22bet hírek

AC Milan-AS Roma tippek | 22bet tippek

Az olasz Serie A bajnokság 20. fordulójának vasárnap esti rangadóján (20:45) az AC Milan fogadja az AS Romát. José Mourinho ismét visszatérne korábbi sikerei színhelyére, a San Siróba, ám eltiltása miatt ismét a „Special One” nélkül lép pályára a Roma.

A 22bet vélemények szerint a fogadóirodák szerint az egyik legnépszerűbb Magyarországon. A 22bet bónuszának alkalmazása a fogadási stratégiák egyik legjobbja a fogadók számára.

Milan-Roma Serie A rangadó
©22bet (2024.01.12.)

Csapatok teljesítményei

A Milan a 3. helyen áll a tabellán 7 ponttal a Juventus mögött, 6 ponttal a Fiorentina előtt, vagyis elég jó úton járnak a jövő évi Bajnokok Ligája-szereplés kiharcolása felé.

A Roma is szeretne bejutni a BL-be, főleg a tulajdonosok költekezése és Mourinho jelenléte miatt, ám a csapat csupán a 8. helyen áll 4 ponttal lemaradva a biztos BL-indulást érő 4. helytől.

A Roma 5 góllal lő többet az elvártnál, azonban 4 góllal kapott többet az elvártnál, ezért a túlteljesítés és az alulteljesítés nagyjából egyensúlyban van.

A Milan sokkal szerencsésebb, ugyanis 6,4 góllal lőttek többet a várható góljánál, és 3,6-el kapott kevesebbet az engedett helyzetek minőségéhez képest.

A Roma +0,47 várhatógólkülönbséggel áll meccsenként, a Milan csak +0,26-al, vagyis az egyik legfontosabb metrika szerint a Roma jobb, mint a Milan. Hosszú távon ez aggasztó Stefano Pioli csapata számára.

Ha várható veszélyt nézünk (xT), várható veszélykülönbség/90 perces mutatót nézve is jobb a Roma (+0,31), mint a Milan (+0,09). Az xT még prediktívebb mutató hosszabb távon, mint az xG.

Ezekből látszik, hogy a Milannak erősítenie kellene a csapatán az átigazolási piacon, ugyanis ezekkel a mutatókkal nem fenntartható a jó szereplés a jövőben.

Hiányzók

Mindkét csapat tele van hiányzókkal sérülések és válogatott tornán résztvevőkkel. A Milannál Bennacer, Chukwueze, Florenzi, Kalulu, Pobega, Sportiello, Thiaw és Tomori sem léphet pályára, és vannak még játékosok, akiknek a játéka kérdéses.

A Roma Abraham, Aouar, Azmoun, Dybala, Kumbulla és Ndicka nélkül készülnek, és Smalling játéka is kérdéses.

Korábbi mérkőzések

Az elmúlt 10 egymás elleni mérkőzésen 5 Milan-győzelem, 4 döntetlen, 1 Roma-siker született. 2019 októbere óta nem győzött a Milan ellen.

A San Siróban 2017 októbere óta nem nyert a Roma, akkor 2-0-ra nyertek a fővárosiak. Azóta 5 mérkőzésen 3 milánói győzelem és 2 döntetlen született.

A 10 meccsen 32 gól született, ami 3,2 gól/mérkőzés, 9-szer mindkét csapat gólt szerzett, 7 meccsen pedig 2,5-nél is több gól született.

Főszereplők

Olivier Giroud 9, Romelu Lukaku 8 góllal vezetik csapataik házi góllövőlistáját. Giroud 14 gól+gólpasszal, Pulisic 11 gól+gólpasszal áll. A Milan az egyetlen csapat, amely két játékossal rendelkezik, akik legalább 10 gólhoz járultak hozzá. A Románál Dybala áll 11 gól+gólpasszal (5 gól és 6 gólpassz).

A kapusoknál Mike Maignan gyengébb szezont fut, mint korábban, 1,5 góllal kapott többet az elvártnál, míg a Roma kapusa, Rui Patrício 1,2-vel kapott többet, vagyis mindkét kapus gyengén teljesít idén, ami bizakodásra adhat okot a támadók és a gólokat szerető nézők számára.

Milan-Roma 22bet tippek, szorzók

Véleményünk szerint a Roma jó eséllyel rendelkezik ezen a találkozón a fejlett statisztikák alapján, ám Mourinho hiányának valamennyi jelentőséget tudatosítunk, még ha ezt nagyon is nehéz számszerűsíteni.

AC Milan-AS Roma 22bet tippek
Végeredmény: Döntetlen3,20
Mindkét csapat gólt szerez: Igen1,92
1. gól megszületik 30. percig: Nem1,756
Lesz büntető: Nem1,40

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Australian Open 2024 Sportfogadási felvezető
következő cikk
Biztos a továbbjutás, már csak a csoportelsőség a tét | Izland-Magyarország férfi kézi Eb