Unibet - hírek

Újabb nehéz kirándulás vár a Liverpoolra | Unibet sportfogadási előzetes

Vasárnap 15:00-kor Brightonban lép pályára a Liverpool a Premier League 8. fordulójában. Az előző heti Tottenham elleni botrányos játékvezetői ítéleteket követően a Liverpoolnak hamar vissza kell találnia a győzelem útjára, ha a Manchester City nyomában szeretnének maradni (2-1-es vereség). A Brighton 6-1-es vereséget szenvedett el az Aston Villa otthonában.

Csütörtökön a Liverpool az Union Saint-Gilloise-t verte 2-0-ra, a Brighton az Olympiqué Marseille ellen lépett pályára (2-2). Az Unibet a sportfogadás Magyarországon lévő szereplői közül az egyik legjelentősebb. Ebben szerepet játszik az Unibet alkalmazása is, amely megkönnyíti minden sportfogadó életét.

A szorzók a 2023.10.05. 11:00-i állapotot mutatják, azok idővel változhatnak.

Brighton-Liverpool Premier League összecsapás
© Unibet (2023.10.05.)

Stílusok

Két igazán markáns játékstílus fog találkozni vasárnap, érdekes lesz látni, hogy az edzők milyen módosításokat hajtanak végre az ellenfélre tekintettel, illetve azok hatékonyságát.

Roberto De Zerbi labdatartásra épülő játékkoncepciót alkalmaz, amelynek egyik eleme az, hogy magára csalogatják az ellenfél letámadását, majd azt átjátszva a letámadó játékosok mögött kialakuló területekre juttatják el a labdát, amelyet követően a kiváló szélsőik (Kaoru Mitoma, Ansu Fati, Solly March, Simon Adingra) egy az egyben vezethetik rá a labdát az ellenfél védőire, középen pedig Evan Ferguson fejezheti be a támadást.

A Liverpool Jürgen Klopp első éveiben egy visszatámadásra alapuló játékot játszott, amely később pozíciósjátékkal egészült ki. Az elmúlt szezonokban a letámadás gyakorisága lecsökkent, azonban hatékonysága még mindig nagyon fontos a csapatjáték szempontjából.

Képes kontratámadásra is építeni a Liverpool, amihez Mohamed Salah, Darwin Núñez és Luis Díaz révén meg is vannak a megfelelő profilú támadói Kloppnak.

Ezek mutatják, hogy a Brighton számára kellemes ellenfél a Liverpool, ezért nem meglepő, hogy tavaly 3-3 és 3-0-s Brighton-siker született a bajnokságban, 2-1-es győzelem az FA-Kupában, és az azt megelőző évben is 2-2-es döntetlen született az Anfielden. Ezek azt mutatják, hogy a Liverpoolnak módosítania kell valamit az utóbbi egymás elleni meccsek fényében.

Hiányzók

A Liverpoolnál Curtis Jones, Diogo Jota eltiltás, Cody Gakpo, Thiago Alcantara, és Stefan Bajćetić sérülés miatt fognak hiányozni. A Brightonnál Julio Enciso hosszú távú hiányzó, James Milner és Jakub Moder sérültek.

A Brighton marseille-i mérkőzése sokat kivehetett a csapatból, különösen az első fordulóban elszenvedett vereség után, ezért óriási tétje volt a franciaországi mérkőzésnek, amely befolyásolhatja a vasárnapi szereplésüket is.

Egymás elleni meccsek

Ha a két csapat elmúlt 9 egymás elleni tétmérkőzését nézzük, akkor egy egyértelműen kirajzolódó mintát láthatunk. 28 gól született a 9 mérkőzésen (3,11-es átlag), csupán a meccsek harmadán nem szerzett gólt mindkét csapat. A 9 meccsből 3-szor nem született 2,5-nél több gól. 3 Brighton-győzelem, 3 döntetlen, 3 Liverpool-siker született.

Fejlett statisztika

A Brighton az Opta adatai szerint +0,39-es xGKülönbség/90 perces mutatóval a 8. a tabellán, a Liverpool +0,76-al az 5., amely jónak mondható, ha figyelembe vesszük, hogy hosszabbításokat leszámítva 161 percet játszottak a „vörösök” emberhátrányban (a játékpercek 26%-át!).

Az Understat adatai alapján +1,14-es xGKülönbség/90 perces mutatója van a Liverpoolnak, amikor 11-en vannak a pályán, amivel a bajnoki címért küzdhetnének a Manchester Cityvel. Ezért is van óriási jelentősége a bírók ítéleteinek.

A két gárda támadójátéka a legjobbak közé tartozik, ám védekezésben jóval gyengébb a Brighton, amit az is mutat, hogy minden mérkőzésükön esett legalább 3 gól a bajnokságban, és minden mérkőzésen szerzett gólt mindkét csapat.

Brighton-Liverpool Unibet tippek, szorzók

Véleményünk szerint egy kiváló összecsapásra lesz kilátás. A Liverpool 9 emberrel is remekül tartotta magát a Tottenham ellen a számos masszív bírói hiba ellenére, míg a Brighton nem tudott felállni a padlóról a Villa ellen.

Amikor a Brighton megszerzi a vezetést, azt követően nem kap gólt, azonban hátrányban -4 a Brighton gólkülönbsége, 7 gólt is kaptak, amivel több gólosra nőtt a hátrányuk.

A Liverpool ellenben 4-0-s gólaránnyal áll, amikor hátrányba kerül, egygólos előnyben pedig 4-2 a gólarányuk, vagyis képesek növelni előnyüket is. Ez mind alátámasztja, hogy az első gólnak óriási jelentősége lesz a találkozón.

Szerintünk ismét gólgazdag találkozóra lesz kilátás, a tét óriási mindkét csapat számára. Érdekes lehet a Liverpool kap büntetőt fogadás, elképzelhető, hogy kompenzálni fognak a bírók a csapat számára egy héttel a PGMOL botrányos működését követően.

Brighton-Liverpool Unibet-tippekUnibet szorzók
Mindkét csapat gólt szerez: Igen1,37
Gólok száma: 2,5 felett1,36
Gólok száma a 2. félidőben: 1,5 felett1,55
Liverpool javára 11-est ítélnek4,25
Kaput eltaláló lövések: Darwin Núñez 1,5 felett3,15

Az Unibet bónuszának alkalmazása már az Unibet belépés után érdemes.

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Focimánia a 22bet-nél | Fogadj és nyerj értékes nyereményeket
következő cikk
Szuperrangadó a Premier League tavalyi két bajnokaspiránsa között | Rabona sportfogadási előzetes