betfair hírek

Megállítja-e valaki a Red Bullt Szaúd-Arábiában? Betfair fogadási piacok és szorzók

A hétvégén folytatódik a Formula 1-es világbajnoki évad, méghozzá annak második állomásával Szaúd-Arábiában. Az utóbbi években már megszokhattuk, hogy a „Száguldó Cirkusz” a Közel-Kelet térségébe többször is ellátogat az évad során, a helyszínek száma pedig csak bővül. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az F1-re való sportfogadás Magyarországon is egyre népszerűbbé vált az utóbbi években. Az F1 fogadások komoly körültekintést igényelnek minden versenyhétvége előtt, során, ezt minden írásunkban próbáljuk kihangsúlyozni.

A pálya történelme

Ez lesz a 3. Szaúdi Nagydíj. 2021-ben Lewis Hamilton és Vallteri Bottas indulhattak az első sorból, a versenyen Max Verstappen Bottast megelőzve a második helyen végzett. Tavaly Sergio Pérez szerezte meg a pole pozíciót, mögüle a két Ferrari, majd Verstappen indulhattak. A versenyt azonban a 4. helyről induló holland nyerte a Ferrarik előtt, óriási harcban diadalmaskodott Charles Leclerc ellenében, Pérez 4. lett. Ezek az eredmények azt mutatják, hogy nehéz kiindulni a pálya karakterisztikájából fakadó tényezőkből, amikor az erőviszonyokat próbáljuk megállapítani.

Amint a tavalyi verseny is megmutatta, az utcai pályán a Safety Car bármikor megjelenhet, mivel nagyon könnyen előfordulhat egy baleset a szűk pályán. Az éjszakai futam további érdekességként szolgál.

Szaúdi F1-es futamot rendeznek vasárnap
©Betfair (2023.03.13)

Idei forma

A Betfair számos fogadási lehetőséget kínál a hétvégére. Amennyiben új regisztráló vagy az oldalon, mindenképpen tekintsd meg a Betfair bónusz felhasználási feltételeit. Az autóversenyek során az élő fogadásoknak még nagyobb szerepe van, különösen a biztonsági autó gyakori pályára gurulása miatt. Sergio Pérez tavaly azért vesztette el az első helyet, mert éppen egy körrel egy virtuális biztonsági autós fázis előtt állt ki kereket cserélni. A sportfogadóknak ilyenkor nagyon hamar kell eszmélniük, és fel kell mérniük, mivel jár a Safety Car bejövetele, hiszen ezen a pályán nem könnyű előzni. Érdemes a Betfair alkalmazását használni.

Baherinben sima kettős győzelmet aratott a Red Bull, sokak pedig elkezdték kongatni a vészharangokat, hogy ez is egy unalmas évad lesz, és ismét Max Verstappen lesz a világbajnok. A Mercedesnél Lewis Hamilton egyáltalán nem elégedett autója konstrukciójával, és a Ferrari is távolról üldözi az osztrák csapatot. Az egyetlen üde színfolt Fernando Alonso volt, aki a kiválóan megépített Aston Martinnal harmadik helyezést ért el Szahírban.

Sportfogadási stratégiák

Véleményünk szerint Alonso lehet az, aki izgalmakat csempészhet az év első versenyein a futamokba. Egyik fogadási javaslatunk az, hogy minden hétvége előtt érdemes megfogadni Alonso futamgyőzelmét. Mivel az odds még magas rá, hiszen meglepetésnek számít az Aston Martin jó teljesítménye, jó várható értéknek számít, egészen addig, amíg nem nyer futamot. Amint megnyeri első futamát, a szorzók csökkenni fognak. Ettől még természetesen lehet másnak a futamgyőzelmére is rakni a hétvége során (hedge), de azt inkább az időmérő edzés után javasoljuk.

Feladatok elvégzése F1 fogadások előtt

  • Időjárási előrejelzés megtekintése
  • Korábbi évek eredményei az adott pályán
  • Jelenlegi erőviszonyok feltérképezése

Az időjárás száraznak ígérkezik, 29-31 fokos hőrmérséklettel, ami éjszaka 20 fok környékére csökken. Ezek alapján csupán a biztonsági autós fázisok kavarhatják meg az erőviszonyokat, ezért utcai versenyek esetén érdemes mindig óvatosabban fogadni.

Véleményünk szerint most sem talál legyőzőre a Red Bull. A kvalifikáció leggyorsabbja/futam győztese dupla 2,75 Verstappen esetében, 1,67-es odds van jelenleg arra, hogy egy Red Bull nyeri az időmérő edzést.

F1 Szaúdi GP tippek
Kvalifikációt nyerő autó; Red Bull1.67
Kvalifikáció leggyorsabbja / Futam győztese dupla; Max Verstappen2.75
Győztes; Fernando Alonso10.00
Biztonsági autó; Igen1.16
Győztes; Max Verstappen1.48

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Megőrzi-e előnyét a Serie A-t domináló Napoli az Eintracht Frankfurt ellen?
következő cikk
Eldönti a bajnoki cím sorsát a Barcelona a vasárnapi El Clásicón? Tippek & bet365 szorzók