Általános sportfogadási hírek

Újoncot avatnak Melbourne-ben | Sinner-Medvedev

A 2024-es Ausztrál nyílt teniszbajnokságot már mindenképp olyan játékos nyeri meg, akinek még nem sikerült Grand Slam-et nyernie Melbourne-ben. A vasárnapi döntőt 9:30-tól Jannik Sinner és Daniil Medvedev fogja játszani a Rod Laver Arénában. Medvedev már rutinosabban mozog a Grand Slam tornák döntőjében, Sinner számára pedig ez lesz az első alkalom, viszont a fiatal játékosnak is minden adott, hogy elhódítsa a tenisz legrangosabb címeinek egyikét.

Cikkünkben leírjuk, hogy szerintünk ki lesz az esélyesebb a döntőben, illetve a sportfogadás Magyarországon kínált szorzóit is megvizsgáljuk.

22bet - Sinner-Medvedev
©22bet (2024.01.26.)

Sinner első Grand Slam döntője

A 22 éves játékos az elődöntőben négy szettben 3-1-re győzte le a címvédő Djokovicot.  Az utóbbi négy egymás elleni mérkőzésükből háromszor legyőzte Sinner a jelenlegi világelsőt, ami már önmagában elég figyelemre méltó. Az Ausztrál nyílt teniszbajnokság elődöntőjében 3 óra 23 perc után búcsúztatta a szerbet egy simának tűnő, ám igen kemény mérkőzésen. Az olasz nagyon jól kezdett, egy pillanatig sem engedett ki, így simán elhozta az első két szettet. A folytatásra Djokovic összeszedte magát, kevesebbet hibázott és ugyan Sinner meccslabdához is jutott, a szerb mégis elhozta a harmadik szettet. A negyedik játszmában ismét nem volt kérdés, Sinner 6-3 arányban nyert, meghiúsítva ezzel Djokovic rekordot jelentő 11. Aus. Open győzelmét. Sinner ezzel a legfiatalabb játékos lett 2008 óta, aki eljutott a döntőig Melbourne-ben.

Harmadszor is a döntőben Medvedev

Az orosz egy drámai mérkőzésen két szettes hátrányból fordított Alexander Zverev ellen, ezzel 2021 és 2022 után ismét pályára léphet a döntőben Ausztáliában. A csaknem 4 és fél órás találkozót a német kezdte jobban, a harmadik szettig irányította a mérkőzést. A folytatásban Medvedev elkezdett agresszívebben játszani, ami eredményesnek bizonyult, igaz csak tiebreak-ben, de megnyerte első szettjét a mérkőzésen az orosz. A negyedik szettben ismét közel volt Zverev ahhoz, hogy lezárja a találkozót, de Medvedev ismét hozta a tiebreak-et. A döntő játszmában a német teljesem összeomlott, nem sikerült neki semmi, 6-3-ra az orosz nyert, így óriási fordítással döntőbe jutott.

Unibet - Sinner-Medvedev
©Unibet (2024.01.26.)

Sinner-Medvedev tippek

Az olasz játékos elképesztő formában van, minden meccsét simán hozta, a torna során egyetlen szettet veszített, azt is a világelső ellen. Kis túlzással mindenkin átgázolt eddig, és már csak egyetlen lépés választja el élete első Grand Slam győzelmétől. Medvedev útja jóval döcögősebb volt a fináléig, már Hurkacz ellen is rezgett a léc, nem beszélve a Zverev elleni drámai mérkőzésről. Ebből kifolyólag az olasz jóval kevesebb időt, 14 óra 40 percet töltött a pályán, szemben Medvedev 20 óra 37 percével. Sinner valószínűleg így fizikálisan is jobb állapotban fogja várni a mérkőzést, formáját tekintve is erősebbnek látszik most, tehát nagyon nehéz dolga lesz az orosznak. Szerintünk összességében most Sinner lesz esélyesebb a győzelemre, és a fogadóoldalak sem gondolják ezt másképp.

Tippek
Unibet bónusz22bet bónuszivibet bónusz1bet bónusz
Mérkőzés nyertese – Jannik Sinner1,361,431,391,37
Szettek száma – 3,5 felett1,541,521,631,59
Tiebreak – 0,5 felett1,721,4
Játékok száma – 40,5 alatt1,671,761,661,70
Szorzók – 2024.01.26. 15:40

A szerzőről

Gulyás Rebeka vagyok, szerkesztőként az oldalon leginkább a tartalomkészítéshez járulok hozzá. Kiskorom óta sportrajongó vagyok, a hazai és a nemzetközi sportéletet is napi szinten követem. Legtöbb ismeretem a labdarúgással kapcsolatban van, de a teniszben és a dartsban is jártas vagyok. A sportfogadással is évek óta foglalkozom, számomra izgalmasabbá teszi a sporteseményeket.

előző cikk
Mumusához látogat a Manchester City a kupában | Unibet sportfogadási tippek
következő cikk
Az Arsenal otthonában folytatná menetelését a Liverpool | Ivibet sportfogadási tippek