Bayern vagy Dortmund?

Ki lesz a német bajnok? – Bayern vagy Dortmund?

A Bayern München az előző fordulóban eldönthette volna a német bajnoki cím sorsát, azonban ehelyett egy 3-1-es vereséget szenvedett a Lipcse ellen, így megadta a lehetőséget a második helyezett Dortmundnak, hogy az élre törjön. A Dortmund tehát az első helyről várhatja az utolsó fordulót, jelenleg kettő ponttal vezeti a tabellát. Thomas Tuchel csapatának így már nem a saját kezében van a sorsa, minden azon fog múlni, hogy a Dortmund nyerni tud-e a hétvégi mérkőzésén. Cikkünkben az utolsó forduló beharangozását találhatjátok a két csapat szempontjából, valamint néhány fogadási tippet is adunk a legnagyobb sportfogadó irodák segítségével a mérkőzésekre.

A bet365 oldalán akár 15.000 forint üdvözlő bónuszban is részesülhetsz, ha frissen regisztrálsz. Honlapunk a bet365 bónusz kijátszásához is segítséget nyújt.

Bírni fogja a Dortmund a nyomást?

Évekkel ezelőtt volt utoljára ennyire kiélezett verseny a bajnoki címért a Bundesliga utolsó fordulójában, és ennél is régebben nyert bajnokságot a Borussia Dortmund. Most végre itt a lehetőség Terzicék előtt, hogy a 2011/12-es szezon után újra győzelmet ünnepelhessenek. Ez már senki máson nem múlik, csakis rajtuk, ha nyernek a Mainz ellen, akkor bajnokok, ha nem, még akkor is marad esély, azonban az már a rivális Bayern Münchenen fog múlni.

A Dortmund szombaton a Mainz csapatát fogadja hazai pályán 15:30-tól. A vendégek egészen jól meneteltek a bajnokságban, még a Konferencia Ligát érő helyezés elérésére is volt esélyük. A bajnokság végére azonban nagyon leengedett a csapat, talán el is fáradtak, utóbbi négy meccsükön kivétel nélkül vereséget szenvedtek. Az utolsó fordulónak számukra nem igazán maradt tétje, esetleg a nyolcadik helyre tudnak fellépni, amennyiben a Frankfurt botlik a Freiburg ellen. A Mainzzal ellentétben a Dortmund számára ez a mérkőzés kis túlzással élet-halál harc lesz. A hazaiak jó formában várják a mérkőzést, legutóbb még április elején, a német kupában szenvedtek vereséget a Lipcse ellen. A feladat egyértelmű, 110%-ot beleadva, mindent meg kell tenniük a győzelemért, amire minden esélyük megvan. Egyetlen kérdés merülhet fel bennünk, hogy vajon mennyire tudják jól kezelni a rájuk helyeződő nyomást? Ez szombaton kiderül!

A Bayern vagy a Dortmund lesz a bajnok?

Kötelező a győzelem a Bayerntől

Mint említettük, a címvédőnek már nem a saját kezében van a sorsa, azonban ahhoz, hogy esélyük legyen a bajnoki cím megszerzésére, muszáj nyernie Tucheléknek. Ezt leírni is elképesztő, de a bajoroknak ez lenne zsinórban a 11. német bajnoki győzelme. Zárójeles megjegyzésként hozzá tenném, hogy talán jót tenne a bajnokságnak, ha ez a sorozat megszakadna. Erre egyébként hosszú idő után most van a legnagyobb esély, de még semmi sem vált biztossá.

A Bayern a Köln vendégeként fog harcolni a három pont megszerzéséért az utolsó fordulóban, szintén 15:30-tól. A hazaiaknak nehezen indult be a bajnokság, azonban egyre jobb teljesítményt nyújtottak, aminek köszönhetően már a kiesőzóna közelében sincsenek. A Mainzhoz hasonlóan már számukra sincs tétje az utolsó találkozónak, ennek ellenére nincs rossz formában a Köln, három meccse veretlenek, többek között a Leverkusent is sikerült legyőzniük. A münchenieknél egyértelmű a cél, begyűjteni a három pontot, hogy maradjon remény arra, hogy ne zárják az idényt komolyabb trófea nélkül.

Fogadási tippek a két csapat utolsó fordulós mérkőzésére

Az online sportfogadás Magyarországon elérhető oldalai közül a bet365, az Unibet és a Betfair szorzóit gyűjtöttük össze. A táblázatban találod azokat a tippeket, amiket szerintünk érdemes lehet megfogadni a hétvégi találkozókra. Mivel egy időpontban fognak kezdődni a mérkőzések, érdemes lesz az Unibet vagy bet365 élő közvetítéseit követni, hiszen így könnyedén tudunk tájékozódni róla, hogy melyik meccsen mi az állás éppen.

Tippek
Dortmund- gólok száma 2,5 felett1,501,481,50
Félidő/Játékidő – Dortmund/Dortmund1,571,561,55
Gólszerző – Haller 1,831,631,55
Köln-Bayern gólok száma összesen – 2,5 felett1,281,261,25
Szögletek – Köln 3,5 alatt1,611,66
Köln-Bayern – Mindkét csapat gólt szerez 1,501,531,45

A szerzőről

Gulyás Rebeka vagyok, szerkesztőként az oldalon leginkább a tartalomkészítéshez járulok hozzá. Kiskorom óta sportrajongó vagyok, a hazai és a nemzetközi sportéletet is napi szinten követem. Legtöbb ismeretem a labdarúgással kapcsolatban van, de a teniszben és a dartsban is jártas vagyok. A sportfogadással is évek óta foglalkozom, számomra izgalmasabbá teszi a sporteseményeket.

előző cikk
A Coventry City vagy a Luton Town lép be a „mennyország” kapuján a Wembley-ben? | Unibet sportfogadási előzetes
következő cikk
Ismét gólgazdag lesz az utolsó forduló a Premier League-ben? | Betfair sportfogadási előzetes