Brit Nagydíj

Lesz-e 10/10 Silverstone-t követően a Red Bull | Brit Nagydíj sportfogadási előzetes

A hétvégén rendezik Angliában a Brit Nagydíjat a „Száguldó Cirkusz” egyik leghíresebb pályáján. Sportfogadási előzetesünkben megpróbálunk sikeres tippekkel ellátni olvasóinkat, annak ellenére, hogy az erőviszonyok nem a legizgalmasabbak idén a Forma-1-ben. Az idény első kilenc futamát kizárólag a Red Bull pilótái nyerték, Max Verstappen hét, Sergio Pérez két sikert aratott.

A Forma-1 fogadások ezért idén nem a futamgyőztes piacon a legizgalmasabbak az Unibet vagy a Bet365 piacain. A szorzók a 2023.07.07. 10:30-kori állást mutatják, azok idővel változni fognak.

A híres angliai időjárás jelentősége

Nem szükséges a földrajzi ismeretek magas szintű elsajátítása ahhoz, hogy tisztában legyünk a változó, esős, szeles angliai időjárás létezésével. A Brit Nagydíj hétvégéjét gyakran befolyásolja az eső és a szél, legyen szó a hétvége bármelyik napjáról.

Brit Nagydíj, Silverstone

Pénteken a szabadedzésekre tiszta időt jósolnak 27 fokkal, vagyis aki a szabadedzések végeredményére szeretne fogadni, nyugodtan fogadhat Max Verstappen sikerére. Azonban szombaton reális esélyt mondanak a csapadék kialakulására, különösen a késő délelőtti (3. szabadedzés) és a délutáni (időmérő edzés) órákban. Ezek az esőzések hevesek is lehetnek és dörgéssel is járhatnak.

Vasárnapra is van némi esély az esőre, de valószínűségét 25%-nál is kevesebbre teszik az előrejelzések. Az eső teljesen megkavarhatja az esélyeket, különösen a mezőny hátsóbb részében, azonban ez elöl is csökkentheti a tempókülönbséget a Red Bull és riválisai között.

Nem mintha Verstappen nem vezetne kiválóan az esőben, de ilyen körülmények között mindig nagyobb a véletlenszerűség szerepe (balesetek, safety car érkezésének pillanata), és jobban kiütközik a pilóták közötti tudskülönbség.

A pálya jellemzői

A versenyzők nagyon szeretik ezt a pályát. A silverstone-i aszfaltcsík módosítása 2011-re fejeződött be, azóta használják a módosított útvonalat, amely során a rajtrácsot és a boxutcát is áthelyezték.

A pályán van több hosszabb egyenes is, mély féktávú lassú kanyarok, valamint középgyors kanyarok is, ezért szinte minden fellelhető, amely szem-szájnak ingere. A pilóták nagyon élvezik a tempós pályát, a gumifogyasztásnak pedig óriási szerepe van a vonalvezetés változatossága miatt, egyes szakaszok jobban igénybe veszik az abroncsokat, mint mások.

Brit Nagydíj tippek, szorzók

Hazugság lenne azt állítani, hogy ez egy élvezetes F1-szezon lenne. Azonban, mint reméljük Olvasóink megtapasztalták, tippjeinkkel fent lehet tartani az érdeklődést akkor is, ha egyértelmű, hogy melyik csapat/pilóta fogja nyerni a versenyt.

Szerintünk Lewis Hamilton és Fernando Alonso dobogós helyezésére érdemes fogadni. Hamilton hazai pályán szerepel (ahogy csapattársa, George Russell is), Silverstone-ban mindig jól teljesített, Alonso pedig nagyon kiegyensúlyozott idén (9 futamon 6 dobogó).

Az esős verseny esélye miatt pedig a 18,5-nél kevesebb pilóta ér célba tippet is jónak tartjuk, ilyenkor sokkal több a baleset, mint száraz versenyek során. Összesen 20 versenyző áll rajthoz, vagyis kettő kieső már elég a sikeres tipphez.

Brit Nagydíj tippek
Bet365 bónuszUnibet bónusz22bet bónusz
Helyezett pilóták – összesített 18,5 alatt1,441,521,40
Dobogós helyezés: Lewis Hamilton2,001,952,00
Dobogós helyezés: Fernando Alonso2,372,752,37
Mindkét autó dobogón végez: Mercedes9,007,00Nincs
1. szabadedzés győztese: Max Verstappen1,501,671,58

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Megállítja-e valaki Novak Djokovićot Wimbledonban? Aratnak-e új győztest a hölgyek mezőnyében? | Sportfogadási előzetes
következő cikk
Meg tudják verni az angolok az ötszörös EB győztes spanyolokat? | U21-es labdarúgó-Európa-bajnokság döntő