Horvátország-Spanyolország

Új győztese lesz a Nemzetek Ligájának | Horvát-spanyol sportfogadási előzetes

A válogatott szinten többször is a végső győzelemhez közel kerülő, de végül nem diadalmaskodó Horvátország az egyszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok Spanyolországgal találkozik a Nemzetek Ligája a rotterdami De Kuip Stadionban vasárnap este (20:45).

A két válogatott többször is találkozott egymással nemzetközi tornákon, és nem egyszer vívtak emlékezetes csatákat. Az online sportfogadási előzetesünkben megnézzük, milyen fogadási piacokat érdemes figyelembe venni a mérkőzést megelőzően, illetve, hol érezzük azt, hogy a fogadók előnybe kerülhetnek a bukmékerekkel szemben.

A szorzók a 2023.06.16. 10:15-i állapotot mutatják, azok idővel változhatnak.

Nemzetek Ligája-döntő, Horvátország-Spanyolország

A csapatok közös múltja

Ahogy említettük, vívott pár emlékezetes összecsapást egymással a két csapat a múltban. 1999 óta nyolc mérkőzésen találkoztak, ezeken 30 gól esett, ami meccsenként 3,75 gólt jelent. Két horvát győzelem, egy döntetlen, öt spanyol siker született, három mérkőzésen nem lőtt mindkét csapat gólt, kétszer esett 2,5-nél kevesebb gól.

Legutóbb a 2021-ben rendezett EURO 2020-on találkoztak, ahol a nyolcaddöntőben 3-3-as döntetlent követően a hosszabbítás után 5-3-ra nyertek a hispánok. Az NL-ben született egy 6-0-s spanyol győzelem és egy 3-2-es horvát diadal is, vagyis a spektrumon mindenféle eredmény megtalálható.

Elődöntők

Mindkét elődöntő nagyon izgalmasan alakult. A spanyolok Joselu 88. percben szerzett góljával győzött Olaszország ellen, teljesen megérdemelt győzelmet aratva (3,12-1,33 xG arány, Between the Posts). A horvátok idegenben győztek hosszabbítást követően a hollandok ellen, a 2×15 perc hosszabbítás azonban ronthatja az esélyeiket a vasárnapi döntőben, különösen minden idők leghosszabb szezonját követően.

Hiába mentették hosszabbításra a hollandok a mérkőzést Lang 96. perces góljával, Petković és Modrić góljaira már nem érkezett válasz, amely teljesen megérdemelt győzelmet hozott az 5 nagy helyzetet is kidolgozó horvátok számára (1,00-3,30 xG arány a vendégek javára, Between the Posts).

Horvátország-Spanyolország tippek, szorzók

Véleményünk szerint ez Horvátország legjobb esélye, hogy végre trófeát szerezzen válogatott színtéren. Habár a spanyolok meggyőzőek voltak az olaszok ellen, számunkra impresszív, hogy ez a kiöregedő horvát csapat még mindig képes jó teljesítményre nagyobb múltú válogatottakkal szemben, ezért szerintünk meg is nyerik a trófeát.

A világbajnokságok alapján azt is tudjuk, hogy a büntetőpárbajok megnyerésével sem állnak hadilábon szomszédjaink, Dominik Livaković remekül teljesített a vb-n Brazília és Japán ellen is.

Nemzetek Ligája-döntő tippek
Bet365 bónuszUnibet bónusz22bet bónusz
Magasba emeli a trófeát: Horvátország2,502,60
Mindkét csapat szerez gólt: Igen1,801,871,83
Gólok száma: 2,5 felett2,002,062,00
A játék tizenegyesekkel dől el: Igen6,006,10

Az Unibet vagy a Bet365 oldalán is bőséges kínálatból, több mint 300 fogadási lehetőségből válogathatnak a fogadók.

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Folytatja jó sorozatát a magyar labdarúgó válogatott? | Montenegró-Magyarország
következő cikk
Kötelező győzelem előtt áll a magyar válogatott Litvánia ellen | Bet365 sportfogadási előzetes