22bet hírek

Wimbledoni szuperderbi a férfi egyes döntőben | 22bet fogadási előzetes

Vasárnap a wimbledoni torna férfi egyes döntőjében a papírformának megfelelően a 23-szoros Grand Slam-győztes Novak Djoković Carlos Alcarazzal találkozik. Azok után, hogy Roland Garros-elődöntőjük két remek játszma után Alcaraz fizikai problémái miatt rövid időn belül véget ért, a spanyol előtt ismét megnyílik a lehetőség, hogy a szerb skalpját GS-tornán is megszerezze.

A világranglista második a 24. GS-sikeréért küzd, valamint a lehetőségért, hogy 2021 után ismét a naptári Grand Slam eléréséért lépjen pályára New York-ban a US Openen.

Wimbledoni férfi egyes döntő
©22bet (2023.07.15.)

Az online sportfogadás Magyarországon szereplői között a 22bet bónuszával való fogadás az egyik legjobb a fogadók számára, amellyel megalapozhatják kezdeti tőkéjüket.

Sportfogadási előzetesünkben esélyeket latolgatunk, megpróbáljuk megjósolni a mérkőzés alakulását, amelybe remélhetőleg nem szól bele egy olyan tényező, mint amilyen Alcaraz párizsi görcse és fizikai problémái voltak, amelyek a felett/alatt fogadások alakulását is eldöntötte. A szorzók a 2023.07.15. 13:00-i állapotot mutatják, azok idővel változhatnak.

Út a döntőig

Mindketten magabiztosan jutottak a fináléba, pedig voltak nehéz ellenfeleik. Alcaraz számára már a döntőbe jutás is nagy eredmény, eddig legjobb eredménye egy tavalyi 4. forduló volt az All England Clubban. A spanyol többek között a korábbi wimbledoni döntős Berrettini ellen, a 6. kiemelt Holger Rune, majd a 2020-as US Open-győztes Danyiil Medvegyev ellen is simán nyert, csak Berrettini ellen veszített játszmát.

A szerb óriási favorit volt a torna előtt annak megnyerésére, Hubert Hurkacz ellen egy szoros, négyszettes meccset nyert meg, de Andrej Rubjov és Jannik Sinner ellen is komolyabb nehézség nélkül jutott tovább. Egyedül Andy Murray ellen vesztett az SW19-ben a döntőben, korábban 7 alkalommal nyert már itt, így jogosan favorit (1,485).

Egymás elleni

Két salakos mérkőzést vívtak eddig egymás ellen, Madridban Alcaraz, a Roland Garroson Djoković nyert, mindkét mérkőzésen nyert játszmát a vesztes teniszező.

Wimbledoni férfi döntő tippek

Véleményünk szerint a US Open-címvédő spanyol joggal esélytelenebb. Djoković állandóan nyer, és szinte lehetetlen megállítani GS-tornán, Wimbledonban egészségesen utoljára 2016-ban Denis Istomintól kapott ki. Némileg emlékeztet a 2006-os Roger Federer-Rafael Nadal döntőre ez a párosítás. Ott is a fiatalabb feltörekvő játékos fűtől távol érte el addig legjobb eredményeit, és az volt első döntője Wimbledonban a többszörös ottani bajnok ellen.

Nadal képes volt egy szettet elvenni a svájcitól, majd 2007-ben még közelebb került a sikerhez, 2008-ban pedig minden idők lehíresebb mérkőzését nyerte meg. Lenyűgöző, ahogy a párizsi vereség után felállt a padlóról Alcaraz, az ott történteket szégyenként is megélhette volna, azonban nyert Queen’s Clubban (ahogy Nadal 2008-ban), majd eljutott első wimbledoni döntőjébe is.

Szerintünk legjobb esetben egy játszmát vesz el Djokovićtól, és bár mindketten kiváló fogadók, a fű miatt a szoros szettek, és a játékok számának nagyságát várjuk (felett fogadások).

Wimbledoni férfi egyes döntő
Győztes: Novak Djoković1,485
Játékok száma: 39,5 felett1,76
Djoković nyer és 37,5 játék felett3,025
Összes szett 3,5 felett1,47

A 22bet vélemények szerint az egyik legbőségesebb fogadási piacokkal rendelkező portál. A mobil fogadás terén is erős a weboldal.

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Alcaraz-Rune párharc a legjobb négybe jutásért Wimbledonban
következő cikk
A Hungaroringen folytathatja történelmi menetelését a Red Bull | Magyar Nagydíj Betfair sportfogadási előzetes