AO-elődöntő

Ki jut a döntőbe a férfiak felső ágáról a Rod Laver Arénában? | Sportfogadási tippek

Minden idők legsikeresebb férfi teniszezője, a 10-szeres Australian Open-győztes Novak Djoković a világranglista 3. helyén álló Jannik Sinner ellen lép pályára a Rod Laver Arenában péntek reggel magyar idő szerint.

A szerb klasszis még nem veszített sem döntőt, sem elődöntőt az év első GS-tornáján, amely a legsikeresebb tornájának számít a négy legnagyobb torna közül. Sinner élete legjobb eredményét érte el ezen a tornán azzal, hogy az elődöntőbe jutott, döntőig még soha nem jutott el egyik Slam-tornán sem.

Az online sportfogadás oldalai széles választékkal várják a sportfogadókat, hogy azok megtehessék tétjeiket. A hendikep jelentéséről korábban már írtunk ezen az oldalon, akár tenisz fogadásoknál is lehet alkalmazni. Az oddsok a 2024.01.24. 13:40-kori állapotot mutatják, azok idővel változhatnak.

Djoković-Sinner AO-tippek

Egymás elleni mérkőzések

Djoković 5-2-re vezet az egymás elleni mérkőzések tekintetében, az olasz két győzelme azonban az elmúlt esztendőben, és az elmúlt 3 találkozó során született.

Sinner fedett keménypályán győzött a világbajnokságon és a Davis-kupában is, mindkétszer vesztett szettet a szerb ellen. Grand Slam-tornán kétszer találkoztak, mindkétszer Wimbledonban.

2022-ben ugyan megnyerte az első két játszmát Sinner, ám végül kikapott a negyeddöntőben, tavaly pedig az elődöntőben kapott ki simán, három szettben., ahogy a vb-döntőben sem sikerült szettet nyernie Djoković ellen.

Ez lesz az első mérkőzésük szabadtéri keménypályás tornán. Összesen két mérkőzésen játszottak tie-breaket egymással (összesen három tie-break volt).

Idei tornán nyújtott szereplés

Sinner vesztett játszma nélkül jutott el idáig, azonban Djoković már három játszmát is elveszített (ám öt szettes mérkőzésre nem kényszerült). Mindketten két napos pihenővel érkeznek a találkozóra, vagyis a frissességgel nem lehet probléma egy esetleges 4-5 órás mérkőzés esetén.

Djoković 8-szor vesztett el az adogatását, négyszer az első körben Prizmić ellen. A szerb 67 bréklabdát harcolt ki, amelyekből 25-öt használt ki (37,3%). Taylor Fritz ellen 21-szer jutott fogadóelőnyhöz, ami elképesztő teljesítmény egy ilyen nagy szervájú játékos ellen. Djoković nem játszott top 10-es játékossal (Fritz 12.).

Sinner mindösszesen kétszer bukta el az adogatását a tornán, egy meccsen sosem vesztette el egynél többször. Fogadóként 54 bréklabdából 25-öt értékesített (46,3%). Sinner játszott top 10-es játékossal (Rubljov 5.) és top 20-as játékossal is (Hacsanov (15.). Ezeken a meccseken 11/27-el zárt a bréklabdái kihasználása során (40,7%), szervája mögött pedig 17/18-al zárt (94,4%)!

A negyedik kör második játszma eleje óta nem vesztette el a szerváját!

Esélyek

A Tennis Abstract számításai szerint Sinnernek meglepően sok esélye van a győzelemre. Az oldal a torna előtt jobb esélyt adott az olasznak a torna megnyerésére, mint Carlos Alcaraznak, ami látjuk, hogy be is igazolódott.

Az Élő Árpád-módszer szerint Sinnernek 48,7% esélye van a győzelemre, míg Djokovićnak 51,3%, vagyis szinte teljesen kiegyenlített esélyeket ad a modell. Ezek 1,95 és 2,05-ös oddsoknak felelnének meg a valóságban (a marzsétól most tekintsünk el).

Ehhez képest Unibeten 1,46 és 2,75 a szorzók, amelyek 68,5% és 36,4% esélyt sugallnak, vagyis óriási pozitív várható értékkel bír egy Sinner-fogadás.

Djoković-Sinner tippek, szorzók

Véleményünk szerint egy nem sima mérkőzésre lesz kilátás. Azért nem írjuk azt, hogy szoros lesz, mert Djoković négy szettben is nyerhet könnyedén, egy gyengébb játszma nem feltétlenül jelenti azt, hogy izgalmas a találkozó.

Szerintünk ahol lehet, érdemes megrakni azt, hogy mindjét játékos nyer legalább egy játszmát. Amennyiben a játékok számára szeretne fogadni a fogadó, érdemes több fogadóirodát is megnézni, hogy hol van a határ meghúzva a játékok számánál.

Nagy hibának tűnhet a szerb ellen fogadni ezen a pályán, de az oddsok értékei alapján megéri.

Djoković-Sinner tippek
Unibet bónusz22bet bónuszQuickwin bónusz
Mérkőzés nyertese: Sinner2,752,752,71
Játékok száma: 39,5 felett1,831,781,81
Szettek száma: 3,5 felett1,431,45Nincs
Első szett játékok száma 12,5 alatt1,261,28Nincs

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Franciaország-Magyarország: Vereség a németek ellen, de még versenyben a magyar kézisek
következő cikk
Mumusához látogat a Manchester City a kupában | Unibet sportfogadási tippek