Az NFL egyre népszerűbb és népszerűbb lett Magyarországon az elmúlt szűk 20 évben. Az első televíziós közvetítés 19 éve volt, amikor a Sport Tv élőben közvetítette a Super Bowl XXXVIII-t, a New England Patriots és a Carolina Panthers találkozóját. A játék rengeteg szurkolót szerzett meg magának Magyarországon, nagyon sok Amerikában élő magyar is jár mérkőzésekre, illetve az Európában (Londonban, Münchenben, Frankfurtban) rendezett mérkőzésekre is rengeteg magyar kilátogat.

Super Bowl, Chiefs vs 49ers: Fogadj 20-as oddson + 20 000 Ft bónusz!
Véget ér

Mivel a játék népszerűsége Amerikában is dominál (a 20 legnézettebb tévés műsor mind NFL-közvetítés évről-évre), a sportfogadási lehetőség elképesztő tárházát tárják elénk a bukmékerek, így a sportfogadás Magyarországon az NFL-t is érinti.

A Super Bowlra szokták kiírni a legtöbb fogadási piacot az összes sportesemény közül. Szombaton elkezdődik a rájátszás, előzetesünkben pedig esélyeket latolgatunk, csapatokat elemzünk, fogadási stratégiákat ajánlunk. Az NFL és a Super Bowl fogadások a legnépszerűbbek közé tartoznak Amerikában, hatásuk Magyarországra is begyűrűzik.

Fejlett statisztikai adataink a PFF és az rbsdm.com oldaláról származnak, a szorzók pedig 2023.01.10 13:00-ai képet mutatnak.

Ki nyeri a Super Bowlt?
Ivibet bónuszUnibet bónusz22bet bónusz
San Francisco 49ers1,811,86 20.01,86
Kansas City Chiefs1,942,04 20.01,94
MVP: Patrick MahomesNincs2,30Nincs
MVP: Brock PurdyNincs3,10Nincs
Pontok száma: 47,5 alatt1,861,901,82
Touchdown szerző: Travis KelceNincs1,93Nincs
Touchdown szerző: Christian McCaffreyNincs1,35Nincs

Fogadási piacok

Nagyon bő fogadási lehetőségekről lehet beszélni az NFL kapcsán. A legnépszerűbbek a győztes, hendikep, pontok száma fogadási piacok, de ezeken túlmenően elképesztő mennyiségű fogadási lehetőséggel találkozhatunk. Ha a sportfogadónak van egy elképzelési a mérkőzés alakulásáról, nagyon sok módon nyerhet pénzt a bukmékerektől. Ha például fejlett statisztikában két kevésbé hívő vezetőedző mérkőzésére fogadna, érdemes fogadni arra, hogy sok punt és mezőnygól lesz a mérkőzésen.

Az Unibet egy 20,00-as oddsot érő bónusszal is várja fogadóit. A szabályok szerint 500 Ft-al fogadni 20,00-as oddsú tippel. Az ajánlat csak a mérkőzést megelőzően és csak egyes kötésű tippekre vonatkozik.

A jogosultsághoz legalább 2700 Ft-al kell rendelkezni a számlán. Forgatás nem szükséges. A megnövekedett odds a választás fogadószelvényhez adását követően válik láthatóvá.

Ki fogja megnyerni a Super Bowl-t?

A Super Bowl-esélyes csapatok

Kansas City Chiefs

Patrick Mahomes a liga legjobb irányítója, és ő lesz az oka annak, ha a Chiefs ismét megnyeri a Super Bowlt. Az elkapósor gyengébb, mint a tavalyi bajnokcsapat elkapósora volt, ezért a tight enden, Travis Kelce-n óriási teher van, hogy a „hátán cipelje” a KC passzokat elkapó egységét, ami a csapat bukásának legfőbb oka lehet idén.

A védelem sokat fejlődött, ami egyáltalán nem volt szokásos Andy Reid csapatainál. Zsinórban nyolcadszor nyerte meg csoportját a Chiefs, ám nagyon nehéz volt a Las Vegasba vezető út a címvédő számára.

A csapat nagyon sokat passzol, amely a sikeres csapatok ismérve (senki nem passzol gyakrabban az elvártnál), ám Andy Reid sokszor hoz rossz döntéseket negyedik kísérletnél, amely döntések csökkentik a csapat győzelmi esélyeit, ez pedig a playoffban megbosszulhatja magát.

San Francisco 49ers

A 49ers tavaly NFC-döntőig jutott el, Brock Purdy irányító kiváló szezont futott, a Frisco pedig megszerezte az első számú kiemelést az NFC-ben. Továbbra is Purdy játéka a legnagyobb kérdés, aki tavaly nyert két meccset a playoffban, azonban az NFC-döntőben hamar megsérült és lecserélték.

A Niners kerete talán a legerősebb a ligában, kiváló védelmük van, Kyle Shanahan vezetőedző pedig hatékony támadósort vezet rendszeresen győzelemre. Christian McCaffrey, George Kittle, Brandon Aiyuk, Deebo Samuel mind kiváló játékosok az offense-ben.

Shanahan zseniális játékhívó, Purdy személyében pedig megtalálta a tökéletes nem-szupersztár irányítót, aki képes hatékonyan működtetni támadósorát. Sztárokkal vannak tele számos poszton, akiknek köszönhetően több módon is képes a csapat eredményes lenni.

A legnagyobb akadály az lehet, ha a csapat hátrányba kerül, ugyanis ilyenkor többet kell passzolni olyan helyzetben, amikor az ellenfél is passzra készül. Ezekben a szituációkban Shanahan csapatai gyengék, 0-38 a mérlege edzőként, amikor csapata hátrányban van a negyedik negyedben.

Negyedik kísérleteknél javultak az utóbbi évekhez képest, második helyen állnak ezen a tabellán.

NFL bukmékerek

Egyéni játékos statisztikákra is lehet fogadni, amelyek szintén nagyon izgalmasak tudnak lenni a fogadó számára, még ha itt is túl magas számokat adnak meg a bukmékerek szándékosan, hiszen az emberek a támadójátékot részesítik előnyben.

22Bet
NépszerűAjánlott
Kifizetési arány
95-95%
Fogadási piacok
11/14
Unibet
NépszerűAjánlott
Kifizetési arány
95-97%
Fogadási piacok
14/14
ivibet
Új
Kifizetési arány
91-93%
Fogadási piacok
11/14

A legjobb Magyarországon is elérhető fogadóirodák az NFL-kapcsán a Bet365 és az Unibet mondható. Ezen bukmékerek NFL fogadási kínálata iszonyatosan bő, ami aztán még tovább duzzad a Super Bowl fogadásokkal.

Fogadási stratégia: Érdemes használni a vsin.com weboldalt, azon belül a betting resources fülnél látható betting splits felületet. Itt nagyon hasznos információkhoz lehet jutni a DraftKingsen leadott fogadások kapcsán. A felület megmutatja a beérkezett szelvények (bets) és a beérkezett fogadási tétek arányát (handle), amiből kikövetkeztethető, hogy a laikusok mit várnak, és hogy a profi fogadók mit várnak, valamint, hogy milyen eredmény lenne jó a kaszinó számára.

Érdemes a kaszinók oldalára állni (vagyis, ha a szelvények és a pénz több mint 50%-a ugyanarra a csapatra érkezik, érdemes az ellenfélre fogadni, legalább valamilyen hendikeppel.

Hogyan működik a lebonyolítás?

32 csapat szerepel a Nemzeti Futball Ligában (NFL), ahol két főcsoportban négy-négy csoportban négy csapat szerepel, tehát összesen nyolc divízió van, divíziónként négy csapattal. Főcsoportonként a négy csoportgyőztes és a három-három legjobb mérleggel rendelkező csapat kerül be a rájátszásba. Az alapszakaszban 17 mérkőzést rendeznek.

A rájátszás egy mérkőzésből álló párharcokból állnak, ami nagyon megnöveli a véletlenszerűség jelentőségét, vagyis a jobb csapat nem mindig nyer, ez nem az NBA, az NHL, MLB, ahol négy meccset kell nyerni egy párharcban.

2023-as szezon

Nagyon különös alapszakaszt láthattunk idén. Az irányítók teljesítménye az átlagosnál gyengébb volt a szokottnál, ezért a gyengébb csapatok is képesek voltak 6-8 győzelmet aratni. Az offense-ek teljesítménye visszaesett, a védelmeké javult. Hendikep szempontjából a legfontosabb számok a 3, 6, 7, 10 az NFL-ben.

Összességében elmondható, hogy mivel a rekreációs fogadók szeretnek sok pontos mérkőzéseket látni, jobb értékűek a kevés pontos mérkőzésre tett tippek.

Az MVP Lamar Jackson, a Baltimore Ravens irányítója, aki az első kiemelési helyig vezette a Ravenst.

A fenti táblázatban a playoff résztvevők Super Bowl megnyerésére vonatkozó szorzóit találod, alatta pedig a csapatok esélyeit elemezzük eddigi teljesítményük alapján.

Az Unibet, az Ivibet és a 22bet is bőséges fogadási piaccal rendelkezik, a Super Bowl előtt pedig külön előzetessel fogunk jelentkezni, amelyben nem csak a mérkőzésről, hanem az egyéb speciális Super Bowl-fogadásokkal is foglalkozunk majd (pl. amerikai himnusz hossza).

Rájátszás menetrendje

A Wild Card-kört követően főcsoportelődöntőket, majd a főcsoportdöntőket fogják megrendezni a Super Bowlhoz vezető úton. Az itt győztes csapatok játszák majd egymással a Super Bowl LVIII-t Las Vegasban.

Tudnivalók a Super Bowl-ról

  • Hol? 🏟️ A Super Bowl LVIII-t Las Vegasban, az Allegiant Stadionban rendezik (Befogadóképesség: 65.000). A stadion szezon közben a Las Vegas Raidersnek ad otthont.
  • Mikor? ⏰ Február 11-én (magyar idő szerint február 12-én 0:30-kor).
  • Hol nézhetem a Super Bowlt? 📺 Magyarországon az Aréna4 csatornáján lehet figyelemmel kísérni az NFL mérkőzéseit.
  • Halftime show? 🎤 Mindig nagy érdeklődéssel várják a Super Bowl félidei műsorát (Halftime show), ahol idén Usher lép fel.

A Super Bowlt megelőző felvezetőnkben a nem mérkőzéssel kapcsolatos fogadási lehetőségeket is megvizsgáljuk majd, hiszen nincsen még egy egynapos sportesemény, amely annyi fogadási kínálattal rendelkezik egy adott évben, mint a Super Bowl.