Unibet - hírek

Városi derbin lehet bajnok az FC Barcelona | Unibet sportfogadási előzetes

A La Liga 34. fordulójában vasárnap este az Espanyolhoz látogat az FC Barcelona, amely bebiztosíthatja bajnoki címét. Mivel a Real Madrid és az Atlético Madrid is korábban lép pályára, születhetnek olyan eredmények, amelyek ezt befolyásolják.

Ezt muszáj figyelembe venni, mert ha már eldőlt a bajnokság sorsa, lehet, hogy nem veszi olyan komolyan a mérkőzést a listavezető, ezért érdemes megvárni az Elche-Atlético Madrid (16:15) végét, különösen úgy, hogy az Espanyol három pontnyira van a bennmaradást érő 17. helytől.

A legjobb sportfogadó oldalak egyike, az Unibet erre a találkozóra is kiterjedt sportfogadási választékkal várja ügyfeleit. A sportfogadás Magyarországon élő rajongói ismét megkapják a lehetőséget, hogy anyagilag prosperálóbban élvezhessék végig a találkozót. A szorzók 2023.05.12. 13:15-i állapotot mutatják, azok idővel változhatnak, a haladó statisztikai adatok az Fbref (Opta) oldaláról származnak.

Menekülő Espanyol

Március óta az Espanyol a liga legkevesebb pontot gyűjtő csapata 4 ponttal. Ami bíztató a kisebb barcelonai gárda számára az a támadójáték. Leszámítva a Cádiz elleni meccset, mind a kilenc mérkőzésen szereztek gólt, amely egy jó recept egy kiesés ellen menekülő csapat számára. A 10 mérkőzésből nyolcat így is elveszítettek, vagyis a védelem és a kapusok (Álvaro Fernández és Fernando Pacheco) hagyják cserben a kiesés felé evező Espanyolt. Pacheco 4 góllal kapott többet egy átlagos kapushoz képest, akinél csak Agustín Marchesín teljesít rosszabbul (-7 gól, Celta Vigo).

Espanyol-Barcelona, La Liga 34. forduló
©Unibet (2023.05.12.)

A küszöbön áll a Barcelona

A Barcelona bajnok lesz vasárnap, ha az Atlético Madrid és a Real Madrid is maximum 1 ponttal szerez többet a fordulóban, vagyis ha egyik madridi csapat sem nyer, már bajnokként lép pályára a katalán csapat (az Atlético ellen elegendő 12 pont előny a jobb egymás elleni miatt, a Real Madrid ellen nem, ezért 13 pont különbség kell a BL-címvédővel szemben).

A katalán gárda a 7. forduló óta vezeti a bajnokságot. A csapat előnye folyamatosan nőtt, jelenleg 13 pont az előny, akár 97 ponttal is zárhatnak, ám az eredmények nincsenek összhangban a csapat teljesítményével. Az egész szezon során szinte megegyező mutatókkal rendelkeztek a Real Madriddal.

BarcelonaReal Madrid
Várható gólok64,369,5
Rúgott gólok6069
Várható kapott gólok25,433
Kapott gólok1132
Várható gólkülönbség38,936,5
Gólkülönbség4937

A top 5 ligát nézve az egyik legdurvább túlteljesítés a Barcelonához tartozik. Marc André ter-Stegen 7,7 góltól óvta meg a Barcát egy átlagos kapushoz képest, amivel toronymagasan vezeti a bajnokságot, miközben a 2022 legjobb kapusának választott Thibaut Courtios 1,7-el kapott több gólt a kelletténél, ami óriási különbség a két portás között, miközben csupán 1%-al enged veszélyesebb lövéseket a Real Madrid, mint a Barcelona. A legalább 26 meccsen védő kapusok (13 ilyen kapus van) közül a belga a legrosszabb a bajnokságban.

Ebből kiindulva a következő évad előtt érdemes a regresszió elvét használni, amennyiben a madridiak egy pozitív átigazolási időszakot produkálnak, érdemes lesz a fővárosiak bajnoki címére fogadni, ugyanis ez fenntarthatatlan a német kapustól.

Espanyol-Barcelona Unibet tippek

A Camp Nouban rendezett mérkőzésen 1-1-es döntetlen született, az elmúlt öt egymás elleni meccsen három döntetlen született. Az elmúlt öt idegenbeli mérkőzésén csak két alkalommal nyert a Barca, míg az Espanyol az elmúlt két hazai meccsén négy pontot szerzett. Véleményünk szerint a Barcelona fogja dominálni a mérkőzést, azonban amennyiben eldől a bajnoki cím a meccs előtt, érdemes lehet a Barca ellen fogadni, azonban ha szükségük lesz a pontokra, szerintünk megszerzik azokat, még ha akár egy döntetlen is elég lenne nekik.

Egy gólgazdagabb mérkőzésre számítunk, ahol Raphinha és Robert Lewandowski gólszerzésére is érdemes fogadni. A lengyel a vb óta negatív regressziót tapasztal befejezései során, de így is szerzett két gólt az elmúlt három mérkőzésen, ezért szerintünk az első spanyol bajnoki címét bebiztosító mérkőzésen is betalálhat.

Szerintünk az 1,65-ös odds a Barca győzelmére nagyon kedvező, de amennyiben az eredmények úgy alakulnak (ahogy említettük), az Espanyol pontszerzésére érdemes lehet fogadni.

Espanyol-Barcelona Unibet tippek
Gólszerző: Robert Lewandowski1,71
Gólszerző: Raphinha3,45
Dupla esély: Espanyol vagy döntetlen2,28
Teljes játékidő: Barcelona1,65
Mindkét csapat gólt szerez: Igen1,82

Amennyiben most regisztrálsz az Unibet oldalán, az Unibet üdvözlő bónuszát mindenképpen érdemes használni. A sportfogadási bónuszok közül ez az egyik legjobb a piacon lévők közül.

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Torinóban folytatja Budapest felé vezető útját a Juventus és a Sevilla | Sportfogadási tippek
következő cikk
Bosszút tud állni a Manchester City? - visszavágó a Real Madrid ellen az Etihad Stadionban