Az ázsiai hendikep, ahogy a neve is mutatja Ázsiában örvend a legnagyobb népszerűségnek, azonban az utóbbi néhány évben már Európában is egyre jobban elterjedt. Az online sportfogadás Magyarországon is egyre több lehetőséget kínál az ázsiai hendikep piacokon, hiszen nálunk is egyre népszerűbbé válik az ázsiai hendikep stratégia. Kezdőként kicsit bonyolultnak tűnhet, sőt, sokszor a már rutinos fogadókon is kifog. Az alábbiakban igyekszünk röviden, de mégis érthetően elmagyarázni, hogy mi is az ázsiai hendikep lényege.

Az ázsiai hendikep jelentése

Először egy kis emlékeztetésként tisztázzuk, hogy mi az a hendikep. Ezt a rutinos fogadók általában tudni szokták, de mindenképp érdemes átismételni az ázsiai hendikep megértése érdekében. A hendikep piacokon a fogadóoldalak hátrányt adnak az erősebbnek vélt csapat/játékos számára, vagy előnyt a gyengébbnek, ami valamelyest kiegyenlíti az esélyeket akkor, amikor a két ellenfél esélyei között nagy különbség van. Ezt a virtuális előnyt/hátrányt a tényleges végeredményhez kell hozzászámolni a fogadás sikerességének eldöntésekor.

A klasszikus hendikephez hasonlóan az ázsiai hendikepnél is az egyik csapat adott előnnyel indul. Itt azonban a fogadási irodák kiveszik a döntetlent, mint lehetőséget, tehát a hendikeppel számított végeredmény döntetlen, akkor a fogadóirodák visszafizetik a teljes tétet. Vannak kombinált lehetőségek is, ahol a tét fele visszanyerhető. Mivel nagyon sok típusa van, nehéz összefoglalva, általánosságban beszélni róla, ezért könnyebb, ha egyesével mutatjuk be ezeket.

Ázsiai hendikep fogadások.

Ázsiai hendikep típusok

Röviden, egyesével fogjuk bemutatni a pluszos és a mínuszos ázsiai hendikep típusokat is. A pozitív hendikepet akkor alkalmazzák, ha az ellenfél az erősebb. Ekkor bizonyos mennyiségű előnyt adnak a gyengébb csapat számára. A negatív hendikep pont fordítva működik, gyengébb ellenfél esetében alkalmazzák, az erősebbtől vesznek el pontokat. A továbbiakban az ázsiai hendikepet „AH” rövidítéssel is fogjuk használni.

Pluszos ázsiai hendikepek

 • AH +0.0 – A nullás ázsiai hendikepnél egyik csapat sem kezd előnnyel, sem hátránnyal, simán 0-0-s eredményről indul a mérkőzés. Az 1X2 fogadásokhoz képest, itt annyi a különbség, hogy döntetlen esetén a tét visszajár.  A bukmékereknél sokszor találkozhatunk „döntetlennél a tét visszajár” piaccal is, viszont mielőtt arra tennénk, érdemes ezt a piacot is megnézni, hiszen általában kedvezőbb szorzókat kínál. Számos kombinációt fogunk most bemutatni, így amíg nem vagy teljesen biztos a jelentésekben, javasoljuk, hogy mielőtt megtennéd a fogadásokat, ellenőrizd le, hogy biztosan jó típusra gondoltál-e.
 • AH +0,25 – Ezen a piacon, ha az általad megtett csapat győz, akkor megnyered a fogadást, ha veszt, akkor pedig a szelvényed is vesztes. Döntetlen eredménynél a tét kétfelé oszlik, két piacot foglal magába. Fele a +0.0, aminek értelmében a tét felét visszakapod, a másik pedig a +0.50, amivel arra fogadhatsz, hogy az általad választott csapat nyer, vagy döntetlent ér el, ilyen eredmény esetén tehát a szelvény másik fele nyertes lesz.
 • AH +0.50 – A fogadásod akkor lesz sikeres, ha az általad választott csapat nyer, vagy döntetlent ér el. Amennyiben veszít, úgy elbukod a feltett tétet.
 • AH +0.75 – Az előző típushoz hasonlóan akkor nyersz, ha az általad megtett csapat nyer, vagy döntetlent ér el. Amennyiben viszont a csapat csak egy góllal kap ki, akkor a feltett összeg 50%-át vissza kapod.
 • AH +1.0 – Az előző +0.75-ös szabályai vonatkoznak erre is, azonban itt egy gólos különbség esetén a téted 100%-át kapod vissza a bukmékertől.
 • AH +1.25 – Ebben az esetben szintén akkor lehet tiéd a teljes nyeremény, ha az általad megtett csapat győz, vagy pedig döntetlent játszik. A tét, azonban megoszlik egy +0.5-ös és egy +1-es fogadásra. Ha egy gól különbséggel kap ki a csapat, akkor a tét egyik fele nyertes lesz, a másik felét pedig visszafizeti a fogadóiroda.
 • AH +1,5 – Az ázsiai hendikep 1.5 fogadásakor három esetben nyerhetsz: ha a győztesnek tett csapat nyer, döntetlent játszik, illetve, ha csak egy góllal kap ki.
 • AH + 1,75 – Ugyanabban a három esetben nyerhetsz, mint a +1,5-nél, győzelem, döntetlen és egygólos vereség esetén. Ha a csapatod két góllal kap ki, akkor a téted felét elbukod, a másik felét azonban visszafizeti a bukméker.
 • AH +2.0 – Itt is akkor nyerhetsz, ha a megtippelt csapat nyer, döntetlent játszik, vagy egy góllal kap ki. Kétgólos vereség esetén, a fogadásra feltett tét egésze vissza jár.

Mínuszos ázsiai hendikepek

 • AH -1.25 – Akkor nyerhetsz, ha az általad preferált csapat legalább 1 gól különbséggel megnyeri a meccset. Ha döntetlen lesz a végeredmény, a téted egyik felét visszakapod, a másikat pedig elbukod.
 • AH -0.50 – Kizárólag abban az esetben nyersz, ha az a csapat nyer, akinek a győzelmére tettél.
 • AH -0.75 – A teljes nyereményt akkor kapod meg, ha a kiválasztott csapat minimum 2 góllal nyer. Egy gólos különbség esetén megoszlik a tét, az egyik fele nyertes lesz, a másikat pedig visszakapod az irodától.
 • AH -1.0 – Abban az esetben nyersz, ha a preferált csapat legalább két góllal megnyeri a találkozót. Egy gól különbség esetén a téted visszajár.
 • AH -1.25 – Szintén legalább kétgólos győzelem esetén nyer a fogadás. Amennyiben egy gól a különbség, a tét egyik fele visszajár, a másik elveszik.
 • AH -1.50 – Kizárólag akkor nyerhetsz, ha kettő, vagy több góllal nyer a kiválasztott csapat.
 • AH -1.75 – A nyereményed 100%-át akkor kapod meg, ha minimum három góllal nyer a preferált csapat. Ha csak két gólos különbséggel nyernek, akkor a tét 50%-át vissza kapod, a fogadás másik fele pedig nyertes lesz.
 • AH -2.0 – Három gólos győzelem esetén a fogadásod nyertes lesz, de ha az általad megtett csapat csak két góllal nyer, akkor a téted teljes összegét visszafizeti a fogadóiroda.

Ázsiai hendikep táblázat

Az átláthatóság kedvéért egy ázsiai hendikep táblázatot is készítettünk, amiben gyorsan le tudod ellenőrizni, hogy az adott típus milyen esetekben nyer, milyen kimenetelnél jár vissza a tét, vagy éppen melyik az szituáció, amikor mindenképpen vesztes a fogadás.

AH +Megtett csapat eredményeFogadás eredményeAH – Megtett csapat eredményeFogadás eredménye
0.0GyőzelemNyert0.0GyőzelemNyert
0.0DöntetlenVisszajár a tét0.0DöntetlenVisszajár a tét
0.0VereségVesztett0.0VereségVesztett
0.25GyőzelemNyert-0.25GyőzelemNyert
0.25DöntetlenFele nyert, fele visszajár-0.25DöntetlenFele visszajár, fele vesztett
0.25VereségVesztett-0.25VereségVesztett
0.5GyőzelemNyert-0.5GyőzelemNyert
0.5DöntetlenNyert-0.5DöntetlenVesztett
0.5VereségVesztett-0.5VereségVesztett
0.75GyőzelemNyert-0.75Győzelem (2+ góllal)Nyert
0.75DöntetlenNyert-0.75Győzelem (1 góllal)Fele nyert, fele visszajár
0.75Vereség (1 góllal)Fele visszajár, fele vesztett-0.75DöntetlenVesztett
0.75Vereség (2+ góllal)Vesztett-0.75VereségVesztett
1.0GyőzelemNyert-1.0Győzelem (2+ góllal)Nyert
1.0DöntetlenNyert-1.0Győzelem (1 góllal)Visszajár a tét
1.0Vereség (1 góllal)Visszajár a tét-1.0DöntetlenVesztett
1.0Vereség (2+ góllal)Vesztett-1.0VereségVesztett
1.25GyőzelemNyert-1.25Győzelem (2+ góllal)Nyert
1.25DöntetlenNyert-1.25Győzelem (1 góllal)Fele visszajár, fele vesztett
1.25Vereség (1 góllal)Fele nyert, fele visszajár-1.25DöntetlenVesztett
1.25Vereség (2+ góllal)Vesztett-1.25VereségVesztett
1.5GyőzelemNyert-1.5Győzelem (2+ góllal)Nyert
1.5DöntetlenNyert-1.5Győzelem (1 góllal)Vesztett
1.5Vereség (1 góllal)Nyert-1.5DöntetlenVesztett
1.5Vereség (2+ góllal)Vesztett-1.5VereségVesztett
1.75GyőzelemNyert-1.75Győzelem (3+ góllal)Nyert
1.75DöntetlenNyert-1.75Győzelem (2 góllal)Fele nyert, fele visszajár
1.75Vereség (1 góllal)Nyert-1.75Győzelem (1 góllal)Vesztett
1.75Vereség (2 góllal)Fele visszajár, fele vesztett-1.75DöntetlenVesztett
1.75Vereség (3+ góllal)Vesztett-1.75VereségVesztett
2.0GyőzelemNyert-2.0Győzelem (3+ góllal)Nyert
2.0DöntetlenNyert-2.0Győzelem (2 góllal)Visszajár a tét
2.0Vereség (1 góllal)Nyert-2.0Győzelem (1 góllal)Vesztett
2.0Vereség (2 góllal)Visszajár a tét-2.0DöntetlenVesztett
2.0Vereség (3+ góllal)Vesztett-2.0VereségVesztett

Az ázsiai hendikep szabályok a sportfogadási piacon egyik legbonyolultabbak talán, de mindenképpen érdemes tanulmányozni az ezáltal felkínált fogadási lehetőségeket, ugyanis a nyereséges sportfogadási stratégiák egyik fontos eleme. Ez már önmagában egy elég jó indok arra, hogy miért érdemes kipróbálni ezeket a piacokat is, viszont ehhez az is hozzá tartozik, hogy a többi ehhez hasonló fogadási típushoz képest gyakran jobb szorzókat kínálnak az ázsiai hendikep piacok. Ezeket persze még lehet tovább is kombinálni, például egy fogadás élőben a labdarúgásra is tartalmazhat ázsiai hendikep piacot.

Top 3 bukméker, ahol találsz ázsiai hendikep piacot

Unibet
NépszerűAjánlott
Max. bónusz
20 000 Ft
Százalék
100%
Min. szorzó
1.40
Min. betét
3 500 Ft
Unibet Bónusz
Megforgatási követelmények
bónusz megforgatása 6x
22Bet
NépszerűAjánlott
Max. bónusz
35 000 Ft
Százalék
100%
Min. szorzó
1.40
Min. betét
400 Ft
22Bet Bónusz
Megforgatási követelmények
befizetés + bónusz megforgatása 5x
Campobet
Új
Max. bónusz
35 000 Ft
Százalék
100%
Min. szorzó
2.00
Min. betét
6 000 Ft
Campobet Bónusz
Megforgatási követelmények
befizetés + bónusz megforgatása 6x
Quickwin
Új
Max. bónusz
35 000 Ft
Százalék
100%
Min. szorzó
2.00
Min. betét
5 000 Ft
Quickwin Bónusz
Megforgatási követelmények
bónusz megforgatása 6x
Az általános felhasználási feltételek érvényesek. | 18+ | Játssz felelősséggel!

Oldalunkon hétről hétre friss fogadási előzeteseket találsz a legjobb szorzókkal és javaslatokkal, ami időnként ázsiai hendikep tippeket is tartalmaz, tehát érdemes szétnézned a sportofadási híreink között, ha egy kis segítséget szeretnél találni még. Itt azt a három bukmékert szedtük össze, ahol jó szorzókat és széles választékokat találsz az ázsiai hendikep piacokon.

Gyakran ismételt kérdések

Kezdő fogadóknak is ajánlott ázsiai hendikep piacon fogadni?

Szerintünk már gyakorlott fogadóként érdemes beépíteni a sportfogadási stratégiánkba az ázsiai hendikepet. Kezdőként előbb a hendikep piacokat javasoljuk elsőként, hiszen annak a szabályai valamivel egyszerűbbek. Ezután érdemes kisebb tétekkel próbálgatni az ázsiai hendikep típusait, ami majd idővel a stratégiánk részévé is válik.

Lehet ázsiai hendikeppel döntetlenre fogadni?

Kimondottan döntetlen eredményre nem, azonban az ázsiai hendikep egyes típusaival döntetlen esetén is lehet győztes fogadást elérni.

Mikor érdemes ázsiai hendikep piacon fogadást tenni?

Ahogyan a sima hendikepnél is, itt is akkor javasolt leginkább ezen a piacon nézelődni, amikor két olyan csapat/játékos játszik egymás ellen, akik tudása, teljesítménye között nagy különbség van. Hazánkban egyelőre a labdarúgásban a legnépszerűbb, itt kimondottan jó lehetőségek a kupamérkőzések, ahol különböző osztályokból is sorsolhatnak egymás ellen csapatokat.