Man City-Arsenal rangadót rendeznek az FA-Kupában

Ki jut tovább a bajnokesélyesek közül FA-Kupában? Manchester City-Arsenal rangadó

Péntek este rangadót rendeznek az FA-Kupa negyedik fordulójában. A bajnoki címvédő Manchester City a Premier League éllovasával, az Arsenallal találkozik az Etihad Stadionban. A két csapat először találkozik idén, mivel őszi bajnokijuk elhalasztásra került. A ködös Albion futballt kedvelői kíváncsian várják, hogyan alakul a két csapat versenyfutása a bajnoki címért, s bár pénteken a kupában találkoznak, a mérkőzés kimenetele akár a bajnoki versengésre is hatással lehet.

Ha akarsz fogadni a Manchester City-Arsenal derbire, az online fogadóirodák ismét lehetőséget nyújtanak a sportfogadók számára, hogy megrakják tétjeiket a mérkőzésre, amely a forduló legérdekesebb találkozójának ígérkezik. Írásunk végén bemutatjuk legjobb fogadási tippjeinket a találkozóra.

Az Etihad Stadionba látogat az Arsenal az FA-Kupában pénteken.

A szorzók a 2023.01.24.-i állapotot tükrözik, azok idővel természetesen változhatnak.

Elemzés

A hazai kupamérkőzéseknél érdemes megnézni, hogy a menedzserek milyen nyilatkozatokat tettek korábban. Az Arsenalnál Matt Turner védett az Oxford United ellen, a Citynél pedig Stefan Ortega védett, a hazai kupasorozatokban sokszor a cserekapusok védenek a legnagyobb kluboknál. Ez befolyásolhatja a mérkőzés alakulását. A Citynél Erling Håland a kispadon kezdett a Chelsea ellen az előző fordulóban, elképzelhető, hogy ismét pihentetni fogja őt Pep Guardiola, ezért érdemes lehet Julián Álvarez gólszerzésére fogadni.

Az Arsenal még az Európa-ligában is áll, és a bajnoki versenyfutás érdekében érdemes lehet elengedni az FA-Kupát és az Európa-ligát, mert nem minden nap kap ekkora esélyt egy csapat, hogy vesztett pontok tekintetében 8 ponttal vezessen a Manchester City előtt a bajnokságban.

A City hazai pályán fog játszani, és szeretné megalapozni domináns szerepet a rivalizálásban, amely még két mérkőzést fog produkálni az idei bajnokságban. Ezek a találkozók óriási jelentőséggel fognak bírni a trófea elhódításában. A vendégeknél továbbra is sérült a Citytől igazolt Gabriel Jesus , valamint Reiss Nelson és Mohamed Elneny. A manchesterieknél most elég egészségesnek tekinthető a keret, Rúben Días is bevethető állapotban van.

Kár, hogy egy ilyen rangos versenyrendszerre, mint amilyen az FA-Kupa, nincsen lehetőség a „végső győztesen” kívül egyéb hosszú távú sportfogadásokat online kötni. A következő fejezetben közöljük fogadási tippjeinket is a Man City-Arsenal találkozóra.

Tippünk

Mivel nem tudni, hogy a két csapat mennyire veszi komolyan az idei FA-Kupát, ezért nehéz megjósolni, mit várhatunk a találkozótól, ezt követően pedig egy hetes pihenőt kapnak a csapatok a következő mérkőzésükig. A két csapat öt legutóbbi egymás elleni mérkőzésein 15 gól esett (3 gól/mérkőzés), háromszor pedig több, mint 2,5 gól esett a mérkőzéseken.

Guardiolával 2019-ben nyerte meg a kupát a City, míg Mikel Arteta volt már az Arsenal menedzsere, amikor 2020-ban megnyerték az „ágyúsok” a trófeát (az elődöntőben 2-0-ra győztek a City ellen). Annak ellenére, hogy nem tudni, mennyit fognak rotálni a csapatok, elképzelhető, hogy a Citynek többet jelent majd ez az összecsapás, mint az Arsenalnak. Véleményünk szerint fognak gólok születni a találkozón, ezért a 2,5 gól fölé tipp jónak számíthat, különösen, ha ezt kombináljuk a győztes csapat kilétével. Fontos észben tartani, hogy döntetlen esetén újrajátszás esedékes.

Az újrajátszás elkerülése érdekében egyik csapat sem lesz elégedett szerintünk a döntetlennel, mert a menetrend így is elég sűrű, nem szeretnének még egy mérkőzést becsempészni a saját menetrendjükbe. Véleményünk szerint a Manchester City fog győzni, nekik lesz fontosabb ez a találkozó a domináns szerep stabilizálása miatt a két csapat viszonyában, valamint a trófea megnyerése céljából, hiszen a Ligakupából már kiesett a csapat, a Bajnokok Ligáját még nem nyerték meg, a bajnokság megnyerésére pedig nincs 50% esélyük sem a FiveThirtyEight szerint (34%). Fogadási tippjeink a Man City-Arsenal mérkőzésre az alábbiak:

Az ábrán látható fogadási tippeket lehet kombinálni is a Man City-Arsenal mérkőzésen, véleményünk szerint a City egy többgólos mérkőzésen fog nyerni.

Tippek
Bet365 bónuszUnibet bónusz22bet bónusz
Manchester City-Arsenal; Julián Álvarez gólt szerez 2.502.482.45
Manchester City-Arsenal; City győzelem + 2,5 gól felett2.402.352.36
Manchester City-Arsenal; 1. félidő 1,5 gól felett2.502.352.41

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Dánia-Magyarország negyedöntő a kézilabda vb-n
következő cikk
Sorozatban harmadszorra is Dánia nyeri a férfi kézilabda vb-t?