Unibet - hírek

Túléli-e a rettenetes sorsolást Rafael Nadal? | Unibet sportfogadási tippek

A Roland Garros 1. fordulójának hétfői napján a slágermérkőzést Alexander Zverev és Rafael Nadal fogják vívni. A sorsolás egyáltalán nem volt kegyes a 14-szeres Garros-, 22-szeres Grand Slam-győztes spanyolhoz, aki valószínűleg élete utolsó Roland Garrosán indul el.

A világranglistán 275. helyen álló a 4. helyen álló Zverevvel találkozik.

Szorzóink a 2024.05.26. 9:30-kori állapotot mutatják, azok idővel változhatnak. A fogadási oldalak közül az Unibet bónusza az egyik legjobb, amit egy ilyen kéthetes torna során felhasználhat egy fogadó.

Rafael Nadal Roland Garros
©Unibet (2024.05.26.)

Nadal nehézségei

Sérülés miatt tavaly kihagyta a tornát, Ausztráliát követően egyáltalán nem lépett pályára 2023-ban, idén pedig egyedül Brisbane-ben tudott elindulni, ahol egy újabb sérüléssel távozott, ami miatt kihagyta az Australian Opent, Indian Wellst, Miamit és Monte-Carlót. Barcelonában a legjobb 32-ig jutott, ahol Alex De Minaurtól kapott ki egy szoros első játszmát követően két szettben.

Madridban már legyőzte De Minaurt, egészen a nyolcaddöntőig jutott, itt már bíztatóbb játékot mutatott. Rómában azonban már a 2. forduló kikapott Hubert Hurkacztól, aki az eddigi legnehezebb ellenfele volt idén.

Mivel a 275. helyen áll a ranglistán, nem kiemelt, ezért ki van téve a sorsolás kiszámíthatatlanságának, bárkit megkaphat az 1. körben, Zverev az egyik legrosszabb, akit kaphatott.

Zverev jó formája

Zverev jó formában érkezik, ugyanis megnyerte a római 1000-es versenyt, Madridban viszont a nyolcaddöntőben már kiesett, ahogy Monte-Carlóban is. A világranglista 4. helyezettje nagy szervával és tenyeressel rendelkezik. Magas alkata miatt könnyebben tud kezelni magasra felpattanó, pörgő labdákat, mint mások.

Egyáltalán nem biztos, hogy Nadal képes lesz megütni a szintjét, ezért előfordulhat, hogy a német három játszmában simán nyer.

Egymás elleni meccsek

7-3-ra vezet Nadal az egymás elleni meccsek során. Legutóbb éppen itt találkoztak két éve az elődöntőben. Akkor Nadal 7-6 (8), 6-6-os vezetésénél Zverev súlyos bokasérülést szenvedett, ezért feladta a találkozót.

Az a meccs volt Nadal talán leggyengébbje azon a tornán, az első szettet 4 szettlabdát hárítva nyerte meg. Ez is mutatja, hogy a német képes gondot okozni a spanyolnak a Philippe-Chatrier-n is.

Salakon 5-1-re vezet Nadal a Zverev elleni meccseken.

Zverev-Nadal Unibet tippek, oddsok

Zverev-Nadal Unibet tippek
Zverev által nyert játékok száma 19,5 felett1,78
Nadal legalább egy játszmát nyer1,52
Szettek száma 3,5 felett1,68

Nadal stábja kérte a szervezőket, hogy a mérkőzés a déluátni programban kapjon helyet, ne az estiben, a mérkőzésre pedig délután kerül sor. Ennek azért van jelentősége, mert Nadal sokkal szívesebben játszik napsütésben, a pörgetett ütéseit követően sokkal magasabbra pattannak a labdát, azok jobban kipörögnek, mint este, hűvösebb körülmények között.

Zverev szervája is kevésbé érvényesülne. Hétfő délutánra 18 fokos csúcshőmérsékletet jósolnak a meteorológusok, 13 km/órás széllel, napsütéssel. Reggel várható eső, este viszont 10 fok és felhős idő várható.

Nagyon nehéz jóslatokba bocsátkozni. Nadal tavaszi játékán látszódott, hogy fizikailag nem képes egy szintet megugrani a legjobbak ellen, ám nagyon pozitívan nyilatkozott szombaton, miután egész héten a torna helyszínén edzett.

Elmondása szerint már képes a legjobbak ellen is jól edzeni, csak a mérkőzésen nyújtott teljesítmény a kérdéses, különösen egy három nyert szettes mérkőzésen. Utoljára ilyet a US Open nyolcaddöntőjében vívott 2022 szeptemberében.

Egyértelmű, hogy karrierje végén jár a spanyol, nem lenne sokkoló, ha a német simán legyőzné. Azonban soha senki nem játszott olyan magas színvonalon egy adott tornán egy karrier során, mint Nadal a Roland Garroson. 112-3 a mérlege ezen a tornán, 14-szeres tornagyőztes, csak Robin Söderling és Novak Djoković tudta legyőzni. Soha nem kapott ki itt 5 szettben.

A közönség kizárólag neki fog szurkolni, ő pedig minden fizikai és mentális adottságát latba fogja vetni, utóbbiakkal nem tud versenyezni Zverev. A német soha nem tartozott a mentálisan legerősebb játékosok közé, ezért sincs Grand Slam-trófeája egyelőre.

A Nadalhoz hasonló formátumú sportolókat nem szabad leírni, ezt számtalanszor bebizonyította a spanyol karrierje során. Barcelonában azt nyilatkozta, hogy Madridban szeretne egy lépést megtenni, Rómában szintén, aztán Párizsban lehet meghalni a pályán és mindent beleadni.

Az idő eljött, hogy Rafael Nadal még egyszer, valószínűleg utoljára elinduljon kedvenc tornáján, a Roland Garroson (a párizsi olimpia még várat magára).

Az Unibet alternatív linkjéről sok fogadó szokott érdeklődni, erről számos helyen találnak elérhető információkat. Ezt követően az Unibet belépés már könnyűnek mondható.

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Nagy klubok vívnak harcot a feljutásért a Wembleyben | Quickwin tippek
következő cikk
Csodát tesz a Dortmund a Wembley-ben vagy a Madrid tizenötödször is diadalmaskodik? | Sportfogadási tippek