sportfogadas-magyarorszagon.com
Horvátország-Marokkó világbajnoki bronzmérkőzés

Vb-bronzmérkőzés sportfogadási bevezető

Előzetes

Szombat délután rendezik a bronzmérkőzést a 2022-es labdarúgó-világbajnokságon Marokkó és Horvátország között. A bronzmérkőzés lehetőséget kínál ahhoz, hogy az online fogadóirodák révén a sportfogadók akár népszerűbb, akár ritkábban megfogadható fogadási piacokon fogadjanak. A cikkben található fejlett statisztikai adatok az Fbref honlapjáról származnak (Opta), öngólokat és büntetőket nem tartalmaznak. A legnépszerűbb online fogadóirodák Magyarországon szorzói a 2022.12.15. 20:00-i állapotot mutatják, azok időközben változhatnak.

Párosítás elemzése és tippek

Horvátország-Marokkó

Két olyan csapat jutott el a harmadik helyért esedékes mérkőzésig, amelyek szereplése meglepetés, annak ellenére, hogy a horvátok négy éve ezüstérmet szereztek, 1998-ban pedig bronzéremig jutottak. A két csapat egy csoportban szerepelt a tornán, a csoportkör első fordulójában 0-0-ás döntetlent játszottak egymással. Mindkét csapat neves csapatokat ejtett ki a torna során. A csoportkörben mindkét gárda megelőzte Belgiumot, a horvátok Japánt és Brazíliát, a marokkóiak a spanyolokat és a portugálokat ejtették ki nyolcaddöntők és a negyeddöntők során.

CsapatokLövésekEngedett lövésekKaput talált lövésekEngedett kaput talált lövésekGólokKapott gólokVárható gólokEngedett várható gólokHelyzetek minősége (várható gól/lövés)Engedett helyzetek minősége (engedett várható gól/lövés)
Horvátország67742228656,49,10,100,12
Marokkó52591510525,46,80,110,12

A számok alapján látjuk, hogy mindkét csapat több lövést enged az ellenfélnek, mint amennyit ő lő az ellenfél kapujára. A marokkóiak védekezése jobbnak mondható, az engedett lövések 17%-a talál csupán kaput, a horvátoknál 38%-os ez az arány. A helyzetek minősége megegyezik, Marokkó azonban kevesebb várható gólt enged, mint Horvátország.

Mindkét elődöntő az általunk megjósolt forgatókönyv alapján alakult. Egyik esélytelenebb csapat sem tudott hátrányból felállni, az esélyesek hamar megszerezték a vezetést, majd kontrollálták a mérkőzéseket (az argentinok jobban, mint a franciák).

A horvátok egy fáradt csapat benyomását keltették, ők már két mérkőzésen is büntetőpárbajokig jutottak, míg Marokkó csak a spanyolok ellen vívott 11-es párbajt.

Marokkó a torna legnagyobb meglepetése. Szilárd védekezése minden mérkőzés során lehetőséget adott nekik ahhoz, hogy jó helyzetkihasználással továbbjussanak.

Bronzmérkőzések története

Azonban a bronzmérkőzések hagyományosan más képet mutatnak a torna többi találkozójához képest. Ilyenkor a csapatok kevesebb veszítenivalóval játszanak, az edzők nagyobb rotációt alkalmaznak, ezért többször is sok gólos mérkőzéseket láttunk ezeken a találkozókon.

1962 óta 15 bronzmeccset vívtak. Ezeken a mérkőzéseken 49 gól született, ami 3,27-es gólátlagot jelent. Ezeken a mérkőzéseken 11-szer esett több gól az aktuális világbajnokság gólátlagánál, és ez a 11 találkozó mindig hozott 2,5-nél több gólt. Az idei vb gólátlaga 2,63 gól/mérkőzés.

Tippek

Véleményünk szerint annak ellenére, hogy a horvátok kapusa, Livaković 3,3 góllal kapott kevesebbet egy átlagos kapusnál a vb-n, Marokkó pedig szilárdan védekezett (még ha az elődöntőben be is következett az átlaghoz való regresszió) a világbajnokságon, sok gólos mérkőzésre számítunk.

Szerintünk a legjobban ebből a szögből érdemes megközelíteni ezt a találkozót a fogadónak, azonban egy kevésbé erős megérzésünk is van. Mivel Horvátország négy éve és 1998-ban is érmet szerzett, ezért úgy érezzük, talán nem fog annyit jelenteni ez a mérkőzés nekik, mint Marokkónak, az első afrikai csapatnak, amely világbajnoki éremért játszhat egy olyan stadionban, amely tele lesz marokkói szurkolókkal. Ezért szerintünk Marokkó végez a világbajnokság harmadik helyén.

A mérkőzés a rendes játékidőben ér véget tipp is jó lehet (valamelyik csapat győzelmével kombinálva), mivel ez az utolsó mérkőzés a csapatok számára, és mivel a kockázat kisebb, valószínűbb, hogy le akarják rendezni a találkozót 90 perc alatt, amely nyitottabb játékhoz, így több gólhoz vezethet.

Ezekből néhányat vagy mindet fogadáskészítővel akár össze is lehet kombinálni.

Világbajnoki bronzmérkőzés tippek:

Tippek
Bet365 bónuszUnibet bónuszBwin bónusz
2,5 gól felett1.901.931.83
3,5 gól felett3.203.303.00
Harmadik helyezett: Marokkó2.052.122.10

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

Exit mobile version