Unibet - hírek

A Coventry City vagy a Luton Town lép be a „mennyország” kapuján a Wembley-ben? | Unibet sportfogadási előzetes

Szombat délután a Wembley Stadionban rendezik az angol másodosztály (Championship) rájátszásának döntőjét, ahol a győztes kivívja a világ szakmailag és pénzügyileg legerősebb bajnokságába, a Premier League-be való feljutásának jogát. Bajnoki helyezés alapján a Burnley és a Sheffield United már biztosította feljutását.

Mivel hatalmas különbségek vannak anyagi tekintetben a két liga között, ezért érthető, miért halmoznak fel veszteségeket veszteségek hátán a másodosztálybeli klubok a feljutás reményében.

Idén két meglepetéscsapat, a Luton Town és a Coventry City jutott a fináléba. Unibet sportfogadási előzetesünkben megvizsgáljuk az esélyeket, hogyan érdemes fogadni egy ilyen nagy téttel bíró mérkőzésen, ahol a csapatok minősége alacsonyabb, mint azokon a mérkőzéseken, amelyekre a laikusok fogadni szoktak. A szorzók a 2023.05.23. 12:00-i állapotot mutatják, azok idővel változhatnak.

Amennyiben új regisztráló vagy a legnépszerűbb sportfogadó oldalak egyikénél, az Unibetnél, a sportfogadási bónuszok egyik legjobbjának tekinthető az Unibet bónusz megforgatása.

Csapatok bemutatása

A Luton harmadik lett a bajnokságban, azonban a Coventry ötödik, amely a Middlesbrough (negyedik) csapatát ejtette ki az elődöntőben (a Luton a Sunderland ellen lépett tovább).

Luton Town-Coventry City Playoff-döntő előzetes
©Unibet (2023.05.22.)

A szezon előtt 8,00 odds volt mindkét csapat feljutására, vagyis egyáltalán nem voltak favoritok. Az Infogol adatai alapján a Luton Town nem véletlenül esélyesebb a győzelemre. A Luton 1,38-1,08-as xG arány/90 perces mutatóval áll, míg a Coventry 1,43-1,27-as xG arány/90 perces mutatóval bír, vagyis majdnem kétszer olyan jó volt a Luton várható gólkülönbsége (0,30), mint a Coventryé (0,16).

A Lutonnál csak a két feljutó védekezett jobban, vagyis ez kifejezetten erősnek tekinthető ligaszerte. Az egymás elleni mérkőzéseken 2-2 és 1-1 volt a végeredmény, ami mutatja, mennyire nehéz megtippelni a szombati finálé végkimenetelét.

Érdemes kiemelni a svéd Viktor Gyökerest, aki a Coventry City színeiben 21 gólt rúgott idén, amivel második lett a góllövőlistán. Őt a Luton támadója, Carlton Morris követte 20 góllal. Mindketten háromszor lőnek kapura átlagban meccsenként, ezért érdemes figyelni, adódik-e fogadási lehetőség az Unibet oldalán a játékosok lövéseinek számára.

Championship Playoff-döntő történelem

A Playoff döntői nem szoktak kiváló mérkőzéseket hozni. Ezek a találkozók a drámákról, a kevés helyzetről, és a labda kevés játékban eltöltött idejéről szoktak szólni. Az elmúlt tíz Championship Playoff-döntőn tizenöt gól született, vagyis meccsenként 1,5 gól születik, ami azt jelenti, hogy a 2,5 gól alá tipp profitábilisnak bizonyult az évek során. Kettő mérkőzésen született csak három gól, háromnál több egyszer sem, ellenben hatszor még csak két gól sem esett. Ugyanezen a két három találatot hozó találkozón (Aston Villa-Derby County és Fulham-Brentford) született csak gól mindkét csapat részéről (2-1).

Az elmúlt tíz döntőn ötször a tabellán előrébb, ötször a hátrébb végzett csapat nyert, tehát a csapatok közötti különbség minimálisnak tekinthető, amit az egy mérkőzéses lebonyolítással járó véletlenszerűség csak növelni tud.

Luton Town-Coventry City Unibet tippek

Ha a mérkőzés végeredménye nem is, a mérkőzés alakulása kiszámítható az angol futball alacsonyabb osztályaiban. A történelmet alapul véve nyugodtan fogadhatunk a kevés gólos mérkőzésre (2,5 gól alá). Elképzelhető, hogy ezúttal szerez mindkét csapat gólt, de mivel erre nincs 2,00-es odds (1,95), ennek közelmúltbeli ritkaságát tekintve nem érezzük azt elég magasnak.

A mérkőzésen kiosztott lapok száma is érdekes lehet számunkra. 4,4 lap került kiosztásra a bírók által az elmúlt tíz döntő során átlagosan, azonban erre a több hosszabbításos mérkőzés is belejátszott. Mivel ennyire kicsik a különbségek a csapatok közt, és a bajnokságban is két döntetlen született az egymás elleni derbiken, a hosszabbítás nem kizárt, ezért a 3,5 (1,41) vagy a 4,5 lap fölé (1,88) tett fogadás is nyertes lehet.

Azért is, mert mindkét csapat gyakran kap sárga lapokat, a Coventry a hatodik (2,17/meccs), a Luton a kilencedik (2,13/meccs) legtöbb lapot kapta idén a Championshipben. A Luton Town követi el a legtöbb szabálytalanságot meccsenként az egész bajnokságban (12,6). Mivel szerintünk a Luton a jobb csapat, amennyiben vezetést szereznék, valószínűleg tördelni fogják a játékot, ezért többször fognak szabálytalankodni.

Luton Town-Coventry City Championship Playoff-döntő Unibet-tippek
Gólok száma: 2,5 alatt1,63
Mindkét csapat gólt szerez: Nem1,82
Büntetőlapok száma: 3,5 felett1,41
Büntetőlapok száma: 4,5 felett1,88
Az összes elkövetett szabálytalanság: Luton Town 12,5 felett1,65

Az Unibet belépés nagyon könnyű, ahogyan azt az új sportfogadók meg fogják tapasztalni. Ez a fogadóiroda mindig bőséges piaccal készül a legrangosabb mérkőzések előtt.

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Sevillában próbálja kiharcolni a döntőbe jutást a Juventus | Európa-liga Bet365 sportfogadási előzetes
következő cikk
Ki lesz a német bajnok? – Bayern vagy Dortmund?