női vb dontő

Európai döntő a női labdarúgó-világbajnokságon | Spanyolország – Anglia fogadási előzetes

Két európai csapat, Spanyolország és Anglia fogja játszani az augusztus 20-án megrendezésre kerülő női foci-vb döntőt. A találkozót Sydneyben az Olimpiai Stadionban fogják lejátszani magyar idő szerint vasárnap 12:00-kor. Fogadási előzetesünkben olyan oldalak szorzóival hoztunk tippet, mint az Unibet vagy bet365, de egy oldalunkra újonnan bekerült fogadóoldallal is találkozhatsz cikkünkben.

Abban már az elődöntők lejátszása előtt is biztosak lehettünk, hogy olyan csapat fogja megnyerni az idei világbajnokságot, amelynek eddig még nem sikerült, hiszen a legjobb négy közé egy korábbi győztesnek sem sikerült bejutnia. Az utóbbi időben Svédország és az USA nyújtotta a legjobb teljesítményt a női válogatott csapatok közül, gyakran láthattuk őket a világbajnokságok legjobb 3 csapat között. Sokan a döntőbe várták volna mindkettőjüket, azonban éppen egymás ellen játszottak a legjobb nyolcba jutásért. Nehezen született döntés, hiszen a svédek csak büntetőkkel tudtak továbbmenni, viszont a negyeddöntőben ők is búcsúztak Japán ellen.

Korábban elért eredmények

Nemzetközi porondon eddig az angol csapat ért el nagyobb sikereket, hiszen tavaly az Európa-bajnokságon a kontinens legjobbja lett az angol női válogatott. A férfi csapat 1966-os EB címe óta gyakorlatilag ez volt az angol foci legnagyobb sikere. A spanyolok még nem nyertek címet, de az eredményeik alapján mondhatjuk, hogy felfelé ível a teljesítményük. A 2015-ös vb-n a csoportkörig jutottak, 19-ben már a legjobb 16 közé kerültek, idén pedig már a döntőben szerepelhetnek. EB-n igaz a legjobb eredményük 1997-ben született, itt elődöntőt játszottak, 2013-ban, illetve 17-ben pedig a negyeddöntőben búcsúztak. 

Női foci vb döntő fogadási tippek

Nincs favoritja a döntőnek

A döntőbe jutásig 6 mérkőzést játszott le mindkét együttes. A spanyolok ebből 5 alkalommal nyertek, az egyetlen vereségük a csoportkörben a Japánok ellen volt, akik 4-0-ra nyertek ellenük, így a csoportjuk élén is ők végeztek, míg Spanyolország a második helyen jutott tovább. Az angolok veretlenül meneteltek a döntőig igaz Nigéria ellen egészen a büntetőkig húzódott a találkozó.

Jelenleg az online sportfogadás legnagyobb oldalai is szinte egyenlő esélyeket adnak a világbajnoki cím megnyerésére. Mivel egy vb döntőről van szó, már megszokhattuk, hogy ilyenkor óvatosabban indul neki mindkét fél a mérkőzésnek. Ritkán fordul elő olyan, hogy gólzáporos döntőket láthatunk, és mi vasárnap is viszonylag kevés gólra számítunk. Ha már gól, akkor viszont meg kell említenünk a spanyolok 19 éves játékosát, aki néhány évvel ezelőtt még a nemzet atlétái közt is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Salma Paralluelo végül maradt a labdarúgásnál és most a Barcelona női csapatában játszik. Az elődöntőben és a negyeddöntőben is betalált, emellett a hollandok ellen a mezőny legjobbja is ő volt, a döntőben is kiemelkedő teljesítményt várunk tőle.

Az általunk javasolt Spanyolország – Anglia női foci vb tippeket az alábbi táblázatban találjátok:

Tippek
bet365 bónuszUnibet bónuszivibet bónusz
Összesített gólok – 2,5 alatt1,501,551,5
Mindkét csapat betalál – Nem1,661,781,69
Lesz hosszabbítás? – Igen6,502,9
Gólszerző – Paralluleo4,504,404,09
Szorzók – 2023.08.17.

A szerzőről

Gulyás Rebeka vagyok, szerkesztőként az oldalon leginkább a tartalomkészítéshez járulok hozzá. Kiskorom óta sportrajongó vagyok, a hazai és a nemzetközi sportéletet is napi szinten követem. Legtöbb ismeretem a labdarúgással kapcsolatban van, de a teniszben és a dartsban is jártas vagyok. A sportfogadással is évek óta foglalkozom, számomra izgalmasabbá teszi a sporteseményeket.

előző cikk
Az Etihadba látogatnak a „szarkák” a 2. fordulóban | Man City-Newcastle sportfogadási előzetes
következő cikk
Izgalmak és gólok Észak-Londonban? | Spurs-Man United 22bet sportfogadási előzetes