Lazio-Juventus rangadót rendzenek az olasz élvonalban szombat este.

A Stadio Olimpicóban találkozik egymással a Lazio és a Juventus a Serie A hétvégi rangadóján

Az olasz bajnokság 29. fordulójának rangadóját a római Stadio Olimpicóban tartják a Lazio és a Juventus csapatai között. A két csapat nagyon érdekes szezont teljesítenek. A Lazio jelenlegi második helyezése mind a szezon előtti várakozásokhoz, mind az eddig látott teljesítményhez mérten meglepetésnek mondható. A Juventus évek óta hanyatlik, a klub pedig belekerült a „plusvalenza” botrányba, melynek következtében 15 pontot levontak az együttestől.

A klub fellebbezett a döntés ellen, és érdemes lesz figyelemmel kísérni a híreket, hogy a büntetést csökkentik, eltörlik, esetleg súlyosbítják. Ezek különösen a hosszú távú fogadásokra lesznek hatással.

Több, a sportfogadás Magyarországon megtalálható online fogadóirodáinak szorzóit fogjuk összehasonlítani, hogy elemzésünket követően megállapítsuk, milyen Lazio-Juventus fogadási piacokon érdemes tétjeinket elhelyezni.

Lazio-Juventus mérkőzést rendzenek a Serie A húsvéti fordulójában.

A statisztikai adatok az Fbref (Opta) oldaláról származnak, a szorzók pedig 2023.04.04. 10:00-i állapotot mutatják, azok idővel változhatnak.

Szerencse>Teljesítmény

Mind a két csapat jelentősen túlteljesíti fejlett statisztikai mutatóikat. Az idei Serie A-szezon a Napoliról szól, azonban a többi 19 csapat is természetesen hozzáteszi a magáét ahhoz a történethez, amely a 2022/2023-as olasz bajnoki évadot meséli majd el az utókornak. Az európai kupaindulásokért folyó verseny nagyon izgalmas, még ha a kiesés elkerüléséért folyó küzdelem végkifejlete egyértelműbbnek is tűnik idén.

A bajnoki teljesítmény leginkább prediktív mutatója a várható gólkülönbség/90 perc mutató. Ebben a Lazio csupán a nyolcadik (+0,17), a Juventus pedig a hatodik (+0,41). Ha a Juventustól nem vontak le volna pontot, a csapat 59 ponttal a második helyen, négy pontos előnnyel a Lazio előtt. Vagyis mind a két gárda elképesztő módon túlteljesít, és felmerül, hogy ez meddig tartható fent.

A Juventus öttel lőtt több gólt, és héttel kapott kevesebb gólt a helyzetek alapján elvárhatónál, míg a Lazio kilenccel lőtt többet, valamint 11,5-el kapott kevesebbet a várhatónál! Ezek elképesztő kilengések, a csapatoknál sokkal jobban teljesít az Inter, a Milan, a Roma, valamint az Atalanta is, de egyszerűen képtelenek gólt kapni ezek a csapatok.

A Lazio kapta a legkevesebb gólt a bajnokságban (19), rajta kívül a Juventusnál (22) csak a Napoli kapott kevesebb gólt (20).

Mik ezeknek az okai?

Az, hogy az ellenfelek játékosai otthon hagyták eddig a góllövő cipőjüket idén. A Lazio ellen teljesítenek alul legjobban az ellenfelek (11,5 góllal kapott kevesebbet a római csapat a kelleténél), a Juventus harmadik ezen a listán. Viszonyításképpen az Inter ellen 4,1 góllal túlteljesítenek az ellenfelek, ami egy 15,6 gólos különbség a Lazio és az Inter között.

A tabellán 5 pont van a csapatok között. Nem a kapusok okozzák ezt a kilengést, ugyanis Wojciech Szczesny 0,2-el kapott több gólt egy átlagos kapushoz képest, azonban Ivan Provedel viszont 3,1 góltól mentette meg a rómaiakat, amivel 3. helyezett a ligában.

Az is érdekességként szolgáltat, hogy a Juventus szerezte a legtöbb pontot hazai pályán a bajnokságban, a Lazio pedig a második legtöbbet idegenben, azonban most pont fordított lesz a pályaválasztás.

Gólfelelősök

A „római sasoknál” Mattia Zaccagni és Ciro Immobile a legeredményesebb 9-9 góllal, gólpasszok tekintetében Sergej Milinković-Savić vezet nyolccal, aki Felipe Andersonnal együtt felel a támadások kreativitásáért. Zaccagni 3,4-el lőtt több gólt idén a helyzetei minősége alapján elvárhatónál, ezért az ő gólszerzésére érdemes lehet fogadni.

A torinóiaknál Dušan Vlahović 8 góllal a legeredményesebb, őt a meglepően eredményes Adrien Rabiot, valamint Arkadiusz Milik és Moise Kean követik. A gólpasszok tekintetében Filip Kostić a legeredményesebb (8), s mivel egyes fogadóirodáknál a gólpasszt adókra is lehet fogadni, érdemes az ebben a kategóriában eredményes játékosok valamelyikére fogadni.

Fogadási javaslatok, Lazio-Juve szorzók

2019/2020 óta hét bajnokit játszottak egymással a csapatok, a Lazio csupán egyszer nyert, 2019-ben. Az elmúlt hat bajnokin négy torinói siker és két döntetlen született. A hét meccsen átlagban 3 gól született, kétszer nem szerzett gólt mindkét csapat.

Idén azonban a Juventus 28 bajnokiján csupán hétszer szerzett gólt mindkét csapat (25%), és tízszer esett 2,5-nél több gól (35,7%). A Lazio 11 meccsén esett legalább három gól (39,3%), és kilencszer szerzett gólt mindkét csapat (32,1%). A rómaiak az elmúlt hat mérkőzésükön nem kaptak gólt, a Juventusnak pedig volt egy nyolc mérkőzésből álló ilyen sorozata.

Nehéz kitalálni, hogy ezek a tendenciák most szakadnak meg a nagy számok törvényei alapján, vagy még kitart ez a periódus. Mi utóbbira tippelünk, ezért kevés gólos mérkőzésre számítunk, vagyis ezt lefedő Lazio-Juventus tippeket érdemes keresnünk akár az Unibet vagy a Bet365 oldalán.

Lazio-Juventus Serie A tippek
Bet365 bónuszUnibet bónusz22bet bónusz
Végeredmény: Döntetlen3.003.103.064
Mindkét csapat gólt szerez; Nem1.661.701.685
Gólok száma: 2,5 alatt1.501.521.485
Első félidő eredménye: 0-02.252.352.34
Korai gól: Nincs gól 36:00 előtt1.83Nincs1.88

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Az idei negyedik El Clasicot is a katalánok nyerik? Barcelona – Real Madrid tippek
következő cikk
Szuperrangadó a nyolc között | Manchester City-Bayern München fogadási előzetes