Általános sportfogadási hírek

Kik nyernek díjat az Oscar-gálán 2023-ban?

Idén 95. alkalommal rendezik meg a filmművészet egyik legnevesebb díjátadóját, az Oscar-gálát. Az Amerikai Filmművészetek és Filmtudományok Akadémiája 23 kategóriában díjazza a legjobb filmeket és alkotóikat. A gála magyar idő szerint március 13-án (hétfőn) hajnali 2 órakor veszi kezdetét a Dolby színházban, Los Angelesben. Az est házigazdája Jimmy Kimmel, humorista lesz, aki idén már 3. alkalommal vezeti a showt. A nézők többek között olyan fellépőkre számíthatnak, mint Rihanna vagy Lady Gaga, utóbbitól biztosan hallhatjuk a Top Gun: Maverick főcímdalát.

Az online sportfogadáson kívül a speciális lehetőségek közt már televíziós műsorokra, politikai választásokra és díjátadókra való fogadás is szerepel. A felhozatalból persze nem marad ki az Oscar-gála sem, ezért mi utána jártunk a fogadóirodák ajánlatainak. Összegyűjtöttük, hogy melyik bukmékernél elérhető az Oscar-gála fogadás, valamint, hogy milyen szorzókat kínálnak a három fő kategóriára.

A legjobb film kategória

Jelöltek

 • Nyugaton a helyzet változatlan
 • Avatar: A víz útja
 • A sziget szellemei
 • Elvis
 • Minden, mindenhol, mindenkor
 • A Fabelman család
 • Tár
 • Top Gun: Maverick
 • A szomorúság háromszöge
 • Women Talking

A 10 jelölt közül egyértelműen fő esélyesnek tartják Dan Kwan és Daniel Scheinert által rendezett, Minden, mindenhol, mindenkor című sci-fi/kaland filmet. Egy elképesztően pörgős, sajátos humorral tarkított, ötletekkel teli filmről beszélünk. Ma már nem meglepő, ha a történet elrugaszkodik a valóságtól, na de itt egészen másról van szó. A rendező páros egy innovatív filmet alkotott, azonban nagyon merész ötleteket is megvalósítottak benne. A multiverzumot elsöpörni készülő borzalmas fenyegetést látszólag senki nem tudja megállítani. Azonban Evelyn, egy kínai középkorú bevándorló hölgy mégis képes lehet rá?! A probléma csak annyi, hogy más igen fontos dolga is van, hiszen időre el kell készítenie az éves adóbevallást..A visszajelzések alapján a film nagyon megosztóra sikerült, azonban mi úgy gondoljuk, hogy egyszer mindenkinek érdemes megnéznie.

Film
bet365 bónuszUnibet bónuszBetfair bónusz
Minden, mindenhol, mindenkor1,0711,051,1
Nyugaton a helyzet változatlan12,0013,0013,00
A sziget szellemei15,0017,0011,00
Szorzók – 2023.03.09. 22:00

Legjobb férfi főszereplő

Jelöltek

 • Austin Butler (Elvis)
 • Colin Farrell (A sziget szellemei)
 • Brendan Fraser (A bálna)
 • Paul Mescal (Volt egyszer egy nyár)
 • Bill Nighy (Living)

A fogadóoldalak szorzóit tekintve Brendan Fraser és Austin Butler a két legesélyesebb jelölt a legjobb férfi főszereplő díjra. Fraser számára az 1999 nyarán megjelent A múmia című film hozta meg az ismertséget, a 2000-es évek elejének egyik legnépszerűbb akciósztárja volt. Ezután magánéleti problémák miatt csendesebb időszak következett számára, azonban a karrierje most újra indult A bálna című filmben nyújtott alakításával. Az 54 éves színész Charlie karakterét játssza, aki egy visszahúzódó, elhízott angol professzor. A film bemutatását követően Brendan Fraser visszatérésétől volt hangos a sajtó, aki kétségtelenül nagyot alakított. Austin Butler karrierje tiniszínészként indult, majd egyre nagyobb népszerűségre tett szert. Olyan sorozatokban tűnt fel, mint a híres Varázslók a Waverly helyből, majd 2011-ben Ashley Tisdale mellett szerepet kapott a Sharpay csillogó kalandjai Disney filmben. Azóta folyamatosan lépdelt felfelé a ranglétrán, mára pedig már Oscar-díjra jelölt színész lett belőle. Az Elvisben nyújtott alakításáért egy Golden Globe díjat már bezsebelt idén, és az Oscarért is jó esélyekkel indul.

Szereplő
Brendan Fraser (A Bálna)1,501,571,67
Austin Butler (Elvis)2,502,252,1
Colin Farrell (A sziget szellemei)13,0017,0011,0
Szorzók – 2023.03.09. 22:00

Legjobb női főszereplő

Jelöltek

 • Cate Blanchett (Tár)
 • Ana de Armas (Szöszi)
 • Andrea Riseborough (To Leslie)
 • Michelle Williams (A Fabelman család)
 • Michelle Yeoh (Minden, mindenhol, mindenkor)

A férfiakhoz hasonlóan a nőknél is két színész közt látszik eldőlni az aranyszobor sorsa. A legkisebb szorzó Michelle Yeoh neve mellett található, aki a legjobb film kategória legesélyesebbjeként számontartott Minden, mindenhol, mindenkor című filmben Evelyn szerepét alakította. A maláj származású színésznő, modell már csaknem 40 éve mozog a szakmában, azonban most jelölték először Oscar-díjra. Az biztos, hogy maradandót alkotott Dan Kwan és Daniel Scheinert filmjében, azonban nem kisebb ellenféllel kell szembe néznie, mint Cate Blanchett, kétszeres Oscar- és négyszeres Golden Globe-díjas ausztrál színésznő és filmrendező. Harmadik Oscar-díját a Tár-ban nyújtott alakításáért zsebelheti be. Sok kritika szerint minden túlzás nélkül tökéleteset alakított Cate Blanchett, és a szorzókkal ellentétben inkább az ő győzelmét várják a vasárnapi gálán.

Szereplő
Michelle Yeoh (Minden, mindenhol, mindenkor)1,661,751,57
Cate Blanchett (Tár)2,101,902,25
Andrea Riseborough (To Leslie)29,0029,0026,0
Szorzók – 2023.03.29. 22:00

A legjobb női főszerepnél maradva, mi Cate Blanchett győzelmére fogadnánk, amire a Betfair oldalán találjuk a legmagasabb szorzót. A három fő kategória mellett persze az összes többire is van lehetőség fogadni, ezeket is érdemes átnézni, hiszen ott is számíthatunk izgalmakra.

Fogadás az Oscar-gálára a Betfairen.
© Betfair (2023.03.10.)

A gálához jó szórakozást, a fogadásokhoz pedig sok sikert kívánunk!

A szerzőről

Gulyás Rebeka vagyok, szerkesztőként az oldalon leginkább a tartalomkészítéshez járulok hozzá. Kiskorom óta sportrajongó vagyok, a hazai és a nemzetközi sportéletet is napi szinten követem. Legtöbb ismeretem a labdarúgással kapcsolatban van, de a teniszben és a dartsban is jártas vagyok. A sportfogadással is évek óta foglalkozom, számomra izgalmasabbá teszi a sporteseményeket.

előző cikk
Végre magyar kupatavasz! Fogadás a Leverkusen – Fradi első felvonására
következő cikk
Real Madrid-Liverpool BL-visszavágó a Bet365 legjobb szorzóival