22bet hírek

Városi derbi Manchesterben ellentétes célokkal | 22bet sportfogadási tippek

Vasárnap 16:30-kor magyar idő szerint fogadja a Manchester City a Manchester Unitedet. Ez a két angol csapat triplázott utoljára (bajnokság, FA-kupa, BL megnyerése egy szezonban). A City idén is ugyanezekre a trófeákra tör, a United viszont csak az FA-kupában áll, míg a bajnokságban a BL-indulásért küzd Erik ten Hag csapata.

A sportfogadás szereplői közé tartozó 22bet gyakori kérdések felületén kielégítő választ ad a fogyasztók számára.

A szorzók a 2024.02.29. 11:30-kori állapotot mutatják, azok idővel változhatnak.

Man City-Man United előzetes
©22bet (2024.02.29.)

Forma

A két csapat formája összehasonlíthatatlan. A City az Aston Villától kapott ki utoljára tétmérkőzésen december elején. Azóta 18 tétmérkőzésen 16 győzelmet arattak, a szokásos győzelmi sorozatukat vették elő.

A Unitednek is volt egy 5 mérkőzésből álló győzelmi szériája, azonban a fejlett statisztikai mutatók egyáltalán nem meggyőzőek. Az elmúlt 5 bajnokin +1,5 volt az xG Különbsége a Unitednek (10,4-8,9), ami meccsenként +0,3/90 perces mutató. Az egész szezonra kivetítve öt csapatnak is jobb mutatója van ennél.

A Fulham elleni vereség ismét rámutatott a csapat gyenge védekezésére, a United engedte a negyedik legtöbb lövést az egész bajnokságban!

A hétközi FA-kupa mérkőzésen kiejtették a Nottingham Forestet, amivel a legjobb nyolc közé jutottak a „vörös ördögök”.

Hiányzók

A Citynél csak Gvardiol és Grealish sérültek. A United szezonját a sérülések is jellemzik. Shaw, Martínez, Martial, Malacia, Höjlund, Mount, Wan-Bissaka, Maguire is sérültek, utóbbi játéka kérdéses.

Egymás elleni mérkőzések

Az egymás elleni rangadókat is uralja a City az egyesült arab emírségi királyi család érkezése óta. Az elmúlt 9 egymás ellenin 6 City-siker, 1 döntetlen és 2 MU-győzelem született. Ezeken a meccseken 3,22 gól esik átlagosan, négy alkalommal szerzett mindkét csapat gólt és ötször született 2,5-nél több gól.

Az Etihadban az elmúlt 2 meccset a City nyerte, előtte háromszor nyert a United, ezeken a meccseken (utolsó öt) 20 gól esett (4 gól/meccs), háromszor esett 2,5-nél több gól és szerzett gólt mindkét csapat.

Fejlett statisztikák

A City a második legjobb xG Különbség/90 perces mutatóval rendelkezik a ligában (+1,04), míg a United -0,09-el áll a 11. helyen, ami iszonyatosan gyengének mondható egy ilyen költségvetésű csapat esetében. xT Különbség/90 percben 0,97-el áll a City a 2. helyen, a MU 9. helyezett -0,01-el.

A United alulteljesít támadásban a kialakított helyzeteinek minőségéhez képest, ám védekezésben túlteljesít, amiben Andre Onana is szerepet vállal. A City jelentősen túlteljesít támadásban (7,3 góllal lőttek többet a várhatónál), ám védekezésben enyhe alulteljesítés látható.

A bajnokságban Ederson +0,3 góltól védte meg eddig csapatát, Onana viszont 2,3-el áll. A United engedte a negyedik legtöbb lövést a bajnokságban, ezért jó tippnek tartjuk a City lövéseit felett fogadásra rakni, ahol lehet erre fogadni. A világoskékeknél csak a Liverpool lőtt többet kapura idén.

Man City-Man United 22bet tippek
Végeredmény: Man City1,25
Kapura lövések: Man City 17,5 felett1,53
Kaput találó lövések: Man City 6,5 felett1,67
Mindkét csapat szerez gólt: Nem2,04
Kaput találó lövések: Erling Håland 2,5 felett2,625

A 22bet bónuszáról és egyéb fogadási bónuszokról korábban írtunk már oldalunkon.

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Ki viheti haza a trófeát a Wembley-ből? | 22bet fogadási tippek
következő cikk
Feltámad a borzasztó szezont futó Napoli a Juventus ellen? | Unibet oddsok