betfair hírek

Ötödször is klub világbajnok lesz a Real Madrid, vagy bombameglepetés születik?

Szombaton a FIFA Klub Világbajnokság döntőjét rendezik Marokkóban a Real Madrid és az Al-Hilal között. A madridiak 4-1-es győzelmet arattak az Al-Ahli ellen a torna elődöntőjében, bár nem mutattak meggyőző teljesítményt.

Az Al-Hilal drámai körülmények között aratott 3-2-es győzelmet a Flamengo ellen, amely a torna legnagyobb meglepetése volt eddig. A szaúdi csapatra 6,00-os szorzó volt az elődöntő megnyerésére rendes játékidőben. Azonban hozzá kell tenni, hogy az Al-Hilal két 11-est is kapott a mérkőzésen, valamint emberelőnyben játszott 40 percet a második félidőben.

Írásunkban megvizsgáljuk, van-e reális esély az ázsiai Bajnokok Ligája győztesének győzelmére vagy a Real Madrid magabiztos győzelmét lehet inkább várni? A Betfair oldalán található fogadási piacokon sikeres fogadásokat lehet kötni erre a mérkőzésre, aki pedig újonnan regisztrál, a Betfair bónusz adta lehetőséggel mindenképpen érdemes élni. Ez a sportfogadási bónuszokra általánosan véve igaz, a sportfogadás online verziójának ez az egyik leggyakoribb velejárója.

Erőviszonyok

Az Al-Hilal legjobb játékosai Michael, Gustavo Cuéllar, Moussa Marega, Luciano Vietto, André Carrillo és Odion Ighalo (közülük csak Michael nem kezdett a Flamengo ellen). A csapat 12 játékost adott Szaúd-Arábia válogatott keretébe a világbajnokságon.

A szaúdi csapat 11-esekkel ejtette ki a negyeddöntőben a Wydad csapatát, majd ezt követte a Flamengo elleni győzelem, vagyis nem a legfrissebben érkezik a csapat a döntőre.

A Real Madrid nem keltette stabil csapat benyomását az elődöntőben, és a világbajnokságot követő formája sem kiemelkedő a csapatnak. Az elődöntőben spanyol elemzők szerint egy jobb csapat több gólt is szerzett volna a spanyol gárda ellen. A torna óta 11 mérkőzést játszott a Madrid leszámítva az elődöntőt, négy találkozón nem sikerült győzniük, háromszor ki is kaptak. Az elmúlt három bajnoki mérkőzésükön csupán 4 pontot szereztek.

A csapatból hiányzott Thibaut Courtois, Éder Militão és Karim Benzema is az elődöntő során. Utóbbi kettő elutazott a döntőre, azonban a belga kapus Madridban maradt elővigyázatosságból. A vb óta a bajnoki mérkőzéseken 10,9 várható gólból csupán 8 gólt szereztek a „fehérek”, vagyis gyengébben fejezik be az akcióikat az elvártnál. Védekezésben 3 kapott gól 5,5 várható gólból, ott némi túlteljesítés van, emiatt nem érnek el még rosszabb eredményeket a rossz helyzetkihasználásuk miatt. Továbbá, simán elvesztették a Spanyol Szuperkupa döntőjét a Barcelona ellen (3-1).

Prognózis

Az idei előtt összesen 17-szer írták ki a Klub Világbajnokságot a mai formájában, hat résztvevővel, akikből kettő automatikusan az elődöntőben kezdik a szereplést. Háromszor nem nyert európai csapat, ebből az első két alkalommal az első két kiírást tartották meg (2005, 2006). Utoljára 2012-ben nyert Európán kívüli csapat, ami jól mutatja az óriási tudáskülönbséget Európa és a többi kontinens között.

Egy európai-dél-amerikai találkozó mindig pikáns és szorosabb tud lenni, mint amikor afrikai vagy ázsiai csapattal találkozik a döntőben a BL címvédője. Az európai csapat átlagban 1,93 gólkülönbséggel nyeri a döntőt, azonban amikor nem dél-amerikai csapat az ellenfél, ez 2,2-re nő.

Ez azért is fontos, mert szerintünk a Real Madrid (-1)-es hendikeppel jó tippnek tűnik. Ha egyéb Klub Vb-döntő fogadásokat nézünk, a madridiak formáját tekintve egy Real Madrid nyer + 4,5 gól alatt is sikeres szelvény lehet. Egyszerűen túl nagy a tudáskülönbség a csapatok között, a madridiak mindig (4-szer) megnyerték ezt a tornát, amikor elindultak rajta, és szerintünk ez most sem lesz másként. Keress további oddsokat és tippeket a Klub Vb-döntőre a Betfair oldalán! Még ha simának is tűnik a mérkőzés első ránézésre, ez nem zárja ki azt, hogy jövedelmező legyen számodra.

Real Madrid-Al-Hilal Klub Vb-döntőt rendeznek szombat este Marokkóban
©Betfair (2023.02.10)

Karim Benzema hiányában a jó formában lévő Dani Ceballos és Vinícius Junior teljesítményét lesz érdemes figyelemmel kísérni, a brazil szélső gólszerzése is pozitív várható értékű fogadással jár. A Betfair vélemények szerint mind a sportfogadási tőzsde, mind a hagyományos fogadási piacokon jó Real Madrid-Al-Hilal szorzókkal rendelkezik.

Klub Vb-döntő tipp:

  • Real Madrid (-1)
  • Real Madrid + 4,5 gól alatt
  • Vinícius Junior gólt szerez
Tippek
Betfair bónusz
Real Madrid (-1)1.70
Real Madrid nyer + 4,5 gól alatt1.54
Vinícius Junior gólt szerez2.20

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
20-as odds a Super Bowl-ra az Unibetnél
következő cikk
Bet365: 4 mérkőzés kihívás a BL nyolcaddöntőre