Általános sportfogadási hírek

Világbajnokság nyolcaddöntőinek előzetese

Szombaton elkezdődik a labdarúgó-világbajnokság legizgalmasabb része, az egyenes kieséses küzdelmek. Már a nyolcaddöntők során is a körmünket fogjuk rágni izgalmunkban, hát még ha fogadtunk is valamilyen online sportfogadóiroda magyarországi felületén. Mostani előzetesünkben megnézzük, mikre érdemes fogadni a nyolcaddöntők kapcsán, illetve milyen hosszú távú fogadásokat érdemes kötni, amelyekkel szintén gyarapíthatjuk nyereményeinket. A vb statisztikákat az Fbref (Opta) honlapjáról vettük. Ahol nem tüntettük fel, hogy melyik online sportfogadóiroda biztosítja az oddsokat, ott a Bet365 oldaláról származnak. Használják a Bet365 bónuszt és fogadási kreditet a regisztrációt követően. Az összes tipp szorzói lentebb összesítjük táblázatok formájában.

Mikre érdemes fogadni a nyolcaddöntők kapcsán

Továbbjutók

A továbbjutókat várható gólkülönbségük alapján rangsoroltuk. Fontos észben tartani, hogy a minta nagyon kicsi (csupán három mérkőzés), ezért az ellenfelek minősége is befolyásolja a számokat, valamint, ha egy csapat kapott vagy engedett büntetőt, annak 0,76 várható gólértéke kilengést tud okozni a többi csapathoz képest, amelyek mérkőzésein nem esett 11-es. Mindazonáltal a táblázat jól mutatja, kik voltak eddig a legjobb csapatok a tornán.

CsapatokVárható gólokVárható kapott gólokVárható gólkülönbség
Franciaország7,21,65,6
Argentína60,75,3
Brazília5,70,94,8
Anglia5,22,32,9
Spanyolország5,22,72,5
Szenegál3,82,51,3
Svájc43,10,9
Portugália4,740,7
Dél-Korea4,23,60,6
Horvátország3,83,80
USA2,62,7-0,1
Hollandia2,42,7-0,3
Japán3,84,2-0,4
Marokkó2,32,9-0,6
Lengyelország2,85,9-3,1
Ausztrália1,75,6-3,9
Fbref (Opta) adatai alapján

Hollandia-Amerikai Egyesült Államok

A hollandok gyenge támadójátékuk ellenére megnyerték a csoportjukat, amit leginkább Cody Gakpo remeklésének köszönhettek. A PSV Eindhoven támadója 0,3 várható gólból (xG) lőtt 3 gólt, ami elképesztő túlteljesítésnek számít. Ezt nem tartjuk fenntarthatónak a hollandok támadójátéka szempontjából, ám Gakpo később még szerepelni fog írásunkban. A hollandok várható gólkülönbsége nagyon aggasztó, a leggyengébb a csoportgyőztesek közül. Amerika a legjobban védekező csoportmásodikak közé tartozik (2,7 engedett várható góllal), ezért kevés gólos mérkőzést várunk. Fontos megnézni, hogy adott fogadóiroda a gólok számánál 90 perc után vagy 120 perc után rendezi a fogadást. Ha 1-1 után hosszabbítás lesz, és ott 2-1-re nyer az egyik csapat, akkor valamelyik online sportfogadóiroda vesztesként könyveli el a 2,5 gól alá fogadást!

Vb tipp: Hollandia-USA 2,5 gól alá

Argentína-Ausztrália

Argentína sokkoló vereséggel kezdte a tornát, azóta feljavult. Enzo Fernández játéka megváltoztatta a csapat dinamikáját a középpályán, aki akár a Vb legjobb fiatal játékosa is lehet (15.00, Bet365). Ausztrália meglepetésre jutott tovább a D-csoportból, viszont 5,6 engedett várható góljánál csak a lengyelek engedtek többet, akik 11-est is engedtek az ellenfélnek.

Vb tipp: Argentína nyer rendes játékidőben

Japán-Horvátország

Ez az egyik legkiegyensúlyozottabb párosítás a legjobb 16 között. A horvátok továbbjutása borotvaélen táncolt a belgák ellen, akik rengeteg nagy helyzetet hagytak ki. Japán legyőzte Németországot és Spanyolországot is a csoportkörben, azonban így is negatív várható gólkülönbséggel zártak, vagyis erőn felül teljesítettek a kapuk előtt. Véleményünk szerint útjuk itt véget ér, és a horvátok jutnak tovább.

Vb tipp: Horvátország továbbjut

Anglia-Szenegál

Anglia a torna egyik esélyesének számít, és leszámítva az amerikaiak ellen mutatott gyenge játékukat, magabiztosan győztek gyengébb ellenfeleiknél. Szenegál Sadio Mané nélkül is képes volt kiharcolni a nyolcaddöntőbe jutást, azonban elég esélytelennek tűnnek az angolok ellen. Mivel az angoloknál Marcus Rashford 3 góllal, Harry Kane pedig 3 gólpasszal áll, szerintünk az angolok ismét többször is be fognak találni az ellenfél kapujába.

Vb tipp: Fogadáskészítő: Mérkőzés győztese Anglia+több mint 1 gólt szerez Anglia

Franciaország-Lengyelország

Számunkra Franciaország a legnagyobb esély a világbajnokság megnyerésére. Véleményem szerint náluk játszik a világ legjobb játékosa, Kylian Mbappé, aki a világbajnokságon ismét remekel, ahogyan négy éve is tette. A lengyeleké a leggyengébb védelem a 16 közé jutott csapatok közül, a franciák pedig a legerősebb támadósorral rendelkeznek.

Vb tipp: (0-1 hendikep, Franciaország)

Marokkó-Spanyolország

Marokkó csoportelsősége hatalmas meglepetésnek számított, különösen úgy, hogy Belgium és Horvátország ellen összesen 4 pontot szerzett a csapat. Fejlett statisztikai adataik kevésbé pozitívak, ezért szerintünk nagyon szerencsés Spanyolország a sorsolás alakulásával. A spanyolok meglepő vereséget szenvedtek Japántól, azonban támadójátékuk a legjobbak közé tartozik, ezért magabiztos spanyol sikert várunk.

Vb tipp: (1-0 hendikep, Spanyolország)

Brazília-Dél-Korea

Brazília magabiztosan nyerte meg csoportját annak ellenére, hogy legjobb játékosa, Neymar csupán egy mérkőzésen lépett pályára sérülés miatt. A brazilok csillagának sérülése ront a csapat világbajnoki esélyein, ezért véleményünk szerint jelenleg a franciák a legesélyesebbek a végső győzelemre. Azonban a brazilok kapuját a még gólt nem kapó Alisson Becker védi, és mivel Dél-Korea nem tartozik a legerősebb csoportmásodikak közé, ezért magabiztos brazil sikert várunk.

Vb tipp: Brazília kapott gól nélkül nyer

Portugália-Svájc

A portugálok is jól teljesítettek eddig a tornán, egyik legnagyobb problémájuk Cristiano Ronaldo gyenge formája. A svájciak egy nagyon kemény csoportban tudtak a második helyen végezni, megelőzve Kamerunt és Szerbiát. A két csapat elmúlt hat meccséből három-három portugál és svájci siker született, ezért kiegyenlített találkozót várunk. A mérkőzés kulcsembere a remek formában futballozó Bruno Fernandes lehet, két gólt és két gólpasszt jegyez a tornán.

Vb tipp: Portugália nyer és 2,5 gól alatt

Tippek
Bet365 bónuszUnibet bónuszBwin bónusz
Hollandia-USA 2,5 gól alá1.611.581.57
Argentína nyer rendes játékidőben1.201.241.19
Horvátország továbbjut1.531.551.49
Mérkőzés győztese Anglia+több mint 1 gólt szerez Anglia2.002.051.88
0-1-es hendikep, Franciaország1.831.961.80
1-0 hendikep, Spanyolország2.602.552.55
Brazília kapott gól nélkül nyer1.801.731.78
Portugália nyer és 2,5 gól alatt4.003.653.50
Oddsok a 12.03. 06:00 állapotot mutatják

Hosszú távú fogadások

A nyolcaddöntők megkezdése előtt remek lehetőség nyílik hosszabb távú fogadásokat megkötni, mivel az ágrajz kialakult, és látjuk, hogy melyik csapat kivel játszhat a negyeddöntőben, az elődöntőben, és a döntőben. Az online sportfogadóirodák rengeteg lehetőséget kínálnak ilyen téren is, ezért a magyarországi online sportfogadók előtt újabb lehetőség nyílik meg a sikeres online sportfogadásokra.

Ezek alapján az alábbi tippeket tekintjük a legjobbaknak:

  • Bejut az elődöntőbe: Franciaország
  • Bejut az elődöntőbe: Spanyolország
  • Bejut az elődöntőbe: Brazília
  • Bejut az elődöntőbe: Hollandia
  • Gólkirály: Kylian Mbappé
  • Gólkirály: Cody Gakpo
  • Aranylabda: Kylian Mbappé
  • Aranykesztyű: Alisson Becker
Tippek
Bejut az elődöntőbe Franciaország1.901.831.85
Bejut az elődöntőbe Spanyolország1.901.982.00
Bejut az elődöntőbe Brazília1.331.381.34
Bejut az elődöntőbe Hollandia3.002.953.20
Gólkirály: Kylian Mbappé3.753.854.00
Gólkirály: Cody Gakpo13.0013.0013.00
Aranylabda: Kylian Mbappé3.503.754.00
Aranykesztyű: Alisson Becker4.333.25Nincs
Oddsok a 12.03. 06:00 állapotot mutatják

Véleményünk szerint a franciák (lengyelek és valószínűleg angolok), a spanyolok (Marokkó és Portugália/Svájc) a brazilok (Dél-Korea és Japán/Horvátország) sorsolása a legkönnyebb az esélyesek közül. A hollandok teljesítményét nem tartjuk sokra, ám a 3.00 odds elég jó értéknek tűnik számunkra, és az elődöntőbe akár két 11-es párbaj megnyerésével is el lehet jutni. Mbappé vezeti a góllövőlistát, és egy gólpasszt is adott már, ezért egyértelműen favorit a vb legjobb játékosának díjára (Aranylabda). Gakpo pedig amennyiben képes folytatni elképesztő helyzetkihasználását, úgy 13.00 szorzóért nagyon jó lehetőséget kínál számunkra a gólkirályi cím megnyerésének fogadási lehetőségével.

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Szerbia-Svájc | 20as odds az Unibet-nél
következő cikk
Világbajnokság negyeddöntőinek előzetese