Brighton-Arsenal mérkőzést rendeznek a Premier League 18. fordulójában.

Brighton-Arsenal fogadási előzetes

Az óév utolsó napján is rendeznek fordulót a Premier League-ben, amely aztán az újév első napján ér véget. Fogadási előzetesünk témája a Brighton-Arsenal mérkőzés, amely a forduló talán legérdekesebb mérkőzésének ígérkezik. A legnépszerűbb fogadási oldalak lehetőséget nyújtanak arra, hogy erre a mérkőzésre is fogadjon a sportfogadó.

Az Arsenal sokak meglepetésére vezeti az angol bajnokságot annak feléhez közeledve, a Brighton pedig a legnagyobb klubokat leszámítva talán a legkifinomultabb játékot játssza idén előbb Graham Potter, majd Roberto De Zerbi irányítása alatt.

A szorzók a 2022.12.28. 12:00-i állapotot tükrözik, idővel változhatnak, fejlett statisztikai adatainkat pedig az Fbref (Opta) honlapjáról vettük.

Brighton-Arsenal mérkőzést rendeznek az év utolsó napján Angliában,

Elemzés

A Brighton az idei bajnokság egyik meglepetés csapata. 15 mérkőzést követően a 7. helyen áll a csapat a bajnokságban annak ellenére, hogy Graham Potter menedzser a Chelsea-be igazolt szeptemberben. A helyére kerülő Roberto De Zerbi érkezése sem törte meg a csapat lendületét.

Az olasz tréner érkezése óta a Brighton a 10. helyen áll a tabellán, azonban a felsőházban vannak várható gólok és engedett várható gólok tekintetében is.

A világbajnokságot követő első mérkőzésüket 3-1-re nyerték a Southampton otthonában. A Brighton hosszú távú eredményeit nagyban befolyásolhatja a januári átigazolási időszak, ugyanis Moises Caicedo és Alexis Mac Allister iránt is komolyan érdeklődnek más csapatok (Mac Allister nem is lépett pályára a Southampton elleni találkozón, hiszen a vb-t követő pihenőjét tölti).

A Brightoné a negyedik legjobb védelem hazai pályán, csupán 7,3 várható gólt és 6 kapott gólt engedtek az ellenfeleknek. Támadójátékuk a középmezőnybe tartozik otthon.

Az Arsenal vezeti a tabellát, méghozzá 5 pontos előnnyel a Manchester City előtt. A West Ham United ellen hátrányból volt képes megfordítani a mérkőzést a londoni csapat. Idegenben is kiválóan teljesítenek azonban az „ágyúsok”, 6 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség a mérlegük. Ők kapták a legkevesebb gólt idegenben (4), ezekből hármat egy meccsen (Manchester United).

Várható gólkülönbségüknél (0,48) csak a Manchester Cityé jobb, a valóságban viszont túlteljesítenek támadásban és védekezésben is az Emirates Stadiontól távol rendezett mérkőzéseken.

Gabriel Jesus sérülése nagyban befolyásolhatja a csapat bajnoki esélyeit, a Brighton elleni mérkőzések pedig a legnehezebbek közé tartoznak a bajnokságban. A hazaiaktól Caicedo sárga lapok miatti eltiltás következtében kihagyja a találkozót.

Ha a két csapat legutóbbi bajnoki mérkőzéseit nézzük, elég sokszor okozott gondot a Brighton a londoniaknak. 2017 óta 10 mérkőzésen játszott egymással a két csapat, négyszer nyert a Brighton (kétszer az Amex Stadionban), három döntetlen, és három Arsenal-diadal született (egy az Amexben).

A 10 találkozón 6 alkalommal született 2,5 gólnál kevesebb a találkozón, és a 10 mérkőzésen egyik csapat sem szerzett legalább 3 gólt. A gólkülönbség a 10 meccsen 11-10 az Arsenal javára (meccsenkénti gólátlag 2,1).

Tippünk

Véleményünk szerint ezért egy szoros mérkőzés várható. Ez egy nehezebb időszak kezdete lesz az Arsenal számára, a Brighton elleni mérkőzést követően a harmadik helyen álló Newcastle Unitedet fogják fogadni.

A Brighton eddigi hazai pályán nyújtott teljesítménye fenntartható a szerzett és a várható gólok alapján, azonban az Arsenal vendégszereplésében viszont visszaesés várható.

Szilveszteri tipp: Mindkét csapat gólt szerez; Igen

Tipp
Bet365 bónuszUnibet bónusz22bet bónusz
Brighton-Arsenal; Mindkét csapat szerez gólt; Igen1.701.601.69

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Darts vb: Clayton vagy Rock jut a legjobb nyolc közé?
következő cikk
Smith vs Van Gerwen: Fogadás a darts vb döntőjére