Man City-Arsenal rangadó

Mester és tanítványa találkoznak a bajnoki versenyfutásban | Man City-Arsenal sportfogadási tippek

Vasárnap 17:30-kor fogadja a háromszoros címvédő, tavaly triplázó Manchester City a tavaly még csak legnagyobb vetélytárs, idén már 28 forduló után listavezető Arsenalt. A londoniak jobb gólkülönbséggel vezetik a tabellát a Liverpool előtt, mögöttük a City lemaradása csupán egy pont.

Ezen a napon játszik 15:00-tól a Liverpool a Brighton ellen, annak a mérkőzésnek az eredménye is nagyban befolyásolja majd a fordulót követő esélyeket a bajnoki címre vonatkozóan.

Man City-Arsenal derbi

A sportfogadás Magyarországon lévő fogadóirodák közül többen is rengeteg fogadási lehetőséget kínálnak a mérkőzésre. A szorzók a 2023.03.28. 15:15-kori állapotot mutatjá, azok idővel változhatnak.

Guardiola vs Arteta

Mikel Arteta 2016 nyara és 2019 decembere között volt segédedző a manchesterieknél Guardiola munkáját segítve. Ezért nem meglepő, hogy nagyon sok a hasonlóság a két csapat játéka között.

Mindkét edző a pozíciós játékot kedveli, a játékosok egyes területekhez, nem pedig a labdához viszonyítva helyezkednek. Mivel nagy nyomást tudnak gyakorolni az ellenfelükre magabiztos labdajáratásukkal és hatékony labdavesztés utáni visszatámadásaikkal, hibára tudják kényszeríteni az ellenfeleket.

Arteta költözése óta a bajnokságban hétből hétszer nyert a City egészen az őszi bajnokiig, amikor 1-0-ra nyert az Arsenal. Az Etihad Stadionban ezen időszakban 13-1 a gólarány a világoskékek számára, tehát nagyon komoly démonokkal kell leszámolnia Artetáéknak.

Fejlett mutatók

Az Arsenal vezeti a bajnokságot xG és xT különbségben is (1,33/90 perc és 1,09/90 perc). Ez a két legjobb mutató az eredmények hosszú távon való jóslásában. A City 1,04-el és 1,02-vel, a Liverpool 1,00-val és 0,78-al áll.

Az Arsenal nagyon túlteljesít az ellenfél kapuja előtt, amit zömében a pontrúgásokból elért góljainak köszönhet. 56,6 xG-ből 70 gól durva túlteljesítés, a City ugyanennyi xG-ből héttel szerzett kevesebb gólt, míg a Liverpool 62,6-ból szerzett 66-ot.

Védekezésben az Arsenal engedi a legkevesebb xG-t (19,4), ehhez képest 24 gólt kapott. A City 27,6-ból engedett 28-at, míg a Liverpool 34,5-ből engedett 26-ot, vagyis nagyon érdekes, a három csapatból a legjobb támadósorral rendelkezőnek van a leggyengébb védelme, míg a legjobb védelemmel rendelkező rendelkezik a leggyengébb támadósorral (holtversenyben), azonban mindegyik csapat pont ott teljesít túl nagyon, ahol gyenge (Liverpool védekezésben, Arsenal támadásban).

Melyik nem fenntartható folyamat marad fent tovább? Ha egyik sem, akkor a City lesz a bajnok.

Hiányzók

Egyedül Timber hiányzik majd biztosan a vendégektől. Saka sérülés miatt nem lépett pályára a válogatottban, de nem valószínű, hogy súlyos lenne a sérülése, ami nem is lenne meglepő a szezon ezen szakaszában…

A Citynél Grealish mellett Ederson sérült, De Bruyne nem utazott el a belga csapathoz, Walker és Stones kisebb sérülésekkel tértek vissza, Guardiola szerint nem lépnek pályára a mérkőzésen.

Esélyek hosszabb távon

A Twenty First Group számításai szerint a bajnoki címre vonatkozó esélyek jelentős változásokon fognak átmenni vasárnap.

Amennyiben a Liverpool nyer a Brighton ellen….

Bajnoki címre esélyekMan City nyerDöntetlenArsenal nyer
Arsenal18%35%58%
Liverpool33%38%30%
Manchester City49%27%12%

Ebből egyértelmű, hogy a döntetlennel a Liverpool járna a legjobban. Vereség esetén a vesztes esélye 20% alá csökkennének.

Manchester City-Arsenal szorzók, tippek

Véleményünk szerint meglepő lenne egy Arsenal diadal. Sokat fejlődött a csapat Arteta alatt, és ősszel már sikerült is bajnokin legyőzniük Guardioláékat, de tavasszal tavaly is oda-vissza kikaptak a Citytől és egyik meccsen sem volt igazán esélyük a győzelemre (3-1 és 4-1).

Mindkét csapat jó formában volt a szünet előtt, kérdés, hogy a leállás mennyire zökkenti ki a csapatokat. Az biztos, hogy pazar találkozóra lesz a kilátás, amely szoros lesz, szerintünk egy hajrában szerzett góllal nyernek a hazaiak.

Man City-Arsenal tippek
Unibet bónuszIvibet bónuszFezbet bónusz
Mindkét csapat gólt szerez: Igen1,681,661,64
Dupla eredmény: Manchester City vagy döntetlen1,271,291,27
Gólok száma: 2,5 felett1,771,741,71
1. félidő gólok száma: 0,5 felett1,301,351,33

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
A márciusi pótselejtezők véglegesítik az Eb mezőnyét | sportfogadási tippek, oddsok
következő cikk
Bayern München-Borussia Dortmund tippek - szombaton örökrangadót rendeznek a Bundesligában