Az NFL egyre népszerűbb és népszerűbb lett Magyarországon az elmúlt szűk 20 évben. Az első televíziós közvetítés 19 éve volt, amikor a Sport Tv élőben közvetítette a Super Bowl XXXVIII-t, a New England Patriots és a Carolina Panthers találkozóját. A játék rengeteg szurkolót szerzett meg magának Magyarországon, nagyon sok Amerikában élő magyar is jár mérkőzésekre, illetve az Európában (Londonban, Münchenben, Frankfurtban) rendezett mérkőzésekre is rengeteg magyar kilátogat.

Mivel a játék népszerűsége Amerikában is dominál (a 20 legnézettebb tévés műsor mind NFL-közvetítés évről-évre), a sportfogadási lehetőség elképesztő tárházát tárják elénk a bukmékerek, így a sportfogadás Magyarországon az NFL-t is érinti.

A Super Bowlra szokták kiírni a legtöbb fogadási piacot az összes sportesemény közül. Szombaton elkezdődik a rájátszás, előzetesünkben pedig esélyeket latolgatunk, csapatokat elemzünk, fogadási stratégiákat ajánlunk. Az NFL és a Super Bowl fogadások a legnépszerűbbek közé tartoznak Amerikában, hatásuk Magyarországra is begyűrűzik.

Fejlett statisztikai adataink a PFF és az rbsdm.com oldaláról származnak, a szorzók pedig 2023.01.10 13:00-ai képet mutatnak.

Ki nyeri a Super Bowlt?
Ivibet bónuszUnibet bónusz22bet bónusz
San Francisco 49ers1,811,86 20.01,86
Kansas City Chiefs1,942,04 20.01,94
MVP: Patrick MahomesNincs2,30Nincs
MVP: Brock PurdyNincs3,10Nincs
Pontok száma: 47,5 alatt1,861,901,82
Touchdown szerző: Travis KelceNincs1,93Nincs
Touchdown szerző: Christian McCaffreyNincs1,35Nincs

Fogadási piacok

Nagyon bő fogadási lehetőségekről lehet beszélni az NFL kapcsán. A legnépszerűbbek a győztes, hendikep, pontok száma fogadási piacok, de ezeken túlmenően elképesztő mennyiségű fogadási lehetőséggel találkozhatunk. Ha a sportfogadónak van egy elképzelési a mérkőzés alakulásáról, nagyon sok módon nyerhet pénzt a bukmékerektől. Ha például fejlett statisztikában két kevésbé hívő vezetőedző mérkőzésére fogadna, érdemes fogadni arra, hogy sok punt és mezőnygól lesz a mérkőzésen.

Az Unibet egy 20,00-as oddsot érő bónusszal is várja fogadóit. A szabályok szerint 500 Ft-al fogadni 20,00-as oddsú tippel. Az ajánlat csak a mérkőzést megelőzően és csak egyes kötésű tippekre vonatkozik.

A jogosultsághoz legalább 2700 Ft-al kell rendelkezni a számlán. Forgatás nem szükséges. A megnövekedett odds a választás fogadószelvényhez adását követően válik láthatóvá.

Ki fogja megnyerni a Super Bowl-t?

A Super Bowl-esélyes csapatok

Kansas City Chiefs

Patrick Mahomes a liga legjobb irányítója, és ő lesz az oka annak, ha a Chiefs ismét megnyeri a Super Bowlt. Az elkapósor gyengébb, mint a tavalyi bajnokcsapat elkapósora volt, ezért a tight enden, Travis Kelce-n óriási teher van, hogy a „hátán cipelje” a KC passzokat elkapó egységét, ami a csapat bukásának legfőbb oka lehet idén.

A védelem sokat fejlődött, ami egyáltalán nem volt szokásos Andy Reid csapatainál. Zsinórban nyolcadszor nyerte meg csoportját a Chiefs, ám nagyon nehéz volt a Las Vegasba vezető út a címvédő számára.

A csapat nagyon sokat passzol, amely a sikeres csapatok ismérve (senki nem passzol gyakrabban az elvártnál), ám Andy Reid sokszor hoz rossz döntéseket negyedik kísérletnél, amely döntések csökkentik a csapat győzelmi esélyeit, ez pedig a playoffban megbosszulhatja magát.

San Francisco 49ers

A 49ers tavaly NFC-döntőig jutott el, Brock Purdy irányító kiváló szezont futott, a Frisco pedig megszerezte az első számú kiemelést az NFC-ben. Továbbra is Purdy játéka a legnagyobb kérdés, aki tavaly nyert két meccset a playoffban, azonban az NFC-döntőben hamar megsérült és lecserélték.

A Niners kerete talán a legerősebb a ligában, kiváló védelmük van, Kyle Shanahan vezetőedző pedig hatékony támadósort vezet rendszeresen győzelemre. Christian McCaffrey, George Kittle, Brandon Aiyuk, Deebo Samuel mind kiváló játékosok az offense-ben.

Shanahan zseniális játékhívó, Purdy személyében pedig megtalálta a tökéletes nem-szupersztár irányítót, aki képes hatékonyan működtetni támadósorát. Sztárokkal vannak tele számos poszton, akiknek köszönhetően több módon is képes a csapat eredményes lenni.

A legnagyobb akadály az lehet, ha a csapat hátrányba kerül, ugyanis ilyenkor többet kell passzolni olyan helyzetben, amikor az ellenfél is passzra készül. Ezekben a szituációkban Shanahan csapatai gyengék, 0-38 a mérlege edzőként, amikor csapata hátrányban van a negyedik negyedben.

Negyedik kísérleteknél javultak az utóbbi évekhez képest, második helyen állnak ezen a tabellán.

NFL bukmékerek

Egyéni játékos statisztikákra is lehet fogadni, amelyek szintén nagyon izgalmasak tudnak lenni a fogadó számára, még ha itt is túl magas számokat adnak meg a bukmékerek szándékosan, hiszen az emberek a támadójátékot részesítik előnyben.

22Bet
NépszerűAjánlott
Kifizetési arány
95-95%
Fogadási piacok
11/14
Unibet
NépszerűAjánlott
Kifizetési arány
95-97%
Fogadási piacok
14/14
ivibet
Új
Kifizetési arány
91-93%
Fogadási piacok
11/14

A legjobb Magyarországon is elérhető fogadóirodák az NFL-kapcsán a Bet365 és az Unibet mondható. Ezen bukmékerek NFL fogadási kínálata iszonyatosan bő, ami aztán még tovább duzzad a Super Bowl fogadásokkal.

Fogadási stratégia: Érdemes használni a vsin.com weboldalt, azon belül a betting resources fülnél látható betting splits felületet. Itt nagyon hasznos információkhoz lehet jutni a DraftKingsen leadott fogadások kapcsán. A felület megmutatja a beérkezett szelvények (bets) és a beérkezett fogadási tétek arányát (handle), amiből kikövetkeztethető, hogy a laikusok mit várnak, és hogy a profi fogadók mit várnak, valamint, hogy milyen eredmény lenne jó a kaszinó számára.

Érdemes a kaszinók oldalára állni (vagyis, ha a szelvények és a pénz több mint 50%-a ugyanarra a csapatra érkezik, érdemes az ellenfélre fogadni, legalább valamilyen hendikeppel.

Hogyan működik a lebonyolítás?

32 csapat szerepel a Nemzeti Futball Ligában (NFL), ahol két főcsoportban négy-négy csoportban négy csapat szerepel, tehát összesen nyolc divízió van, divíziónként négy csapattal. Főcsoportonként a négy csoportgyőztes és a három-három legjobb mérleggel rendelkező csapat kerül be a rájátszásba. Az alapszakaszban 17 mérkőzést rendeznek.

A rájátszás egy mérkőzésből álló párharcokból állnak, ami nagyon megnöveli a véletlenszerűség jelentőségét, vagyis a jobb csapat nem mindig nyer, ez nem az NBA, az NHL, MLB, ahol négy meccset kell nyerni egy párharcban.

2023-as szezon

Nagyon különös alapszakaszt láthattunk idén. Az irányítók teljesítménye az átlagosnál gyengébb volt a szokottnál, ezért a gyengébb csapatok is képesek voltak 6-8 győzelmet aratni. Az offense-ek teljesítménye visszaesett, a védelmeké javult. Hendikep szempontjából a legfontosabb számok a 3, 6, 7, 10 az NFL-ben.

Összességében elmondható, hogy mivel a rekreációs fogadók szeretnek sok pontos mérkőzéseket látni, jobb értékűek a kevés pontos mérkőzésre tett tippek.

Az MVP Lamar Jackson, a Baltimore Ravens irányítója, aki az első kiemelési helyig vezette a Ravenst.

A fenti táblázatban a playoff résztvevők Super Bowl megnyerésére vonatkozó szorzóit találod, alatta pedig a csapatok esélyeit elemezzük eddigi teljesítményük alapján.

Az Unibet, az Ivibet és a 22bet is bőséges fogadási piaccal rendelkezik, a Super Bowl előtt pedig külön előzetessel fogunk jelentkezni, amelyben nem csak a mérkőzésről, hanem az egyéb speciális Super Bowl-fogadásokkal is foglalkozunk majd (pl. amerikai himnusz hossza).

Rájátszás menetrendje

A Wild Card-kört követően főcsoportelődöntőket, majd a főcsoportdöntőket fogják megrendezni a Super Bowlhoz vezető úton. Az itt győztes csapatok játszák majd egymással a Super Bowl LVIII-t Las Vegasban.

Tudnivalók a Super Bowl-ról

  • Hol? 🏟️ A Super Bowl LVIII-t Las Vegasban, az Allegiant Stadionban rendezik (Befogadóképesség: 65.000). A stadion szezon közben a Las Vegas Raidersnek ad otthont.
  • Mikor? ⏰ Február 11-én (magyar idő szerint február 12-én 0:30-kor).
  • Hol nézhetem a Super Bowlt? 📺 Magyarországon az Aréna4 csatornáján lehet figyelemmel kísérni az NFL mérkőzéseit.
  • Halftime show? 🎤 Mindig nagy érdeklődéssel várják a Super Bowl félidei műsorát (Halftime show), ahol idén Usher lép fel.

A Super Bowlt megelőző felvezetőnkben a nem mérkőzéssel kapcsolatos fogadási lehetőségeket is megvizsgáljuk majd, hiszen nincsen még egy egynapos sportesemény, amely annyi fogadási kínálattal rendelkezik egy adott évben, mint a Super Bowl.