Ivibet hírek

A világ két legjobbja találkozik a második torinói elődöntőben | Ivibet sportfogadási előzetes

Az ATP Világbajnokság második elődöntőjét Carlos Alcaraz és Novak Djoković vívja egymással szombat este. A világranglista első két helyezettje dominálták az idei Grand Slam-tornákat is, így stílszerű, hogy a vb-n is találkoznak egymással.

A sportfogadás Magyarországon lévő fogadóirodák közül az Ivibet remek fogadási piacokat kínál a mérkőzésre. A szorzók a 2023.11.18. 12:45-kori állapotot mutatják, azok idővel változhatnak.

A szombat délutáni elődöntőt Jannik Sinner és Danyil Medvegyev vívják.

Alcaraz-Djoković vb-elődöntő
©Ivibet (2023.11.18.)

A modern rivalizálás

A nagy hármasból Djoković volt képes a legtovább magas szinten játszani, még ha nem is lenne meglepő, ha Rafael Nadal sokadik remek visszatérését produkálná 2024-ben.

A szerb klasszis rendelkezik a legtöbb Grand Slam-trófeával, és bár nem lehet tudni, hogy hány sikerrel fog zárni, valószínűleg sokáig övé lesz ez a rekord.

Több Nadal és Djoković korosztályát követő korosztályoktól várták a tenisz szerelmesei, hogy felülmúlják a két gigászt (és a náluk 5-6 évvel idősebb Roger Federert), ám Alcaraz az első, aki igazán megdobogtatja a tenisz rajongók szíveit, aki képes a szerbbel (és azon a néhány egymás elleni meccsükön Nadallal) felvenni a versenyt a legnehezebb pillanatokban is.

Egymás elleni mérkőzések és játékstílusok

Az egymás elleni mérleg a két játékos között 2-2. Mind a három borításon játszottak már egymással, de fedett pályán még nem találkoztak. A három nyert szettes találkozókon és a két nyert szettes derbiken is 1-1 az állás.

Mindegyik mérkőzésen nyert játszmát a vesztes fél, vagyis iszonyatosan szoros összecsapásokról van szó. Mindkét két nyert szettes találkozón volt egy 7-5-ös szett és két tie-break, tehát a játékok számánál a felett fogadások sikeresnek bizonyultak.

Egyedül a Roland Garros elődöntőjében nem volt sok játék és tie-break, mivel Alcaraz a harmadik szett elején megsérült, és csak két játékot nyert az utolsó két szettben. Szintén érdekes, hogy a négy mérkőzésen háromszor nyerte meg az első játszmát a vesztes játékos, tehát mindketten képesek fordítani.

A két játékstílus tartalmaz hasonlóságokat, ez a legfőbb oka annak, hogy Djoković ennyire megszenved a spanyollal. Sokan Nadallal hasonlítják össze a murciait, ami sokszor csak lustaságból fakad, hiszen mindketten spanyolok.

A fiatal Nadal sebességét nem tudja elérni Alcaraz, ruganyossága pedig inkább a szerbre emlékeztet. Ereje sokkal inkább emlékeztet a mallorcai játékosra, azonban egészen másként építi fel a pontot a két spanyol játékos.

Ami viszont vitathatatlan, hogy korát meghazudtoló mentális erővel rendelkezik Alcaraz, amit utoljára tényleg Nadal demonstrált kiegyensúlyozottan 20 évesen.

Alcaraz-Djoković Ivibet tippek, szorzók

Amint látjuk, nagyon szoros mérkőzéseket, és azokon belül játszmákat játszik egymással a két játékos, szerintünk ebből a szögből érdemes megközelíteni a mérkőzést sportfogadóként.

Mivel Alcaraz korábban nem indult a világbajnokságon, illetve sosem jutott még döntőben sem fedett pályás tornán, Djoković jogosan favorit a fináléba kerülésre.

A két két nyert szettes mérkőzésükön 38 játék volt, ami a második legtöbb játék matematikailag, amennyit rendezhetnek egy két nyert játszmás teniszmérkőzésen.

Szerintünk egy 7-5, 6-4-re végződő mérkőzés lenne a legkevésbé szoros eredmény, a 21,5 játék felett fogadás is 1,42-es szorzót ad.

Ha valaki szeretne kreatívabb lenni, akkor a táblázatban szereplő tippek közül is szemezgethet.

Alcaraz-Djoković Ivibet tippek
Játékok száma: 21,5 felett1,42
Szettek pontos száma: 32,24
Djoković összesített játékok: 12,5 felett1,71
1. szett játékok: 9,5 felett1,61
1.szett/mérkőzés: Alcaraz/Djoković7,50
1.szett/mérkőzés: Djoković/Alcaraz9,28
Játék hendikep Alcaraz +4,51,32

Az Ivibet bónusza kapcsán felmerülő kérdésekre az Ivibet gyakori kérdések között megtaláljuk a válaszokat.

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Megvan az Eb-szereplés, gálameccs lesz a Puskás Arénában | Magyarország-Montenegró
következő cikk
Sinnernek másodszor is le kell győznie Djokovićot a vb megnyeréséhez | Fezbet sportfogadási előzetes