Liverpool-Man United rangadó

Liverpool-Manchester United lesz az Anfielden – fogadási tippek

Minden évben a Liverpool-Manchester United párosítás számít a lepikánsabbnak Angliában. Anglia két legnagyobb, legsikeresebb, legnépszerűbb, és legikonikusabb klubstadionnal rendelkező klubjai vasárnap találkoznak egymással az Anfielden. Mindkét csapat számára nagy a tét, de különösen a hazaiak számára bír létfontossággal a találkozó. Természetesen erre a rangadóra is kínálnak fogadási lehetőségeket a legjobb sportfogadó oldalak.

Esélyek a bajnokságban

Premier League tabella
©Bet365 (2023.03.03)

A tabellán látható, hogy a Liverpool nehéz helyzetben van a jövő évi Bajnokok Ligája-indulást illetően, míg a Manchester United szereplése nagyon valószínűnek mondható. Azonban mindkét csapat +0,43 várható gólkülönbség/90 perc-es mutatóval rendelkezik, ami mutatja, hogy mennyire egy szinten van a két csapat. A United számai egyik kapu előtt sem mutatnak kilengést, azonban a Liverpoolnál látszik, hogy alulteljesítenek a helyzetek kihasználásban, védekezésben viszont túlteljesítenek, ami Alissonnak köszönhető, aki már 9,5 góltól óvta meg csapatát idén, ami egészen döbbenetes teljesítménynek számít, főleg, ha hozzávesszük, hogy a Liverpool által engedett helyzetek a legnagyobbak a bajnokságban (33% esély van arra, hogy az ellenfél lövéséből gól születik ebben a bajnokságban). Ezzel Alisson a legjobb a top 5 európai ligában.

A United által engedett lövésekből 27%-os valószínűséggel esik gól (8. legjobb), azonban David de Gea így is 1,2-el több gólt kapott, mint egy átlagos kapus kapott volna.

Biztató a Liverpool számára, hogy az elmúlt négy bajnokin nem kapott gólt a csapat, 3,7 várható engedett gólból egy sem került a kapujukba (meccsenkénti 0,925 xG). Ellenben támadásban feljavultak, amihez hozzájárult Darwin Núñez és Diogo Jota visszatérése. 8 várható gólból 6-ot szereztek, ami még így is alulteljesítménynek számít, de a meccsenkénti 2-0,925-ös xG gólarány jobbnak minősül a korábbiaknál.

Az Anfieldre látogat a Manchester United vasárnap délután

Történelem

A két csapat rangadóinak színvonala sokszor egyáltalán nem nőnek fel a klubok nívójához. 2016 óta három alkalommal volt 0-0-s döntetlen, még ha tavaly kilenc gól is született a két bajnokin, ez leginkább a csapatok közti óriási különbségnek volt köszönhető. Ősszel 2-1-re nyert a Manchester, amely utoljára 2015-ben, Wayne Rooney góljával tudott nyerni az Anfielden, ez Jürgen Klopp egyetlen veresége hazai pályán a United ellen. Érdekes, hogy a legutóbbi 0-0 óta (2021), öt mérkőzésen összesen 23 gól született a két csapat rangadóin (egy 3-2 az FA-Kupában volt), vagyis 4,6-es góláltagról beszélünk.

Esélyek

Nagyon nehéz esélyeket latolgatni. Ismerve a két csapatot, mindegyik óvatosan fog játszani. A Liverpool középpályája és védelme nagyon gyenge idén, ezért a kontrákra építve sokkal veszélyesebb játékot tudnának játszani, azonban ezt a Manchester United biztosan el szeretné majd kerülni, különösen egy forró hangulatú helyszínen, mint amilyen az Anfield.

Ezért egy kevés gólos döntetlenre számítunk. A Unitednek nincsen reális esélye a tabellán való feljebb lépésre, míg a Liverpool nagyon nehéz helyzetbe kerülne egy vereséggel, azonban a győzelem nekik lenne fontosabb. A manchesteriek egy hete megnyerték a Ligakupát, továbbjutottak az Európa-ligában és az FA-Kupában, vagyis önbizalmuk az egekben van, ezért érezhetik, hogy itt az idő, hogy végleg tönkretegyék az ősi rivális idényét, és hogy újra nyerjenek az Anfielden.

Mohamed Salah 11 MU ellen lejátszott mérkőzéséből 10 gólt szerzett, ezért őt érdemes lesz figyelni, azonban senki sincs olyan jó formában, mint Marcus Rashford, akinek gólszerzésére ismét érdemes lehet fogadni, egészen addig jó értékűnek tartjuk ezt, amíg a szorzó nem esik le 2,00 alá.

  • Alisson 9,5 góltól óvta meg a Liverpoolt az idei bajnokságban egy átlagos kapushoz képest
  • Marcus Rashford a világbajnokság óta 20 mérkőzésen 17 gólt szerzett, 87 percenként szerez gólt
  • A Liverpool elmúlt öt mérkőzéséből négyszer betalált Mohamed Salah vagy Darwin Núñez

Ami a hosszú távú fogadásokat illeti, aki szerint a Liverpool bejut a top 4-be, most érdemes erre fogadni, ugyanis ha megnyerik a mérkőzést, biztosan csökkeni fog rájuk a szorzó, akkor pedig sok várható értéket veszít el a sportfogadás magyarországi szerelmese.

Tippek
Bet365 bónuszUnibet bónusz22bet bónusz
Végeredmény: 0-015.0014.0012.50
Végeredmény: 1-17.506.756.50
Gólok száma: 2,5 alatt2.202.182.25
Liverpool-Manchester United: Döntetlen3.603.653.72
Marcus Rashford gólt szerez2.502.752.60

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Ki kezdi a legjobban a 2023-as Forma-1-es szezont Bahreinben?
következő cikk
Képes lesz-e fordítani a PSG Münchenben? Tippek és szorzók