Általános sportfogadási hírek

Smith vs Van Gerwen: Fogadás a darts vb döntőjére

Január 3-án 21:15-kor rendezik a 2023-as PDC-dartsvilágbajnokság döntőjét a londoni Alexandra Palace-ban. 94 lejátszott meccs után fény derült a két döntős játékosra, aki Michael Smith és Michael van Gerwen lesz. Az idei vb is hozott meglepetéseket, izgalmakat, láthattunk 6 darab 170-es kiszállót, Price balhé nélkül sem maradtunk, és a világbajnokság 180-as dobások rekordjának megdöntéséhez sem hiányzik sok. A tökéletes leget ugyan még senkinek nem sikerült megdobnia, viszont a holnapi döntőben még lesz rá lehetőség. Nézzük a két szereplőt, valamint, hogy milyen lehetőségeket kínál a döntőre a sportfogadás Magyarországon!

Michael Smith útja a döntőig

Smith negyedik kiemeltként, a második körben csatlakozott be a darts vb küzdelmeibe. Első ellenfele Nathan Rafferty volt, aki ellen elvesztett leg nélkül 3-0 arányban jutott tovább. A legjobb 16-ba jutásért a német Schindler ellen kellett szó szerint megküzdenie, hiszen egy nagyon izgalmas, fordulatos mérkőzésen tudott Smith tovább jutni 4-3-as eredménnyel. Valamivel könnyebb dolga volt a negyedik körben Cullen ellen, majd a talán élete eddigi legjobb formájában játszó Bunting sem tudott kifogni rajta. Az elődöntőben a szintén elképesztő teljesítményt nyújtó Clemens volt az ellenfele, ám a szorosnak induló mérkőzésből végül sima Smith győzelem született. Az angolnak ez a harmadik világbajnoki döntője lesz 2019 és 2022 után. Smith számára rengeteget jelentene a vb győzelem. Számos torna döntőjében szerepelt már, viszont első televíziós versenyét csak nemrég, 2022 novemberében sikerült megnyernie annak ellenére, hogy szinte minden versenyen a legnagyobb esélyesek közé sorolják.

Michael van Gerwen teljesítménye a világbajnokságon

A háromszoros világbajnok van Gerwen idén hatodik alkalommal került be a döntőbe, nem is akárhogy. Az elődöntőben 108,28-as átlaggal és 58,06%-os kiszállózással játszott, esélyt sem adva a belga Van den Bergh számára. Az egész világbajnokságon elsöprő teljesítményt nyújtott, szinte még csak szoros meccset sem kellett senki ellen játszania, olyan játékosok ellen sem, mint Dobey vagy Duijvenbode. A döntő előtti utolsó három mérkőzésén zsinórban 13 szettet nyert, és arra a kérdésre, hogy Smith vajon meg tudja-e őt állítani a döntőben, az alábbi választ adta: „Nem, senki sem tud megállítani.” Ehhez persze az angolnak lesz még pár szava, ám kétségtelen, hogy nem lesz egyszerű dolga.

Fogadás a döntőre

A fogadóirodák is úgy gondolják, hogy Smith nehezen fogja tudni megállítani a hollandot, ugyanis van Gerwen győzelmére adnak nagyobb esélyt. Smith világbajnoki címére döntőhöz képest viszonylag magas, 3 feletti szorzót ajánlanak az oldalak. Nézzük hol, milyen darts vb oddsokkal tudunk fogadni!

Piac
bet365 bónuszUnibet bónuszBetfair bónusz
Michael Smith3,503,203,5
Michael van Gerwen1,301,351,25
Összes szett – 10,5 felett1,721,731,68
Legtöbb 180-as – Michael Smith1,501,451,53
170-es kiszálló a mérkőzésen – Igen5,004,333,75
9 nyilas kiszálló a mérkőzésen – Igen10,0010,009,5
Oddsok – 2023.01.03. 9:30

A döntő mérkőzést 7 nyert szettig játsszák, így nagyon könnyen elképzelhető, hogy 10,5 fölött lesz az összes szett száma. A 180-akat tekintve, Van Gerwen ugyan elképesztő formában van, viszont gyakran két megdobott tripla 20 után a 19-es mezőre vált, így inkább Smith-től várunk több 180-as dobást. Az eddig látottak alapján 170-es kiszálló egyáltalán nem számítana meglepetésnek a mérkőzésen, de a 9 nyilas legre is van esély.

Fogadás a darts vb döntőjére az Unibetnél.
©Unibet 2022.01.03. 9:30

A szerzőről

Gulyás Rebeka vagyok, szerkesztőként az oldalon leginkább a tartalomkészítéshez járulok hozzá. Kiskorom óta sportrajongó vagyok, a hazai és a nemzetközi sportéletet is napi szinten követem. Legtöbb ismeretem a labdarúgással kapcsolatban van, de a teniszben és a dartsban is jártas vagyok. A sportfogadással is évek óta foglalkozom, számomra izgalmasabbá teszi a sporteseményeket.

előző cikk
Brighton-Arsenal fogadási előzetes
következő cikk
Bet365: Korai kifizetés kézilabdánál is