a hamarosan visszatérő Nkunku ebben mennyire tud segíteni, jól illeszkedik-e be a csapatjátékba, vagy ő sem tudja megvetni a lábát a Stamford Bridge-en, mint annyi támadó az elmúlt 20 évben.

Hiányzók

A Newcastle-nél sok sérült és eltiltott van. Tonali eltiltott, Wilson, Joelinton, Pope, Trippier és Target maródiak.

A Chelsea-nél Fofana, Chilwell, Lavia, Nkunku, Badiashile, Ugochukwu sérültek.

Korábbi mérkőzések

A Newcastle az elmúlt öt bajnokijából kettőt nyert meg, kettő döntetlen és egy vereség mellett. Az Arsenal elleni 4-1-es vereség különösen csalódást keltő volt.

A Chelsea mérlege még rosszabb, csupán egy győzelem jött össze, két döntentlen és két vereség mellett.

Az egymás elleni mérkőzéseket tekintve az elmúlt tizenegy bajnokin hét Chelsea-siker, egy döntetlen, három Newcastle-diadal született. A gólarány is elég egyoldalú, 15-9. A mérkőzésenkénti gólátlag 2,18, és csupán négyszer szerzett mindkét csapat gólt, és szintén négyszer született 2,5-nél több találat.

Chelsea-Newcastle Unibet szorzók, oddsok

Véleményünk szerint nem fog sok gól esni a találkozón. A Newcastle hazai pályán sem restell védekezni a rangadókon, hát még idegenben, míg a Chelsea helyzetkihasználása továbbra is hagyhat kívánni valót maga után.

Szerintünk a túl sok hiányzó a hazai oldalon, valamint a frissebb (UEFA-ban nem játszó) vendégek lehetővé teszik a fogadók számára, hogy a vendégekre fogadjanak.

Chelsea-Newcastle Unibet tippek
Dupla esély: Döntetlen vagy Chelsea1,30
Gólok száma: 2,5 alatt2,65
Gólok száma: 3,5 alatt1,68
Mindkét csapat gólt szerez: Nem2,65

Az Unibet bejelentkezést követően az Unibet bónusz forgatására kerül sor, amennyiben a játékos használatba vette a bónuszt.

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Bajnoki címről döntő találkozó jön a PL-ben? | Liverpool-City rangadó
következő cikk
Még semmi nem dőlt el - Barcelona-Napoli visszavágó