Rabona hírek

Szuperrangadó a Premier League tavalyi két bajnokaspiránsa között | Rabona sportfogadási előzetes

Az Arsenal tavaly némileg megnehezítette a Manchester City dolgát a bajnoki címért való küzdelemben. Mikel Arteta – a City korábbi segédedzője– mentora példájára labdatartásra épülő támadókoncepciót alkalmaz, az Arsenal pedig remek futballal gyűjtötte a pontokat. Vasárnap 17:30-kor Londonban találkozik a két csapat.

Az Arsenal hiába vezette a bajnokságot az idény zömében tavaly, végül 5 ponttal lemaradt a bajnok mögött, amiben kulcsszerepet játszott a két egymás elleni rangadón, amelyeket 3-1–re és 4-1-re nyert a City.

A Rabona vélemények szerint a feltörekvő fogadóirodák közé tartozik. A Rabona fogadási lehetőségek széles tárházával készül a találkozóra. A szorzók a 2023.10.06. 20:15-kori állapotot mutatják, azok idővel változhatnak.

A rangadók jelentősége

2017-18 óta egyetlen rangadót veszített legnagyobb kihívója ellen a City, amikor szoros volt a tabella állása, abban az évben el is vesztették a versenyfutást (2019-20, Liverpool 3-1-re nyert az Anfielden, amivel 9 pontra nőtt az előnye).

Arsenal-Man City
©Rabona (2023.10.06.)

Kétszer is egy ponttal lett a City bajnok, ezekben az években 1 győzelem és 1 döntetlen, valamint 2 döntetlen volt a mérlege a Liverpoollal szemben.

Ez is mutatja, hogy muszáj legyőzni a Cityt, ha valaki bajnok akar lenni, mert a többi mérkőzésen a gyengébb csapatok nem tudnak elegendő pontot elcsenni tőlük. Tavaly a City mind a hat pontot megszerezte az Arsenal ellen, méghozzá elég sima mérkőzéseken.

Egymás elleni derbik

Az idei Community Shield-mérkőzésüket leszámítva nagyon egyoldalú a két csapat egymás elleni rangadóinak a kimenetele. A bajnokságban utoljára 2015-ben éppen győzött az Arsenal a City ellen.

8 éve nem nyert az Arsenal bajnokin a City ellen, minden más mérkőzést figyelembe véve pedig csak háromszor verték meg az Abu Dhabi tulajdonú klubot.

Az elmúlt 12 bajnoki mérkőzésen nyert a City az Arsenal ellen, egy vasárnapi londoni vereség negatív rekordbeállítás lenne a klub számára. 33-5 a gólarány a Citynek ezeken a meccseken, vagyis 3,17 gól/meccs az átlag.

Tavaly volt először versenyben az Arsenal a bajnoki címért 2016 óta, látszott is a csapaton a rutintalanság a hajrában, illetve a City elleni meccseken. Nagy kérdés, hogy a két csapat közötti hasonlóság miatt vajon hogyan tudna felülkerekedni Arteta Guardiolán?

Előzetesen

A Citynél hiányzik Rodrí, aki a csapat egyik legfontosabb játékosa, eltiltás miatt, valamint Kevin De Bruyne. Az Arsenalnál Bukayo Saka valószínűleg sérülten fogja vállalni a játékot, Martinelli pályára lépése sem valószínű, Timber pedig hónapokra kidőlt térdsérülés miatt.

A bajnokságban egyetlen ponttal vezet a City a Tottenham és az Arsenal, kettővel a Liverpool előtt, akik a Brightonnal játszanak vasárnap, ezért ennek a két meccsnek óriási jelentősége lesz a bajnoki küzdelemben.

Várható gólkülönbség/90 percben is ez a két csapat a legjobb, a City +1,33-al, az Arsenal +1,20-al áll a csapatok teljesítményét legjobban leíró mutatóban.

Arsenal-Man City Rabona tippek, szorzók

Véleményünk szerint szinte muszáj győznie az Arsenalnak, ha reálisan a bajnoki címért szeretne küzdeni, ehhez muszáj pontokat elvennie a Citytől. Azonban véleményünk szerint túlságosan hasonló a két csapat ahhoz, hogy az eddigi erőviszonyok változzanak, ezért City-győzelmet várunk, de a döntetlen mindig pozitív értékű egy ilyen derbin, mert a szurkolók ilyenkor pláne szívesebben raknak saját csapatuk győzelmére.

Rabona tippek
Mindkét csapat gólt szerez: Igen1,66
Végeredmény: Döntetlen3,40
Dupla eredmény: Döntetlen vagy Man City1,40
Gólok száma: 2,5 felett1,81

A hendikep jelentéséről is írtunk korábban oldalunkon, a hendikep fogadásokat is érdemes megnézni a találkozó előtt.

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Újabb nehéz kirándulás vár a Liverpoolra | Unibet sportfogadási előzetes
következő cikk
Csoportelsőként várja Magyarország a szerbek elleni hazai találkozót