Az utóbbi időben egyre több helyen találkozhatunk az esport kifejezéssel, de mi is ez valójában? Az esport az elektronikus sport rövidítése, amelynek résztvevői versenyszerűen játszanak meghatározott videójátékokkal. Sokan már professzionális e-sportolóként versenyeznek, és természetesen, ha verseny, akkor fogadás. Igen, fogadni is lehet már az esportra, azonban még sokan nincsenek vele tisztában, hogy hogyan. Mivel az esport fogadás egy viszonylag újkeletű, sokak számára megfoghatatlan dolog, ezért a legtöbben tartanak tőle, ennek következtében pedig nem próbálják ki az erre elérhető fogadási lehetőséget. Ebben az írásunkban egy kis segítséget szeretnénk adni, hogy hol és hogyan tudsz fogadni esportra, melyek a legnépszerűbb játékok és piacok, valamint mik azok a szempontok, amikre érdemes figyelned.

Hol lehet eSport-ra fogadni?

Mit kell tudnod az online esport fogadáshoz?

 • játék: Mielőtt fogadnál, fontos, hogy ismerd az adott játékot. Érdemes utána nézni a játék szabályainak: Mi a cél? Hány körből áll? Hogyan lehet pontot szerezni? Mi hány pontot ér? És így tovább. Ez azért fontos, mert minden játéknak más a menete, más logika mentén épül fel, ezt pedig értened kell ahhoz, hogy minél jobb tippeket tudj leadni.
 • versenyek: A legnépszerűbb játékokkal már számos versenyt/tornát rendeznek a világ minden táján. Ezek közül vannak nagyobb, úgynevezett major tornák, valamint kisebb versenyek is. Mielőtt fogadnál egy meccsre, mindenképp nézz utána, hogy milyen torna keretein belül játsszák azt. Kisebb tornákon általában a résztvevő is kevesebb, így egy kiemelkedő csapatnak akár nagyobb esélye is lehet a győzelemre. Ilyenkor általában a tét is kisebb, így a motiváció nem biztos, hogy van akkora, mint mondjuk egy világszintű versenyen.  
 • csapatok: A sportokhoz hasonlóan az esportban is vannak jellemzői a játékosoknak/csapatoknak. Érdemes megfigyelni ki milyen stratégiákat, taktikákat alkalmaz, sőt érdemes megnézni a jelenlegi formájukat, valamint az eddig elért eredményeiket is.

A legnépszerűbb esportok

Segítségképp összegyűjtöttünk néhány hasznos információt 4, világszerte és hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő játékról.

Counter Strike Global Offensive – CSGO

A CSGO Magyarország legnépszerűbb esport fogadási kategóriája. A Valve Corporation által fejlesztett kompetitív játékban, két csapat versenyez egymás ellen, amelyek 5-5 főből állnak. First-person shooter játék, azaz a játékos belső nézetből, az irányított karakter szemén keresztül látja az eseményeket, ami rendkívül élethűvé tudja tenni a történéseket. A játékot többféle módon lehet megnyerni, az egyik népszerű módja a bomba lerakós mód. Ha a terrorista csapatnak sikerül leraknia egy bombát, akkor a terrorelhárítóknak hatástalanítaniuk kell azt, hogy nyerni tudjanak. Amennyiben ez nem sikerül, értelemszerűen a terroristák csapata nyer. A kisebb CSGO versenyek mellett már évente több rendkívül magas összdíjazású major tornát is rendeznek.

Népszerű piacok

 • Győztes
 • Mérkőzés hendikep
 • Pontos eredmény
 • Map győztes
 • Map hendikep
 • Pályák összesen
 • Pisztoly kör nyertese
 • Kés kör nyertese
 • First kill

League of Legends – LoL

A játék 2009. október 27-én került kiadásra a Riot Games által. Műfaja a valós idejű játék alműfajai közé tartozó MOBA – multiplayer online battle arena, magyarra fordítva többjátékos csatamező játék. Kettő 3-3 vagy 5-5 fős csapat játszhat egymás ellen, akiket a térkép két ellentétes pontján helyeznek el, a Nexus mellett. Ez az, amit őrizni kell a játék során, illetve az ellenfél Nexusát pedig lerombolni. A versenyzők választott vagy sorsolt hősök karaktereivel játszanak, amelyek nagy hatással vannak a játék menetének alakulására. Kimondottan nehéz játéknak tartják, komoly stratégiai ismeretek szükségesek ahhoz, hogy valaki igazán jól tudja játszani.

Népszerű piacok

 • Mérkőzés győztes
 • Mérkőzés hendikep
 • Map győztes
 • Map hendikep
 • Összes ölés/torony/sárkány/inhibitor
 • First blood
 • Champion kill-ek száma

Defense of the Ancients 2 – DOTA2

A DOTA a LoL-hoz hasonlóan – ami egyébként komoly riválisa – valós-idejű stratégiai játék, amiben többjátékos csatamezőkön játszanak. Ingyenesen játszható, viszont a játékosoknak lehetősége van további tartalmak vásárlására. A DOTA-ban szintén két csapat játszik egymás ellen; a Dire és a Radiant. A cél, hogy az egyik csapat lerombolja az ellenfél tornyait és megölje az Ősöket, ekkor ér véget a játék. A versenyzőknek a stratégiai tudáson kívül villámgyors reakciókra van szükségük ahhoz, hogy az ellenfélnél jobbnak bizonyuljanak.

Népszerű piacok

 • Mérkőzés győztes
 • Mérkőzés hendikep
 • Ölések száma,
 • Ultra Kill-t szerez
 • Rampage-t szerez
 • Pontos végeredmény

FIFA

A sport alapú játékok közül egyértelműen a FIFA a legnépszerűbb. Az EA Sports terméke, 1993 óta minden évben megjelenik a legfrissebb változata. Egy virtuális foci szimulátorról van szó, amelyben a leghíresebb csapatokat és játékosokat irányítva lehet meccseket játszani. Mára már a FIFA-ban is számos játékmód létezik, tudásodat összemérheted a gép különböző szintjeivel, de online más játékosokkal is. A csapatodat az elsőtől az utolsó játékosig te állíthatod össze, egy teljesen egyedülálló, általad kiválasztott játék stratégiával.

Népszerű piacok: A fogadási piacokat tekintve a FIFA-ban a labdarúgáshoz hasonló piacok szerepelnek a fogadóoldalakon, azért természetesen jóval kevesebb választási lehetőséggel, legalábbis egyelőre.

Esport fogadás – a legjobb bukmékerek

Jelenleg, ha nem is az összes, de a sportfogadás Magyarországon elérhető fogadóoldalai közül a legtöbb ajánlatában már szerepel az esport fogadási piac. Itt kiemeltük azokat az oldalakat, akik szerintünk a legjobb lehetőségeket nyújtják.

Unibet
NépszerűAjánlott
Max. bónusz
20 000 Ft
Százalék
100%
Min. szorzó
1.40
Min. betét
3 500 Ft
Unibet Bónusz
Megforgatási követelmények
bónusz megforgatása 6x
22Bet
NépszerűAjánlott
Max. bónusz
35 000 Ft
Százalék
100%
Min. szorzó
1.40
Min. betét
400 Ft
22Bet Bónusz
Megforgatási követelmények
befizetés + bónusz megforgatása 5x
Campobet
Új
Max. bónusz
35 000 Ft
Százalék
100%
Min. szorzó
2.00
Min. betét
6 000 Ft
Campobet Bónusz
Megforgatási követelmények
befizetés + bónusz megforgatása 6x
Quickwin
Új
Max. bónusz
35 000 Ft
Százalék
100%
Min. szorzó
2.00
Min. betét
5 000 Ft
Quickwin Bónusz
Megforgatási követelmények
bónusz megforgatása 6x
Az általános felhasználási feltételek érvényesek. | 18+ | Játssz felelősséggel!
Unibet

Hazánkban talán az Unibet kínálja a legjobb esport fogadási ajánlatokat. A minőség mellett a mennyiségre sem lehet panaszunk, több, mint 400 esport fogadási ajánlat érhető el náluk. Negatívumként a FIFA fogadásokat tudnám említeni, aminél még viszonylag kevés piac érhető el. A többi Magyarországon elérhető oldalhoz viszonyítva nagyon jó szorzókat kínálnak esportra is. A legtöbb eseményt élőben követheted náluk, az élő fogadásaik pedig nagyon gyorsan frissülnek a telefonos applikáción is. Akár kezdő, akár már gyakorlott esport fogadó vagy, az Unibetet is bátran ajánljuk neked, itt biztosan megtalálsz mindent a virtuális sportfogadáshoz, ráadásul frissen regisztrált felhasználóként fogadási bónuszra is szert tehetsz.

1bet

Ha esport fogadásról van szó, akkor még az 1bet kínálatát mindenképpen érdemes kiemelni. Az iroda nem minden sportág tekintetében kiemelkedő, viszont a virtuális sportoknál kimondottan ajánljuk. A népszerű játékok mellett, mint a CSGO, a Lol, vagy a DOTA 2, náluk más, különleges esport eseményekre is találsz piacokat. Az egyes eseményeken belül választható lehetőségeket még lehetne bővíteni, bár ezt kompenzálja az, hogy az 1bet oldalán tényleg bármilyen pillanatban találsz esport fogadásokat, legtöbbször még élőben is.

Gyakori kérdések az online esport fogadásról

Érdemes esportra fogadni?

A többi sportfogadáshoz hasonlóan az esport is nagyon szórakoztató tud lenni, valamint már hasonlóan sok piac elérhető ezekre az eseményekre is. Ha jól ismered az adott játék szabályait, valamint a csapatokat, akkor jó profitra tudsz szert tenni.

Melyek a legnépszerűbb esportok?

A sport alapú játékok közül egyértelműen a labdarúgással kapcsolatos ligákat követik legtöbben. Emellett hazánkban a CSGO, a LoL és a DOTA 2 csapatjátékok örvendenek a legnagyobb népszerűségnek.

Számít, hogy milyen versenyre teszek fogadást?

Igen, már rengeteg féle versenyt rendeznek világszerte. Mielőtt fogadnál érdemes utánajárnod, hogy mekkora az adott verseny tétje, milyen erősségű csapatok vesznek részt, hiszen ez befolyásolhatja a végkimenetelét.