Általános sportfogadási hírek

Legendás nehézsúlyú ökölvívó vb-címmeccs | Sportfogadási előzetes

Magyar idő szerint vasárnap 00:00-0:45 környékén Rijádban nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzésre kerül sor. Amióta négy nagy világszervezet van ökölvívásban, ez lesz az első, hogy mind a négy (és a Rácz Félixet is alkalmazó IBO) szervezet övéért lép ringbe két nehézsúlyú bokszoló.

Fury-Uszik legendás mérkőzés

Tyson Fury és Olekszandr Uszik mérkőzése a leginkább várt mérkőzés a Floyd Mayweather-Manny Pacquiao összecsapás óta, ám sporttörténelmi mértékkel nézve ez sokkal fontosabb mérkőzés lesz.

Magyarországon a DAZN-on 7999 Ft-ért lehet megnézni élő közvetítés formájában a találkozót, a televízió nem közvetíti azt.

Szorzóink a 2024.05.17. 14:10-kori állapotot mutatják, azok idővel változhatnak. Fogadási bónuszokat érdemes felhasználni akár erre a mérkőzésre is.

Mérlegek

24 éve nem volt a nehézsúlynak címeket egyesítő világbajnoka, akkor Lennox Lewis-nak sikerült ez, de akkor még nem volt ennyi világszervezet. Fury (WBC) 35 évesen lép majd ringbe a 37 éves Uszik ellen (Ring Magazin, WBO, WBA, IBF, IBO), utóbbi a második súlycsoportban hajthat végre ilyen tettet (cirkálósúly).

Fury 34 győzelemmel és 1 döntetlennel áll (24 KO), míg Uszik 21-0-0-al áll (14 KO). Uszik jobb kezes, hiába fordított alapállású, az ukránok szeretik ezt a technikát alkalmazni, ahogyan azt múlt szombaton láthattuk Vaszil Lomacsenkótól is. Fury ugyanezt mondhatja el magáról.

Paraméterek, stílusok

Uszik 191 cm, Fury 206 cm, ezért magasságbeli fölénnyel bír a manchesteri bokszoló, vagyis az ütőtávja is hosszabb (198 és 216 cm). Fury nagyon jól alkalmazkodik ellenfeleihez, nincsen egy kimondott stílus, ami jellemezné őt. Ugyan mozgása nem tűnik koordináltnak, kifejezetten technikás, nagyon jól alkalmazkodik az ellenfeléhez, még Deontay Wilder ellen is különböző módon bokszolt mérkőzéseik során.

Jól hajolgat, képes kontratámadásokat vezetni, erőteljes horogja van, kiváló lábmunkával rendelkezik. Ugyan nem a kiütések mestere, erőteljes ütéseivel távoltartja ellenfeleit, akik frusztráltak lesznek, ezért fellazul a védekezésük, Fury ekkor szeret ellentámadást indítani.

Nagyon érdekes, hogy sokat fogytott az angol erre a mérkőzésre, korábban ilyet nem tett.

Uszik nagyon biztos alapokkal rendelkezik. Jó a lábmunkája, biztos módon védekezik, fordított alapállásával folyamatosan kizökkenti a ritmusból az ortodox stílusú verekedőket (mint Fury). Kiváló horog ütésekkel és elhajlásokkal bír, ami viszont a legnagyobb erőssége, az az ütőtávja.

Gyakran alkalmaz erős egyeneseket, elhajlásával és horogütéseivel jól tudja megbontani ellenfelei fedezékét. A legnagyobb kérdés az lesz, hogy ki találja meg előbb az ütőtávját. Akinek sikerül, az meg is nyerheti a mérkőzést.

Fury-Uszik tippek, szorzók

Februárban rendezték volna eredetileg a találkozót, azonban Fury edzésen sérülést szenvedett (össze kellett varrni a szemöldökét), ezért elhalasztották a meccs dátumát. Akkori hírek szerint Fury nagyon rosszul kesztíűzött az edzőtáborban. Mielőtt ezek a hírek szárnyra kaptak volna, 1,50-1,60 körüli szorzók voltak Fury neve mellett.

Ez mostanra nagyon megváltozott. Uszik oddsa 2,50-3,00 környékéről 2,00-re, vagy az alá csökkent, szinte pick’em esélyek (50-50%) lettek a mérkőzésre. Szerintünk Fury esélyesebb fizikai előnyei miatt, ám Uszik sokkal jobb edzőtábárokat végzett a hírek szerint, bár Fury remekül festett a legutóbbi sajtómegjelenése során.

Fury fogyása viszont érdekes fordulatot jelenthet, 118 kg-n mérlegelt, ami a legalacsonyabb súly lenne 2015, Vlagyimir Klicskó legyőzése óta. Uszik 100 kg-val mérlegelt legutóbbi meccsén Daniel Dubois ellen, most 103 kg.

Véleményünk szerint nem lesz kiütés a Fury-Uszik meccsen, mindkét bunyós jól védekezik és bírják az ütéseket. Fury fogyása is azt mutatja, hogy 12 menetre számít, ezért sportfogadási stratégiák és fogadás szempontjából érdemes ezekre a tippekre fogadnunk.

Ez mindkettejük életének legfontosabb mérkőzése, ez a karrierjük csúcsa. Mindkettejüknek nagyon mélyre kell majd nyúlniuk energiáért. A Fury elleni döntetlen során Wilder kétszer is leütötte az angolt, mégis csak 1 pontozóbírónál nyert, vagyis eddig lehetetlen volt Fury-t leütés nélkül legyőzni. Képes lesz rá Uszik?

Fury-Uszik vb-címmeccs tippek
Unibet bónuszFezbet bónusz22bet bónusz
Végigmegy a küzdelem? Igen1,471,411,465
Lesz leütés a mérékőzésen? Nem1,831,72
Győztes: Tyson Fury1,761,781,866
Győztes: Olekszandr Uszik2,101,922,02

Jó szórakozást mindenkinek, sikeres tippeket kívánunk, bízzunk benne, hogy a pontozóbírók sem lesznek inkompetensek! Reméljük, legendás mérkőzést fogunk látni!

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Az utolsó forduló dönt a bajnoki címről | Arsenal-Everton tippek
következő cikk
Történelmi döntő szerdán Dublinban | Unibet fogadási tippek