Általános sportfogadási hírek

Világbajnokság negyeddöntőinek előzetese

Pénteken elkezdődnek a labdarúgó-világbajnokság negyeddöntői. Személy szerint ez talán kedvenc fordulóm minden sportágban, amikor már csak nyolcan versenyeznek a végső győzelemért, mert már csak a legerősebb csapatok/versenyzők vannak versenyben, de mégis még van hova előretekinteni, különösen akkor, ha a sportfogadó szereti az online sportfogadást.

Csapatok bemutatása + tippek

Előzetesünkben fejlett statisztikai mutatók révén bemutatjuk a csapatokat és a párharcokat, tippet adunk a negyeddöntőkre, valamint (a hosszú távú fogadások kedvelőiként) tippeket adunk a világbajnokság hátralévő részére. A legjobb fogadóirodák továbbra is számos lehetőséget nyújtanak arra, hogy kifizetődő fogadásokat kössünk online felületükön. A vb statisztikák a Fbref (Opta) weboldaláról származnak a táblázatok nem tartalmaznak öngólokat és 11-eseket sem a rendes játékidőben, sem a büntetőpárbajokban). Az oddsok 12.07. 12:00-i állapotot tükrözik.

fogadj a vb negyeddöntőkre

Horvátország-Brazília

CsapatokLövésekEngedett lövésekKaput találó lövésekEngedett kapu találó lövésekGólokKapott gólokVárható gólokEngedett várható gólokHelyzetek minősége (várható gól/lövés)Engedett helyzetek minősége (engedett várható gól/lövés)
Horvárország46441912525,250,120,11
Brazília7426299728,71,50,120,06

Amint azt a számok is mutatják, Brazília sokkal jobban teljesít a tornán, mint a horvátok. Habár a kialakított helyzeteikből származó gólok valószínűsége megegyezik, a horvátok kapujára érkező lövések majdnem kétszer akkora valószínűséggel kapnak gólt. Kapusuk, Dominik Livaković a torna egyik legjobb kapusa eddig, a japánok ellen három 11-est is kivédett a büntetőpárbajban, védéseivel pedig majdnem egy teljes góltól óvta meg csapatát egy átlagos kapushoz képest, aki 0,9-el több gólt kapott volna a nyolcaddöntő hősénél, ha ugyanezekkel a lövésekkel nézett volna szembe. A brazilok várható gólkülönbsége is sokkal jobbak a horvátokénál.

A brazilok a legutóbbi meccsükön remekeltek Dél-Korea ellen, Neymar felépült sérüléséből, és jól is játszott, a Kamerun ellen csoportmeccsen pedig sokan pihenőt kaptak. A friss brazilok a fáradt horvátok ellen lépnek majd pályára, akik 120 perc után büntetőpárbajt is vívtak még. A brazilok a találkozó egyértelmű esélyesei.

Vb negyeddöntő tipp: Brazília nyer, és 1 + gólt szerez

Hollandia-Argentína

CsapatokLövésekEngedett lövésekKaput talált lövésekEngedett kaput talált lövésekGólokKapott gólokVárható gólokEngedett várható gólokHelyzetek minősége (várható gól/lövés)Engedett helyzetek minősége (várható gól/lövés)
Hollandia36521417824,14,20,120,08
Argentína5516224726,21,30,120,08

A negyeddöntők közül talán ezt a mérkőzést a legnehezebb megjósolni. A számokat tekintve Argentína sokkal jobb csapat, Hollandia pedig szerencsés, hogy itt lehet. Azért jutottak el idáig, mert kétszer annyi gólt lőttek, mint azt a helyzeteik minősége megkívánta volna, ami hosszabb távon nem fenntartható. Azonban ez egy rövid, maximum hét meccsből álló világbajnokság, vagyis a kérdés az, meddig tart ki a hollandok átlagon jócskán felüli helyzet kihasználása.

Az argentínok kiválóan védekeznek, csupán négy lövés találta el a kapujukat (egy öngólon kívül), amely kiváló mutató, ezzel szemben a hollandok több mint négyszer annyi kaput találó lövéssel néztek szembe. Azonban két csapat hasonló mértékű helyzeteket alakít ki, és hasonló mértékű helyzetekkel néz szembe, vagyis hiába engednek a hollandok sok lövést, azok nem nagy helyzetek.

A két ország többször is találkozott már világbajnokságon. 2010-ben szintén Louis van Gaal volt a hollandok szövetségi kapitánya, amikor az elődöntőben találkozott a két csapat, akkor gólnélküli döntetlen után büntetőkkel nyert Argentína. Most is hasonló, kevés gólos, szoros mérkőzésre számítunk. 1998-ban a hollandok Dennis Bergkamp 89. percben szerzett góljával nyertek 2-1-re, 1978-ban a vb-döntőben Argentína hosszabbítás után nyert 3-1-re, vagyis a két nemzet több óriási téttel bíró találkozót is vívott már egymással világbajnokságokon.

Vb negyeddöntő tipp: Első félidő eredménye: Döntetlen

Marokkó-Portugália

Csapatok
LövésekEngedett lövésekKaput találó lövésekEngedett kaput találó lövésekGólokKapott gólokVárható gólokEngedett várható gólokHelyzetek minősége (várható gól/lövés)
Marokkó3033105403,13,80,10,12
Portugália524321141256,95,10,10,12

Marokkó okozta a nyolcaddöntők legnagyobb meglepetését Spanyolország kiejtésével. Portugália a legjobb játékát nyújtotta a tornán Svájc ellen, miután Fernando Santos kihagyta Cristiano Ronaldót a kezdőcsapatból. Ronaldo szereplésére ezután már nem számítunk a kezdősípszótól fogva, most már klubja és válogatottja is rájött, hogy nélküle jobban játszik a csapat.

Marokkó kiválóan védekezik a tornán, csupán egy gólt kaptak (ami öngól volt), és mindösszesen öt lövés találta el a kapujukat. Támadójátékuk nem fényes, de képesek szorossá tenni bármilyen mérkőzést, és nem kaptak ki sem a nevesebb horvátoktól, spanyoloktól, és a belgáktól sem.

Portugália egy sokkal gördülékenyebb játékot mutatott be Ronaldo nélkül Svájc ellen, és ha Fernando Santos marad ennél az elképzelésénél, akkor nehezen tudjuk elképzelni, hogy ne Portugália jusson a legjobb négy közé. Ugyan érdekes, hogy mindkét csapat hasonló helyzeteket alakít ki és enged, de itt szerintünk itt ér véget a marokkóiak útja a világbajnokságon.

Vb negyeddöntő tipp: Portugália nyer

Anglia-Franciaország

CsapatokLövésekEngedett lövésekKaput talált lövésekEngedett kaput talált lövésekGólokKapott gólokVárható gólokEngedett várható gólokHelyzetek minősége (várható gól/lövés)Engedett helyzetek minősége (várható gól/lövés)
Anglia47342151226,32,70,140,08
Franciaország7030237948,62,60,130,09

A negyeddöntők slágermérkőzése az angol-francia derbi lesz. A torna eddigi két legnagyobb sztárja (Kylian Mbappé és Jude Bellingham) is pályára lépnek a találkozón. Mindkét csapat remek teljesítményt nyújtott eddig a világbajnokságon, ezek a csapatok alakítják ki a legveszélyesebb helyzeteket a tornán, és a lövésekben is látható, hogy mennyire jól teljesítenek a támadó- és a védőharmadban.

A franciák a címvédők, és náluk játszik a világ legjobb játékosa, aki vezeti a góllövőlistát is, meccsenként 6,34 lövést enged kapura! Mbappé túlteljesít lövéseivel (2,7 xG-ből 5 gól), azonban nála ez megszokott. A PSG klasszisa 5 góllal vezeti a góllövőlistát is, és bár a gólkirály cím megnyerésére már nem túl magas a szorzó, amennyiben a sportfogadónak van konkrét elképzelése, hogy melyik csapat lesz a világbajnok, a Bet365 Győztes és Gólkirály online sportfogadási menüpontjában érdemes lehet Mbappét a végső győztessel kombinálni (Mbappé és Franciaország 5.50, Mbappé és Brazília 4.50).

Az angolok négy éve elődöntőig jutottak, majd a tavalyi Európa-bajnokságon a döntőben kaptak ki. Lehet, hogy most jött el az ő idejük? Bellingham egy új dimenziót adott az angolok játékának, a 19 éves játékos favorit a torna legjobb fiatal játékosa díj elnyerésére is (1.80, Bet365). Az angolok túlteljesítése támadásban főleg az Irán elleni mérkőzésből fakad, de némileg aggasztó tud lenni (6,2 xG-ből 12 gól).

Szinte lehetetlennek tartjuk megjósolni ezt a mérkőzést, de aki itt nyer, az esélyes lesz a Marokkó-Portugália mérkőzés továbbjutója ellen az elődöntőben, ezért aki szerint a franciák jutnak tovább, jobb értékű fogadást köt, ha egyenesen a döntőbe jutásukra fogad, míg ha a sportfogadó szerint az angolok jutnak tovább, ott elég csak a franciák elleni továbbjutásukat rakni.

Vb negyeddöntő tipp: Kylian Mbappé kaput találó lövések száma 1,5 felett

Hosszú távú fogadások:

  • Franciaország döntőbe jut
  • Kylian Mbappé gólkirály
  • Kylian Mbappé torna Aranylabdása
  • Brazília-Franciaország döntő
Tippek
Bet365 bónuszUnibet bónuszBwin bónusz
Brazília nyer, és 1 + gólt szerez1.611,621.53
Hollandia-Argentína: Első félidő eredménye: Döntetlen1.901.951.87
Portugália nyer1.661.681.66
Kylian Mbappé kaput találó lövések száma 1,5 felett2.202.20Nincs
Franciaország döntőbe jut2.752.702.85
Kylian Mbappé gólkirály1.571.601.53
Kylian Mbappé torna Aranylabdása2.372.502.20
Brazília-Franciaország döntő5.004.254.50

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Világbajnokság nyolcaddöntőinek előzetese
következő cikk
Bwin: Price Boost a Hollandia–Argentína mérkőzésre