Horvátország-Marokkó világbajnoki bronzmérkőzés

Vb-bronzmérkőzés sportfogadási bevezető

Előzetes

Szombat délután rendezik a bronzmérkőzést a 2022-es labdarúgó-világbajnokságon Marokkó és Horvátország között. A bronzmérkőzés lehetőséget kínál ahhoz, hogy az online fogadóirodák révén a sportfogadók akár népszerűbb, akár ritkábban megfogadható fogadási piacokon fogadjanak. A cikkben található fejlett statisztikai adatok az Fbref honlapjáról származnak (Opta), öngólokat és büntetőket nem tartalmaznak. A legnépszerűbb online fogadóirodák Magyarországon szorzói a 2022.12.15. 20:00-i állapotot mutatják, azok időközben változhatnak.

Horvátország-Marokkó világbajnoki bronzmérkőzés

Párosítás elemzése és tippek

Horvátország-Marokkó

Két olyan csapat jutott el a harmadik helyért esedékes mérkőzésig, amelyek szereplése meglepetés, annak ellenére, hogy a horvátok négy éve ezüstérmet szereztek, 1998-ban pedig bronzéremig jutottak. A két csapat egy csoportban szerepelt a tornán, a csoportkör első fordulójában 0-0-ás döntetlent játszottak egymással. Mindkét csapat neves csapatokat ejtett ki a torna során. A csoportkörben mindkét gárda megelőzte Belgiumot, a horvátok Japánt és Brazíliát, a marokkóiak a spanyolokat és a portugálokat ejtették ki nyolcaddöntők és a negyeddöntők során.

CsapatokLövésekEngedett lövésekKaput talált lövésekEngedett kaput talált lövésekGólokKapott gólokVárható gólokEngedett várható gólokHelyzetek minősége (várható gól/lövés)Engedett helyzetek minősége (engedett várható gól/lövés)
Horvátország67742228656,49,10,100,12
Marokkó52591510525,46,80,110,12

A számok alapján látjuk, hogy mindkét csapat több lövést enged az ellenfélnek, mint amennyit ő lő az ellenfél kapujára. A marokkóiak védekezése jobbnak mondható, az engedett lövések 17%-a talál csupán kaput, a horvátoknál 38%-os ez az arány. A helyzetek minősége megegyezik, Marokkó azonban kevesebb várható gólt enged, mint Horvátország.

Mindkét elődöntő az általunk megjósolt forgatókönyv alapján alakult. Egyik esélytelenebb csapat sem tudott hátrányból felállni, az esélyesek hamar megszerezték a vezetést, majd kontrollálták a mérkőzéseket (az argentinok jobban, mint a franciák).

A horvátok egy fáradt csapat benyomását keltették, ők már két mérkőzésen is büntetőpárbajokig jutottak, míg Marokkó csak a spanyolok ellen vívott 11-es párbajt.

Marokkó a torna legnagyobb meglepetése. Szilárd védekezése minden mérkőzés során lehetőséget adott nekik ahhoz, hogy jó helyzetkihasználással továbbjussanak.

Bronzmérkőzések története

Azonban a bronzmérkőzések hagyományosan más képet mutatnak a torna többi találkozójához képest. Ilyenkor a csapatok kevesebb veszítenivalóval játszanak, az edzők nagyobb rotációt alkalmaznak, ezért többször is sok gólos mérkőzéseket láttunk ezeken a találkozókon.

1962 óta 15 bronzmeccset vívtak. Ezeken a mérkőzéseken 49 gól született, ami 3,27-es gólátlagot jelent. Ezeken a mérkőzéseken 11-szer esett több gól az aktuális világbajnokság gólátlagánál, és ez a 11 találkozó mindig hozott 2,5-nél több gólt. Az idei vb gólátlaga 2,63 gól/mérkőzés.

Tippek

Véleményünk szerint annak ellenére, hogy a horvátok kapusa, Livaković 3,3 góllal kapott kevesebbet egy átlagos kapusnál a vb-n, Marokkó pedig szilárdan védekezett (még ha az elődöntőben be is következett az átlaghoz való regresszió) a világbajnokságon, sok gólos mérkőzésre számítunk.

Szerintünk a legjobban ebből a szögből érdemes megközelíteni ezt a találkozót a fogadónak, azonban egy kevésbé erős megérzésünk is van. Mivel Horvátország négy éve és 1998-ban is érmet szerzett, ezért úgy érezzük, talán nem fog annyit jelenteni ez a mérkőzés nekik, mint Marokkónak, az első afrikai csapatnak, amely világbajnoki éremért játszhat egy olyan stadionban, amely tele lesz marokkói szurkolókkal. Ezért szerintünk Marokkó végez a világbajnokság harmadik helyén.

A mérkőzés a rendes játékidőben ér véget tipp is jó lehet (valamelyik csapat győzelmével kombinálva), mivel ez az utolsó mérkőzés a csapatok számára, és mivel a kockázat kisebb, valószínűbb, hogy le akarják rendezni a találkozót 90 perc alatt, amely nyitottabb játékhoz, így több gólhoz vezethet.

Ezekből néhányat vagy mindet fogadáskészítővel akár össze is lehet kombinálni.

Világbajnoki bronzmérkőzés tippek:

  • 2,5 gól fölött
  • 3,5 gól fölött
  • Marokkó lesz a bronzérmes
Tippek
Bet365 bónuszUnibet bónuszBwin bónusz
2,5 gól felett1.901.931.83
3,5 gól felett3.203.303.00
Harmadik helyezett: Marokkó2.052.122.10

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Mennyi esély van arra, hogy Marokkó világbajnokságot nyer?
következő cikk
Világbajnoki döntő sportfogadási előzetes