Unibet - hírek

Ki kezdi a legjobban a 2023-as Forma-1-es szezont Bahreinben?

A hétvégén kezdetét veszi a 2023-as Forma-1-es szezon Bahreinben, Szahírban. A 74. évadot rendezik meg a „Száguldó Cirkuszban”, amelyet nagy várakozások előznek meg. A Forma-1 fogadási előzetesünkben már kitértünk a szezont megelőző esélyekre, a sportágra vonatkozó jellegzetes fogadási lehetőségekre és piacokra. Ebben az írásunkban az Unibet magyar fogadók számára elérhető fogadási opciókat vizsgáljuk meg, amelyek úgy tűnik, hogy évről-évre bővülnek.

Idényt megelőző erőviszonyok

Az idényt megelőző előzetesünk még a tesztek előtt íródott, ezért érdemes feleleveníteni, hogy mi történt azok során. A gyakorlások során egyértelmű Red Bull-fölény bontakozott ki, amely valószínűleg az idény elején meg is fog látszódni a versenyeken, amíg az első fejlesztések meg nem érkeznek. A tavalyi év nagyon tanulságos lehet minden F1-et figyelemmel kísérő számára. Az első futamok a Red Bull műszaki meghibásodásairól szóltak, és még a legnépszerűbb fogadóirodáknál is azonnal 2,00 fölé helyezték Max Verstappen világbajnoki címére szóló szorzókat a harmadik verseny, Ausztrália után.

Nem sokkal később azonban a Red Bull orvosolta a problémákat, a Ferrari versenytempója nem bizonyult elegendőnek, a Red Bull pedig a következő hat versenyt megnyerte (ebből a holland ötször nyert), és a világbajnokság sorsa nagyon hamar eldőlt. Ezzel arra hívnánk fel a figyelmet az online sportfogadás magyarországi szerelmeseinek, hogy mivel a szezon iszonyatosan hosszú (23 futamból áll), érdemes óvatosan értékelni az első futamokon látottakat, különösen, ha műszaki hibák tarkítják ezeket egy csapat vagy pilóta részéről.

Bahreini Nagydíj

Magyarországon az M4 csatornája közvetíti a Forma-1-es versenyhétvégéket. Manapság már a szabadedzéseket is figyelemmel lehet kísérni, akár élőben is, amely a fogadóknak fontos információ., ugyanis az Unibetnél már a szabadedzések eredményére is lehet fogadni. Mivel technikai és szabadtéri sportról beszélünk, fontos kihangsúlyozni, hogy amikor bármilyen fogadást szeretnénk kötni a Forma-1-re, érdemes megnézni előtte, hogy mi az időjárási előrejelzés. Elég rákeresni a futam helyszínének településére, ugyanis az eső nagy mértékben befolyásolja a taktikát, legyen szó péntekről, szombatról, vagy vasárnapról. Ez a Közel-Keleten rendezett futamokon nem szokott előfordulni az éghajlat miatt, de nem baj, ha hozzászoktatja magát a sportfogadó ahhoz, hogy feltérképezi az időjárási körülményeket minden hétvége előtt.

Forma-1 Bahreini Nagydíj
©Unibet (2023.03.03)

A szabadedzések, az időmérő edzés, és a verseny végeredményére is lehet fogadni. Az elemzők szerint jelenleg a Red Bull számít a leggyorsabb autónak, amelyet 0,2 mp-vel követhet a Ferrari, 0,5 mp-vel a Mercedes, majd az eddigi meglepetést szállító Aston Martin. Ez azt jelenti, hogy a tavalyi erőviszonyoknak megfelelően ismét Max Verstappen számít a vb favoritjának. Ezen a pályán 3-3 futamot nyert a Ferrari és a Mercedes 2017 óta, egyszer pedig Sergio Pérez nyert a Racing Point versenyzőjeként, vagyis nem számít Red Bullosnak a pálya. Tavaly Charles Leclerc nyert, miután nagy csatát vívott Max Verstappennel, akinek műszaki problémája miatt fel kellett adnia a futamot, így az olaszok kettős győzelmet arattak.

Teendők egy fogadás előtt

  • Időjárási előrejelzés megtekintése
  • Korábbi évek eredményei az adott pályán
  • Jelenlegi erőviszonyok

Mivel a Red Bull tűnik a leggyorsabbnak, azonban itt nem szoktak sikeresen teljesíteni (még ha a teszteket ugyanitt is rendezték), izgalmas csatára számíthatunk. Nagy kérdés, hogy mire lesz képes a Mercedes a tavalyi csalódást keltő idényt követően, amikor is Lewis Hamilton egyetlen futamot sem tudott megnyerni. Természetes, hogy jelenleg kevés információ áll a rendelkezésünkre, hiszen ez lesz csupán az első futam. Ahogy haladunk előre az időben, egyre könnyebb lesz az erőviszonyokat megjósolni. Éppen ezért mi nem jósolnánk, csak megmutatunk pár fogadási lehetőséget.

Bahrein F1 Tippek
Kvalifikáció nyertese: Max Verstappen2.00
Kvalifikáció nyertese: Charles Leclerc3.00
Futamgyőztes: Max Verstappen1.75
Futamgyőztes: Charles Leclerc5.50
Max Verstappen megnyeri a versenyt és Nyck De Vries az első 10 között végez5.50

Amennyiben az Unibet oldalán most regisztrálnál, a regisztrációt követően élj az Unibet üdvözlő bónusz adta lehetőségekkel!

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Bet365 szorzók a Barcelona duplázására vagy a Real Madrid triplázására. Király-Kupa elődöntő csütörtökön
következő cikk
Liverpool-Manchester United lesz az Anfielden - fogadási tippek