22bet hírek

A Roland Garros két favoritja az elődöntőben csap össze | 22bet sportfogadási előzetes

Pénteken rendezik az elődöntőket a férfiaknál a Roland Garroson, az év második Grand Slam-tornáján. Rafael Nadal hiányában a torna két legnagyobb érdeklődéssel körülvett játékosa a 22-szeres Grand Slam-győztes, a kétszeres Roland Garros-bajnok Novak Djoković, valamint a világelső, US Open-győztes Carlos Alcaraz.

A sorsolás után mindenki egyből a tábla felső ágára pillantott, ahol a szerb neve a spanyol ágán szerepelt, így az elődöntőben találkoznak.

22bet sportfogadási előzetesünkben megvizsgáljuk az esélyeket, valamint hasznos sportfogadási javaslatokat teszünk. Bármelyik játékos is fog nyerni, favorit lesz a döntőben. A szorzók a 2023.06.08. 14:30-as állapotot mutatják, azok idővel változhatnak. A 22bet bónuszról korábban írtunk a sportfogadási bónuszokat elemző írásaink során.

Egymás elleni mérleg

A két klasszis eddig egyszer találkoztak, méghozzá tavaly, a madridi 1000-es torna elődöntőjében, ahol 6-7(5), 7-5, 7-6(5) arányban a hazai pályán játszó Alcaraz nyert egy nagyon magas színvonalú mérkőzésen. Meglepő lenne, ha nem lenne az év egyik legjobb mérkőzése a pénteki találkozó.

Carlos Alcaraz-Novak Djokovic Roland Garros-elődöntő
©22bet (2023.06.08. 14:40)

Pénteki kilátások

Annak ellenére, hogy a két játékos egyező nemzetisége miatt Alcarazt sokan Nadalhoz hasonlítják, az alicantei játékstílusa sokkal inkább hasonlít Djokovićéra. Egyiküknek sem az adogatás a fő erőssége, mindkét játékos nagyon erős az alapvonalról, ezért hosszú mérkőzés várható. A 16 év korkülönbség meglátszódhat, különösen Alcaraz atletikus védekezési képességei miatt.

Meleg, napsütéses időt jósolnak péntekre, ezért komoly fizikai megerőltetésnek lesznek kitéve a játékosok. Az ilyen időjárás elősegíti a labdák magasabbra pattanását, ez pedig a védekezésben segít a teniszezőknek, még ha egyikük sem alkalmaz pörgetéseket.

Madridban összesen háromszor vette el a fogadó az adogató szerváját, azonban egy három nyert szettes meccsen ennél több brékre számíthatunk.

Carlos Alcaraz-Novak Djoković tippek, szorzók a 22bet oldalán

Amikor két ennyire hasonló tudású játékos csap össze, a mérkőzés szoros, tehát sok játékra és játszmára számíthatunk. Ezért érdemes a szettek számát és a játékok számát is „felett” tippekkel megrakni.

A szoros játszmákat sokszor tie-breakek zárják, ezért erre is érdemes fogadni. Véleményünk szerint Alcaraz fog nyerni, ugyanis a spanyol kiegyensúlyozottabb teniszt produkált eddig az egész salakpályán szezonban és a Roland Garroson is.

A tét óriási, hiszen Alcaraz élete első Roland Garros-döntőjébe juthat, Djoković győzelme esetén pedig egy győzelemnyire kerülne a 23. Grand Slam-trófeától, amennyivel senki sem rendelkezik a férfiak közül.

Alcaraz már szupersztár, és kiváló védekezését agresszív támadójátékkal kombináló játéka hatékonynak bizonyulhat a szerb játékos ellen. Szerintünk egy legalább négy játszmás mérkőzés lesz, ahol tie-breaket is láthatunk majd.

Ha a játékok számára szeretnénk fogadni, akkor egy három nyert szettes meccsen úgy érdemes gondolkodni, hogy körülbelül 9-10 játék szokott lenni játszmánként (főleg a legjobbak között), ezért, ha van legalább 4 szett, akkor 39-40 játék lehet egy meccsen, ezt érdemes „fölé” tippel megrakni.

Alcaraz-Djoković 22bet tippek, szorzók
Győztes: Alcaraz1,448
Összes: Játékok száma 38,5 felett1,896
Alcaraz győz ÉS összes szett 3,5 felett2,36
Alcaraz győz ÉS összes x>37,5 – Igen2,77
Alcaraz győz ÉS összes x>38,5 – Igen2,99
Tie-breakek: Igen1,665
Összes szett: 3,5 felett1,51

A 22bet az egyik feltörekvő sportfogadóiroda az online sportfogadás piacán. A 22bet gyakori kérdések a portálról szóló írásunkban találhatóak.

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Először a Manchester City vagy negyedszer az Internazionale? | Sportfogadási előzetes az év mérkőzéséhez
következő cikk
Megszerzi Djokovic a rekordot jelentő 23. Grand Slam címét? | Roland Garros döntő fogadási előzetes