betfair hírek

Ismét gólgazdag lesz az utolsó forduló a Premier League-ben? | Betfair sportfogadási előzetes

Vasárnap rendezik a Premier League utolsó, 38. fordulóját. A bajnok már megvan (Manchester City), a BL-indulók is (Arsenal, Newcastle United, Manchester United), az Európa-liga résztvevők is (Liverpool, Brighton). A Konferencia-ligába jutó gárda kiléte még kérdéses (Aston Villa, Tottenham, Brentford). Kiesett a Southampton, a Leicester City, a Leeds United, és az Everton közül még két csapat kiesik.

Mivel csak a Kl-résztvevő és a kiesett csapatok névsora bizonytalan, ezért úgy gondoltuk, az egész fordulóról írunk egy előzetest Olvasóink számára, ugyanis az angol bajnokság utolsó fordulója minden évben különleges lehetőségek állnak a fogadók elé. Hogy miért? A választ írásunkban találod.

A Betfair a sportfogadás online felületének egyik ismert szereplője. A mobil fogadási lehetőségek (Betfair alkalmazás) még jobban felértékelődnek olyankor, amikor tíz mérkőzést is egyidőben rendeznek.

A szorzók a 2023.05.25. 23:30-i állapotot mutatják, azok idővel változni fognak.

Az utolsó forduló gólzáporai

Az utolsó fordulóban minden évben több gól esik, mint egy átlagos fordulóban szokott. Ennek több oka is van. Az egyik, hogy mivel nagyon sok a tétnélküli mérkőzés, a csapatok kevésbé foglalkoznak a védekezéssel, és szívesebben támadnak, próbálnak gólokat szerezni.

Továbbá az időjárás is segít, ugyanis augusztuson kívül ilyenkor van a legjobb idő, amikor angol bajnokikat rendeznek, a csapadék és a szél hiánya pedig segíti a támadójátékát, pontosabbak az átadások, jobb a pálya a talaja. Gólokat pedig mindig szívesen látnak a nézők.

Premier League utolsó, 38. forduló
©Betfair (2023.05.23.)

Az idei szezont megelőzően 30 988 gól született a Premier League 1992-es megalakulása óta (2,66 gól/meccs). Idén eddig 1051, ami 2,84 gól/mérkőzés. Az elmúlt tíz évben 335 gól született a 38. fordulóban, ami meccsenként 3,35 gólt jelent, ami jócskán a fogadóirodák által gyakran megadott 2,5 gól felett van. Továbbá, mind a tíz évben több gól született az utolsó fordulóban, mint ahány gól született átlagban fordulónként abban a szezonban.

Ezzel nem azt mondjuk, hogy érdemes minden egyes mérkőzést 2,5 gól fölé rakni, de érdemes több találkozón is elgondolkodni ezen, vagy akár még több gólra számítani. Az elmúlt tíz évben az alábbi eredmények születtek az utolsó fordulóban: 5-1, 5-0, 2-4, 5-3, 5-4, 1-7, 0-5, 6-1, 5-5, 4-2-es eredmények is születtek a 38. körben.

Betfair tippek az utolsó fordulóra

Mivel amint látjuk ebben a fordulóban szoktak nagyon fura eredmények születni, érdemes nagyon magas szorzójú pontos végeredményekre is fogadni, mert ha valamikor, akkor ilyenkor van esély annak bekövetkeztére.

Véleményünk szerint az Aston Villa-Brighton, a Manchester United-Fulham, és a Southampton-Liverpool mérkőzések tartozhatnak a leggólgazdagabbak közé. A Southampton utolsóként végez a bajnokságban, a Manchester United és a Fulham is tét nélkül léphetnek pályára, míg a Villa és a Brighton is európai kupában fog indulni jövőre, különösen a Brighton szeret támadólag fellépni a mérkőzéseken.

A Villa az egyik legerősebb csapat hazai pályán Unai Emery érkezése óta, azóta mérkőzéseiken 3,17 gól esik meccsenként a Villa Parkban. Ugyanezen periódus alatt a Brighton szerezte a legtöbb gólt idegenben.

Természetesen a játékidő végeredményét lehet kombinálni a gólok számával is, ezt javasoljuk az Arsenal-Wolves és a Southampton-Liverpool mérkőzéseken.

Premier League 38. forduló Betfair-tippek
Aston Villa-Brighton 3,5 gól felett2,40
Manchester United-Fulham 3,5 gól felett2,20
Southampton-Liverpool 3,5 gól felett1,95
Southampton-Liverpool 3,5 gól felett + Liverpool nyer2,44
Arsenal-Wolves 3,5 gól felett + Arsenal nyer2,63

Amennyiben újonnan regisztrálsz a Betfair oldalán, a Betfair bónusz kínálta lehetőséggel mindenképpen érdemes élni.

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Ki lesz a német bajnok? – Bayern vagy Dortmund?
következő cikk
A Roma vagy a Sevilla nyeri az első Magyarországon rendezett nemzetközi kupadöntőt? | Sportfogadási előzetes