A kézilabda nagy népszerűségnek örvend Magyarországon klubszinten és válogatott szinten egyaránt. Sok csapat hétről hétre teltház előtt játszhat csarnokában, de a szurkolók egy része idegenbeli meccsekre, sőt akár külföldre is elkíséri kedvenc együttesét. A kézilabda sportfogadást tekintve a labdarúgás nagy népszerűsége miatt gyakran háttérbe szorul, pedig az online sportfogadás Magyarországon számos szuper lehetőséget kínál erre a sportágra is. Az alábbiakban készítettünk egy összefoglalót a legnépszerűbb piacokról és fogadási lehetőségekről. A közelgő világbajnokság szempontjából különösen hasznos tanácsokat találsz, hogy minél jobban meg tudd tippelni, hogy vajon ki nyeri a férfi kézilabda-vb-t?

>>> Jelenleg zajlik a férfi Európa-bajnokság, amire természetesen mi is készültünk. –> férfi kézilabda Eb 2024 tippek <<<

Hogyan fogadj kézilabdára?

Hogyan fogadj kézilabdára?

Összegyűjtöttük a leggyakrabban kínált és legnépszerűbb piacokat a kézilabdára való fogadásban. A felsorolás után részletesebben is megmagyarázzuk őket, hogy lásd, pontosan mire terjednek ki az egyes fogadási lehetőségek, és mikor érdemes élni velük.

  • 1X2
  • Felett/Alatt
  • Hendikep
  • Félidő
  • Végső győztes

1X2 fogadás a kézilabdában

A sportfogadásban jól ismert 1X2, azaz hazai, döntetlen, vendég fogadási piac a kézilabdában is a legnépszerűbbek közé tartozik. A klasszikus fogadási szelvények miatt maradt ez a neve, ahol az 1 a hazai, az X a döntetlen, a 2 pedig a vendégcsapat győzelmét jelentette. A sportfogadásban a játékosok többsége ezt a piacot választja, hiszen ebben az esetben nem feltétlen van szükség a sportág/csapatok mélyebb ismeretére, ez egy teljesen egyszerűen megjátszható piac, így a kézinél is nagy népszerűségnek örvend. A kézilabdára döntetlen fogadást viszonylag kevésszer érdemes tenni, erre általában elég magas szorzó is van, hiszen a sok gól miatt kevesebb esély van rá. Az 1X2 opciót biztosan minden eseményre megtalálod a bukmékereknél. Kivételes eset persze előfordulhat, amennyiben az adott esemény kimenetele várhatóan annyira biztos, hogy nem érdemes 1X2 piacot kínálni.

Felett/Alatt

Az ilyen típusú fogadások arra alapulnak, hogy egy kézilabda-mérkőzésen hány gól születik. Ezt meg lehet fogadni a meccs egészére, vagy a két csapat egyikére, de akár egy adott félidőre is. A megadott gólszám nagyságát több dolog is befolyásolja, ilyen lehet a csapatok erőssége, jelenleg formája, az adott torna/esemény, és általában a női és férfi meccsekre is más/más gólszámot határoznak meg. Ha ez a szám például 32,5 mindkét csapat esetében, az gyakorlatban azt jelenti, hogy nagyjából ennyi gólt kell szereznie egy csapatnak a mérkőzésen, hogy meg tudja nyerni azt. Ez a fogadási lehetőség is népszerű, igaz nem annyira felkapott, mint az 1X2, viszont ha kellően ismered a sportágat és a mérkőzésen játszó csapatokat, akkor jó profitot tudsz elérni ezzel a piaccal.

Hendikep a kézilabdában

A hendikepes fogadás olyan piac lehet, ahol az 1X2-es fogadásokhoz képest valamivel nagyobb szorzót tudsz megjátszani, ha ismered a csapatok erőviszonyait egymással szemben. A piac lényege, hogy az egyik csapat x számú góllal nyer a másikkal szemben, vagy pedig x gólos előnnyel kezdi el a mérkőzést. A másik csapatnak tehát, a hendikepnél több góllal kell megnyernie a meccset, hogy elveszítsd a fogadásodat.

A kézilabda fogadásnál az egyik legnépszerűbb a mínusz hendikep. Fogadjunk például a hazai csapatra -3,5-ös hendikep mellett. Ebben az esetben a fogadás megnyeréséhez a hazaiaknak legalább négy góllal nyernie kell a mérkőzésen ahhoz, hogy nyertes fogadásunk legyen. Ha +3,5-ös hendikeppel fogadunk mondjuk a vendégekre, akkor a vendégeknek legalább 4 góllal kell kikapnia, hogy vesztes legyen a szelvény. Értelemszerűen, ha 3, vagy annál kevesebb góllal veszítenek, akkor nyert a fogadásod. Leginkább akkor érdemes ezt a piacot kihasználni, ha egyértelműen eltérőek az erőviszonyok az adott mérkőzésen. Tehát ha nem csak 1-2 gólnyi különbség várható, érdemes hendikeppel fogadni, hiszen így nagyobb oddsal tudod a tippjeidet megtenni.

Fogadás a félidőkre

A félidőkre vonatkozó piacok alapvetően ugyanazt a 3 odds kategóriát tartalmazzák, mint a teljes mérkőzésre tehető fogadások. A különbség csupán annyi, hogy itt a tipped a teljes mérkőzés helyett az első vagy a második félidőre vonatkozik csak. A félidős fogadásoknál két fajta piac a legnépszerűbb, ezek közül az egyik az, hogy valamelyik csapat nyeri az adott félidőt. Például vegyük azt a tippet, hogy a hazai csapat nyeri meg a második félidőt a mérkőzésen. Ebben az esetben nyilvánvaló, hogy a győztes szelvényhez a hazai csapatnak több gólt kell dobnia a második játékrészben, mint a vendégeknek. Aki kicsit szereti bonyolítani a fogadásokat, az hendikeppel is meg tudja tenni ezt a félidős piacot. A másik jellemző fogadás az egyes játékrészekre az, hogy bizonyos gólszám felett/alatt lesz valamelyik félidő.

A félidőkre való fogadás egy nagyon jó opció lehet azok számára, akik szeretnek élő fogadásokat tenni. Olyan is elő szokott fordulni, hogy egy adott ajánlat/bónusz csak élő kézilabda online fogadásra érvényes, vagy éppen a megszerzésének feltétele élő fogadáshoz kötött, ebben az esetben is tudjuk ajánlani ezt az opciót.

Végső győztes fogadás

Nagyobb tornák előtt, mint mondjuk egy Világ- vagy Európa-bajnokság, nagyon felkapott piac szokott lenni a végső győztesre való fogadás. A torna kezdete előtt, illetve közben is meg tudod fogadni, hogy melyik csapat fogja megnyerni az adott eseményt. A tornák közben is érdemes figyelni a folyamatosan változó szorzóit ennek a piacnak, hiszen sok információt elmond a csapat aktuális formájáról és az addigi teljesítményéről, amit be tudsz építeni a kézilabda fogadás stratégiádba.

Egyéb piacok

A kézilabdában is lehet egyes eseményekre kombinált fogadásokat tenni. Ezek közül az egyik legtöbbet használt az eredmény és összesített gólok száma. Ilyen lehet például, hogy a hazai csapat nyer és a gólok száma 56,5 fölött lesz a mérkőzésen. Meg lehet tippelni továbbá a mérkőzésen megítélt 7 méteres dobások számát is. Nagyobb mérkőzéseken játékosokra is tudsz fogadni, például megteheted egy adott játékos mérkőzésen dobott góljainak számát, de azt is megtippelheted hogy ki szerzi a csapatból a legtöbb gólt a meccsen. Ez a piac is eléggé elterjedt, de azért nem használják annyian, mint mondjuk a labdarúgásnál.

Melyik bukmékert érdemes választanod, ha kézilabdára akarsz fogadni?

Összességében azt tudjuk mondani, hogy a legjobb fogadóirodák bármelyikéből bátran válogathatsz. Ebben a sportágban egy-egy piacon igen nagy eltérések lehetnek, viszont összességében nagyon nehéz meghatározni, hogy melyik bukméker kínálja a játékosok számára legkedvezőbb oddsokat. Azt javasoljuk, hogy érdemesebb azt megfigyelned, hogy az általad preferált tornára/mérkőzésre melyik fogadóoldal biztosít szélesebb kínálatot a piacok tekintetében, illetve ki ajánl kedvezőbb promóciót az adott tornára. Ha élő fogadásban gondolkodsz, akkor előnyt jelenthet a mobilos applikáció, hiszen a telefonodon keresztül gyorsabban és egyszerűbben tudsz egy-egy fogadást leadni.

22Bet
NépszerűAjánlott
Kifizetési arány
95-95%
Fogadási piacok
11/14
Unibet
NépszerűAjánlott
Kifizetési arány
95-97%
Fogadási piacok
14/14
ivibet
Új
Kifizetési arány
91-93%
Fogadási piacok
11/14

Ha érdekelnek további kézilabda fogadási tippek, kövesd a folyamatosan frissülő híreinket, ahol kézilabda fogadási előzetesek is találhatóak!