Hírek - bet365

Eb-selejtezők november 2023 – Kinek milyen eredményre van szüksége a kijutáshoz? Fogadási tippek

A novemberi válogatott szünetben zárulnak le a 2024-es Európa-bajnokság selejtezői. A 24 csapatos kontinens viadalt jövő nyáron Németországban rendezik.

A selejtezők során a házigazda mellett további 20 csapat kvalifikációja válik véglegessé, a maradék 3 helyről pótselejtezők fognak dönteni, amelyek a Nemzetek Ligája eredményei alapján alakulnak ki (ezekkel most nem fogunk foglalkozni).

Eb-selejtezők
©Bet365(2023.11.13.)

Sportfogadási szempontból vizsgáljuk meg, hogy melyik mérkőzésnek milyen tétje van, milyen eredmény esetén, mire számíthatunk, ugyanis ez befolyásolni fogja tippünk sikerességét.

Kerüljük a tétnélküli mérkőzéseket, mert lehet, hogy pihentetni fog az adott csapat szövetségi kapitánya, így egy meggyengült csapatra tennénk fel pénzünket.

A szorzók a 2023.11.13. 9:30-kori állapotot mutatják, azok idővel változni fognak. Az online sportfogadás Magyarországon sokszor alternatív linkekkel működik, így a Bet365 alternatív linkről működik.

Kijutottak

Minden csoportból az 1-2. helyezett jut ki az Eb-re. Egymás elleni eredmény dönt, ha két csapat pontegyenlőséggel áll.

Franciaország, Belgium, Portugália, Spanyolország, Skócia, Törökország, Ausztria és Anglia már kijutottak.

Csoportok

Egyesével megvizsgáljuk a csoportokat, hogy milyen mérkőzésnek van még tétje, és milyen eredmények szükségesek adott végkifejlethez a csoporton belül. Az öt legjobb csoportelső (és a házigazda) kerül majd az 1. kalapba, a maradék öt és a legjobb csoportmásodik a második kalapba, majd a következő hat csoportmásodik a harmadikba, végül a többiek a negyedikbe.

Ezért van jelentősége még annak is, hogy ki hány ponttal végez!

Az A-csoportban Spanyolország megnyeri a csoportját, ha ugyanannyi pontot szerez Ciprus és Grúzia ellen, mint Skócia Grúzia és Norvégia ellen. Két spanyol siker bebiztosítja az elsőséget.

A B-csoportban a franciák biztosan csoportelsők, azonban Hollandiának legalább annyi pontot kell szereznie Írország és Gibraltár ellen, mint Görögországnak a franciák ellen. Vagyis ha a hollandok legalább egy meccset nyernek, kijutnak a tornára.

A C-csoportban Anglia első helye biztos, ezért a Málta és az Észak-Macedónia ellen mérkőzésük nem fontos. Ellenben Ukrajna 3 ponttal vezet Olaszország előtt, viszont az olaszok eggyel több meccset fognak játszani.

Az olaszok 2-1-re legyőzték Ukrajnát otthon, ezért az utolsó fordulós ukrán-olasz derbi dönt a kijutásról. Amennyiben az olaszok legyőzik az észak-macedónokat, elég nekik a döntetlen az utolsó körben, ha viszont nem, mindenképpen győzniük kell, hogy címvédőként nehogy erről a világeseményről is lemaradjanak.

A D-csoportban a törökök már kijutottak, csoportelsőségüket csak akkor veszítik el, ha Wales ellen kikapnak, és vagy Wales vagy Törökország mindkét mérkőzését megnyeri (Wales-nek legalább 3 góllal kell megvernie a törököket).

Wales és Horvátország pontegálban állnak, ami Wales-nek kedvez jobb egymás elleni miatt, vagyis ha az örmények és a törökök ellen nyernek a wales-iek, kijutásuk biztos. A horvátok a lettek és az örmények ellen fognak játszani.

Az E-csoportban még semmi sem dőlt el. Albánia (13), Csehország (11), Lengyelország (10) a sorrend. A lengyeleknek már csak egy mérkőzésük van hátra, a csehek ellen éppen. Egymás elleni eredmények szempontjából mind a csehek, mind az albánok ellen rosszul állnak (a csehek legalább két góllal kell legyőzniük, hogy ne maradjanak alul emiatt).

Az albánoknak elég 1 pont a kijutáshoz Moldova vagy Feröer-Szigetek ellen. A cseheknek is elég 1 pont a lengyelek ellen, azonban ha kikapnak, még Moldova elleni győzelemmel a lengyel elé ugorhatnak. A csoportgyőzelemhez az albánoknak maximum eggyel szabad kevesebb pontot szerezniük a cseheknél az utolsó két fordulóban.

Az F-csoportban Belgium és Ausztria csak a csoportelsőségért és a kalapbeosztások miatt a pontokért küzdenek. A pontegál a belgáknak kedvez. Amennyiben a belgák maximum eggyel szereznek kevesebb pontot Szerbia ellen az osztrákoknál (Észtország az ellenfél), Belgium csoportelső.

A G-csoportot Magyarország vezeti, mögötte egy pontos hátrányban jön Szerbia, őket öt pontos hátrányból követ Montenegró. A mieink kijutnak az Eb-re, ha a bolgárok és Montenegró ellen legalább 1 pontot szereznek.

A szerbek a bolgárokat fogadják majd. 4 magyar pont szükséges a csoportgyőzelemhez. Montenegrónak mindkét mérkőzését meg kell nyernie, valamint Bulgária szerbiai győzelmére is szüksége van a kijutáshoz.

A H-csoportban Szlovénia és Dánia 19 ponttal áll, Kazahsztán 15-el. A szlovénok mindkét csapattal találkoznak még, amennyiben ugyanannyi pontot szereznek, mint a dánok, csoportelsők. A kazahoknak csak két győzelemmel juthatnak ki. A dánoknak és a szlovénoknak is elég egy döntetlen a kazahok ellen.

Mivel dán-szlovén mérkőzést rendeznek előbb, ezért a kazahok saját kezükbe is vehetik akár a sorsukat egy San Marino elleni sikerrel.

Az I-csoportan Románia (16), Svájc (15), Izrael (11), Koszovó (10) harcolnak a kijutásért. A románok Izraellel játszanak, mielőtt megvívnának otthon a svájciakkal. Svájc Izraellel és Koszovóval is játszik előtte, vagyis vesztett pontok tekintetében jobban állnak a románoknál.

Izrael ezeken kívül Andorrával játszik, míg Koszovó a svájciakkal és a fehéroroszokkal találkozik. Mivel az elmaradt meccsek miatt itt több van hátra, nehezebb jósolni.

Végül a J-csoportban Portugália első helye biztos, Szlovákiának pedig 2 pontra van szüksége Izland és Bosznia-Hercegovina ellen összesen, hogy kijussanak. Luxemburgnak csak akkor van esélye, ha legyőzi a bosnyákokat és Lichtensteint. A szlovákok jobbak egymás elleni eredmény tekintetében.

Pótselejtezők

A Nemzetek Ligája A-, B-, C-ligája is lehetőséget biztosít a kijutásra. Ligánként az a legjobb 4 csapat vesz részt a pótselejtezőkön, akik az Eb-selejtezők alapján nem jutottak ki. Ha valamely ligából négynél kevesebb csapat nem jutott ki, akkor a D-liga legjobb nem kijutottja kap kvótát, ha nem jutott ki korábban.

Erről majd részletesebben akkor írunk, amikor elérkezünk ezekhez a pótselejtezőkhöz 2024 márciusában.

EURO 2024 selejtezők tippek

Ezek alapján az alábbi mérkőzéseket és tippeket ajánljuk az utolsó előtti fordulóra (csütörtök-péntek-szombat). A kapcsolódó piacok fülnél találják az alábbi táblázatban található tippeket, amik nem mérkőzésekhez kötődnek.

Eb-selejtezők; Bet365 tippek
Fogadás csoportra (csoportgyőztesre): Svájc1,28
Első 2 a csoportban: Izrael, Nem1,61
Első 2 a csoportban: Horvátország, Nem2,00
Hollandia-Írország; Végeredmény: Hollandia1,14

A Bet365 belépést követően a Bet365 bónusz kijátszása az egyik legegyszerűbben alkalmazható bónusz a sportfogadási piacon.

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Első győzelmét szerezheti meg a Fehérvár a Groupama Arénában
következő cikk
Zártkapus meccsen, Szófiában harcolhatja ki az Eb kijutást a magyar válogatott