A Professional Darts Corporation idén 31. alkalommal rendezi meg a darts világbajnokságot. December 15-től kezdve 96 játékos száll versenybe a világbajnoki cím elnyeréséért. A verseny már zsinórban hat éve 2,5 millió font összdíjazású, helyszíne pedig ahogy már megszokhattuk, a londoni Alexandra Palace. A darts az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségre tett szert világszerte. Ez hazánkban sincs másképp, így a darts rajongói a decemberi világbajnokságon kívül már számos versenyt követhetnek a televízió képernyője előtt szinte egész évben. A népszerűség hatására már a fogadási oldalak is egyre többféle piaccal és különleges ajánlatokkal készülnek a fogadóknak. Nézzük, hogy ők kit tartanak a legesélyesebbnek a világbajnoki győzelemre! A táblázatot a világbajnokság során frissíteni fogjuk.

Tarts az Unibettel a PDC Darts Világbajnokság alatt és szerezz ingyen fogadást akár minden nap! Először is fogadd el és aktiváld a bónusz ajánlatot a fogadóiroda oldalán. Köss egy előzetes fogadást a darts vb egyik meccsére, ez lehet egyszeri, de kombinált is. A kiválasztott piacot(okat) minimum 3000 forinttal és 3,00-as szorzóval kell megjátszanod. Amint a fogadásod lezárt státuszba került, 3000 forint értékű ingyen fogadást kapsz, amit dartsra használhatsz fel. Az ajánlat érvényességéig akár minden nap begyűjthetsz egy ingyenes fogadást ezen a módon.

A darts vb döntője

21:15 Luke Littler – Luke Humphries

Tegnap este biztossá volt, hogy újoncot avat a PDC. A vb 16 éves csodagyereke meg tudja állítani a kezdetektől fogva főesélyesnek tartott Luke Humphries-t? A fiatal angol egészen elképesztő teljesítménnyel folytatta menetelését az elődöntőben is. A korábbi világbajnok Rob Crosst győzte le 6-2-re. Littler tegnapi teljesítménye számokban: 106,05-ös átlag, 16 darab 180-as dobás, 47%-os kiszállózás, illetve három 100 feletti kiszálló.

Ma este egy rendkívül izgalmas meccsre számítunk, hiszen Humphries teljesítménye is egészen kimagasló volt az elődöntőben. Sima 6-0-s sikert aratott Scott Williams ellen, így világelsőségét már bebiztosította. Ma este minden esélye megvan az első világbajnoki címét is megszerezni. Littlernek nem lesz egyszerű dolga, hiszen nála is magasabb, 108,74-es átlaggal és 6 darab 100 feletti kiszállóval söpörte le Williams-et Humphries az elődöntőben.

Izgalmas, szoros döntőre számítunk, ahol mindkét játékosnak magas szintű játékot kell nyújtania a végső győzelemért. Humphries idei szezonja nagyon jól sikerült, mi inkább az ő győzelme felé húzunk, hiszen a mai napon sokat fog számítani az a rutin, amivel Littler a rövidebb karrierjéből fakadóan még nem rendelkezik. Az esti meccsre a következő tippeket a javasoljuk:

  • Luke Humphries a mérkőzés győztese + legtöbb 180-as: 2,37
  • 2 vagy több checkout a céltábla közepét eltaláló dobásból: 1,61
  • Littler legmagasabb kiszálló – 130,5 felett: 1,53
  • Humphries átlag (3 nyíl) – 100,5 felett: 1,61
  • 180-ak száma – 32,5 felett: 1,49

Szorzók – Unibet 2024.01.03. 10:10

Játékos
Unibet bónusz22bet bónuszFezbet bónusz
Luke Humphries1,681,6961,66
Luke Littler2,202,162,16
A táblázatban az Unibet, a 22bet és a FezBet fogadóirodák végső győztesre vonatkozó szorzói találhatóak 2024.01.03-i állapot szerint.

Vegyük sorra a fogadóirodák által legesélyesebbnek tartott játékosokat.

A zárójelben a hivatalos PDC rangsor szerinti helyezése szerepel a játékosoknak, december 8-i állapot szerint.

Fogadás a darts vb-re

Luke Humphries – Cool Hand Luke (3.)

Az angol játékos karrierje 2017-ben indult be igazán, több tornagyőzelem is az ő nevéhez fűződött ebben az évben. Rá egy évre máris részt vehetett az első világbajnokságán, amelyen ugyan az első körben búcsúzott, de ezt követően ismét sikerült néhány győzelmet bezsebelnie. 2018 óta stabil részvevője a PDC vb-nek, kétszer a negyeddöntőig is sikerült eljutnia. Már a tavalyi év is elég jól sikerült számára, idén azonban egészen hihetetlen teljesítményt nyújtott. Megnyerte a World Grand Prix-t, a Grand Slam of Dartsot, és a Players Championship Finals-t is. A tavalyi 5. helyről, a ranglista 3. helyére lépett előre, ezzel együtt pedig a vb legesélyesebb indulójának tartják. Idei éve valóban álomszerűen alakul, és világbajnoki cím megnyerésénél számára aligha tudunk elképzelni szebb megkoronázást 2023-ra.

Michael van Gerwen – MVG (2.) /kiesett!/

A háromszoros világbajnok hét éven állt a világranglista élén, az egyik legjobb játékosként tekintenek rá. Jelenleg a világ második legjobbja, a Masters tornagyőzelmek mellett az egyik legrangosabb versenysorozat a Premier League, valamint a World Series of Darts első helyét is behúzta. Michael van Gerwen kiválóan tud összepontosítani, hatalmas téttel bíró helyzetekben is képes minden zavaró tényezőt kizárni. Azt hiszem nem kell megmagyarázni, hogy miért is kell őt mindig a végső esélyesek közé sorolni. 

Gerwyn Price – The Iceman (5.) /kiesett!/

A korábbi rögbi játékos 2014 óta szerepel a PDC versenyein. Azóta a darts világ egyik, ha nem a legmegosztóbb személyiségévé vált, a játéktudása viszont megkérdőjelezhetetlen. Az utóbbi négy évben mindegyik alkalommal legalább a negyeddöntőig jutott a világbajnokságon. Idén több nagy címről is lecsúszott és „csak” a második helyen sikerült végeznie, így a tavalyi PDC ranglista első helyéről az ötödikre csúszott, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne meg minden esélye a vb cím megnyerésére. Eddig egyszer, 2021 januárjában nyert a skót Gary Anderson ellen 7-3-ra. Sokan az ellenfelekkel való összetűzései miatt nem szimpatizálnak vele, viszont az kétségtelen, hogy a PDC-be való bekerülése óta nagyon gyorsan felküzdötte magát a legjobbak közé, így a teljesítményéért mindenképpen hatalmas elismerés jár.

Michael Smith – The Bullyboy (1.) /kiesett!/

Michael Smith 1990-ben született Angliában, és egészen fiatal korában csatlakozott a PDC versenyeihez. 2013-ban megnyerte az ifjúsági világbajnokságot, és ebben az évben nagyot lépett előre a világranglistán. Nevéhez ugyan nagyon sok cím fűződik, viszont az utóbbi években számos fontos versenyen bukott el a döntőben vagy elődöntőben. Tavaly novemberben megszakadt ez a rossz szériája és a Grand Slam of Darts torna megnyerésével sikerült élete első televíziós tornáján győzelmet aratnia. A tavalyi világbajnokságon ismét esélyesként indult, és a szurkolók reményeit beváltva, abszolút megérdemelten megnyerte a tornát. Az idei évben még nem sikerült igazán nagy győzelmet aratnia, azonban továbbra is ő a világelső, ami már önmagában elég indok lehet arra, hogy miért is van esélye a vb győzelemre.

Gary Anderson – Flying Scotsman (21.) /kiesett!/

A darts skót legendája 2009-ben csatlakozott a PDC-hez. Egy 2011-es döntő, majd egy 2012-es negyeddöntő után, 2015-ben megszerezte első világbajnoki címét, majd 2016-ban meg is védte azt, ezzel ő lett a harmadik játékos, akinek ez sikerült a PDC történetében. Az utóbbi évei nem voltak olyan sikeresek, kicsit háttérbe is szorult a darts az életében, azonban idén úgy döntött, hogy 2016 óta először, újra elindul a European Tour-on. A 2023-as Players Championship fordulókon már jól ment neki a játék, és sok mérkőzésen láthattuk azt a koncentrációt és küzdést, amit tőle megszokhattunk. Első blikkre meglepő lehet, hogy a fogadóirodák ennyire előre sorolják az esélyesek között, azonban érdemes belegondolni, hogy ennyire rutinos és egyben jó játékerőt képviselő játékosból egyelőre kevés van a mezőnyben.

Rob Cross – Voltage (8.)

A brit játékos nagyon hirtelen robbant be a darts világába. Profi karrierjét a PDC-ben kezdte 2016-ban, ekkor kvalifikált amatőrként a UK Openre. 2017-ben első profi évét máris egy világbajnoki címmel koronázta meg, 7-2-re legyőzte Phil Taylort, és ezzel megszerezte a darts legnagyobb díját az Alexandra Palace-ban. Azóta World Matchplay győzelmet is aratott, kétszer lett Európa bajnok, valamint Premier League, Players Championship, UK Open, és World Series döntőben is szerepelt. Jelenleg nyolcadik a ranglistán, tőle is jó szereplésre számíthatunk az idei vb-n.

Peter Wright – Snakebite (4.) /kiesett!/

A sportág egyik legszórakoztatóbb alakja talán Peter Wright, aki minden versenyének minden játéknapján különleges öltözetben és extravagáns hajviselettel jelenik meg. Állítása szerint ezzel önbizalomhiányát szeretné enyhíteni, amelyre eddig elért eredményei alapján nincs túl sok oka. Az utóbbi négy év leforgása alatt két világbajnoki címet is nyert, emellett a szurkolóknak is nagy kedvence. Bő egy hónappal ezelőtt a vb előtti egyik legnagyobb megmérettetést, az Európa-bajnokságot nyerte meg. Talán mondani sem kell, hogy idén is esélyesként indul a vb-n, igaz a mezőny kimondottan erősnek ígérkezik.

PDC vb - győztes fogadás
©22bet (2023.12.08.)

További piacok és néhány tipp

Az imént már kiveséztük a főbb esélyesekre ajánlott szorzókat, azonban ennél jóval több piacra van lehetőség fogadni. Érdemes a világbajnokság kezdete előtt sorra venni őket, mert több olyan piac is van, ami nem egy-egy meccsre, hanem magára a tornára vonatkozik. Ilyen lehetőségeket gyűjtöttünk ki az Unibet és a Rabona oldaláról.

A Rabona-nál többek között fogadhatsz arra, hogy lesz-e kilenc nyilas kiszálló a világbajnokságon, sőt egy adott játékosra teheted a tipped. Érdemes lehet elgondolkodni a rajta, hiszen az utóbbi időben egyre több nagy tornán dobják meg a játékosok a tökéletes leget. A „bajnokságot nyerő dupla kiszálló” piacán viszonylag magas szorzókkal is lehet tippeket tenni. Nem ritkán fordul elő, hogy végül csak dupla 1-gyel tudnak kiszállni, erre most 40-szeres az odds. A sűrűbben előforduló dupla 16-ra 4,00, a dupla 8-ra pedig 7,60-as szorzó van. A hosszú távú piacokon még fogadhatsz a döntőbe jutó játékosokra, a második helyezettre, a 170-es kiszállók számára, és a győztes nemzetiségére is. Olyan lehetőség is van, hogy megtippeld, hogy a győztes az alsó vagy a felső ágról kerül ki, de ez tényleg nagyban a szerencsén múlik.

Amennyiben inkább csak egy-egy meccsre szeretnél fogadást tenni, abban az esetben is számos lehetőség közül tudsz választani. Az első két forduló során érdemesebb lehet az ismertebb, sztárjátékosok győzelmére fogadni, a ranglista végén szereplő játékosokkal szemben. Persze minden vb-n vannak meglepetések, de jóval nagyobb esélye van a már több tapasztalattal rendelkező játékosoknak, több egyoldalú mérkőzést szoktak játszani ebben a szakaszban. Az Unibet oldaláról gyűjtöttünk néhány olyan piacot, amelyeket konkrét meccsekre tudsz megtenni. A népszerű fogadások közé tartozik az a piac, ahol kombinációban lehet megtenni egy játékosra, hogy ő nyeri a mérkőzést, övé lesz a legtöbb 180-as dobás és a legnagyobb kiszálló is. Ha valakiben nagyon biztos vagy, hogy jóval jobb teljesítményt tud nyújtani ellenfelénél, érdemes átgondolni ezt az opciót is, mert az oldal viszonylag magas szorzókat kínál rá. A meccs pontos végeredményét és a szettek számát is meg tudod tippelni. Ha nem igazán értesz a dartshoz, de mégis fogadnál rá, akkor csak szimplán válaszd azt a piacot, ahol az utolsó kör dupla kiszállójának színét tudod megtenni, ez maximálisan a szerencsén mólik. Értelemszerűen a piros és a zöld lehetőség közül tudsz csak választani, így 50% esélyed van, hogy eltaláld.

Az eseménnyel kapcsolatos ajánlatok

 A vb közeledtével a fogadóirodák is biztosan készülni fognak különleges promóciókkal és ajánlatokkal. Amennyiben érdekelnek ingyen fogadások, kreditek, bónuszok vagy csak szimplán a darts vb oddsok, akkor érdemes figyelned híreinket, amelyek rendszeresen frissülnek.

Unibet
NépszerűAjánlott
Max. bónusz
20 000 Ft
Százalék
100%
Min. szorzó
1.40
Min. betét
3 500 Ft
Unibet Bónusz
Megforgatási követelmények
bónusz megforgatása 6x
22Bet
NépszerűAjánlott
Max. bónusz
35 000 Ft
Százalék
100%
Min. szorzó
1.40
Min. betét
400 Ft
22Bet Bónusz
Megforgatási követelmények
befizetés + bónusz megforgatása 5x
ivibet
Új
Max. bónusz
52 000 Ft
Százalék
100%
Min. szorzó
2.00
Min. betét
3 500 Ft
ivibet Bónusz
Megforgatási követelmények
bónusz megforgatása 5x
Quickwin
Új
Max. bónusz
35 000 Ft
Százalék
100%
Min. szorzó
2.00
Min. betét
5 000 Ft
Quickwin Bónusz
Megforgatási követelmények
bónusz megforgatása 6x
Az általános felhasználási feltételek érvényesek. | 18+ | Játssz felelősséggel!