Unibet - hírek

Unibet Premier League Boxing Day előzetes

December 26-án visszatér a Premier League, a topligák közül elsőként a világbajnokság után. Az egész 2022-2023-as szezon nagyon nehezen megjósolható, hiszen először rendeztek világbajnokságot az idény közben, ezért voltak játékosok, akiknek a fejében már hónapok óta a vb járt, ezért a torna előtt a sérülések elkerülésére koncentráltak, a világbajnokság után pedig fáradtak lehetnek fizikálisan, mentálisan, és érzelmileg.

Az Unibet remek lehetőséget kínál az online sportfogadás Magyarországon lévő kedvelőinek arra, hogy fogadásokat kössenek az angol bajnokság mérkőzéseire az ünnepek során. Az Fbref (Opta) és az Understat oldalairól felhasznált fejlett statisztikai mutatókkal segítünk jó tippeket találni ezekre a találkozókra. Az Unibet szorzói a 2022.12.22. 14:30-i állapotot tükrözik, idővel változhatnak.

Vb hatása a csapatokra

Mivel semmilyen tapasztalatunk nincsen az idényközi világbajnokságok terén, ezért figyelnünk kell minden apró részletre, amely befolyásolhatja a sportfogadókat a szezon hátralévő hónapjaiban. Vajon szenvedni fognak azok a klubok, amelyekből sok játékos játszott a tornán? Vagy azok fognak, akik most kaptak egy másfél hónapos szünetet? Esetleg mindkettő?

Ebből kifolyólag türelemre intjük a fogadókat, adjanak maguknak időt, mire kikristályosodik, melyik csapat (és játékos) milyen formában folytatja az idényt. A Boxing Day fogadásokkal legalább olyan óvatosnak kell lenni, mint egy első forduló esetén a szezon elején.

CsapatCsapat játékosainak pályáralépéseinek száma a világbajnokságonJátékpercek a világbajnokságon
Manchester City624624
Manchester United563873
Chelsea493760
Tottenham463687
Liverpool231788
Arsenal251699
Brighton241544
Fulham201333
Aston Villa141216
West Ham United141153
Leicester City15982
Nottingham Forest13865
Everton10824
Leeds United11692
Brentford10518
Wolves12515
Bournemouth6495
Newcastle United9458
Crystal Palace6406
Southampton3270

Itt látható, hogy mely csapatok játékosai játszották a legtöbbet a világbajnokságon, így ezeknél a csapatoknál előfordulhatnak fizikai problémák. Gabriel Jesust három hónapra elveszítette az Arsenal sérülés miatt, ahogyan a Tottenham is Richarlisont legalább egy hónapra. Habár érzelmi állapotot nem lehet beleszámítani fogadásainkba, felmerül, hogy Harry Kane kihagyott 11-ese a franciák ellen, Virgil van Dijké az argentinok ellen (és összességében a vb-ről csalódással távozók), milyen hatással lesz a játékosok teljesítményére.

Leicester City-Newcastle United

A Leicester City az egyik legnagyobb csalódás az idei bajnokságban, míg a Newcastle a tavalyi tulajdonosváltás óta a várakozásoknak megfelelően szerepel. Brendan Rodgers csapatai sosem védekezték jól, ez az észak-ír edző egyik gyenge pontja, a Newcastle viszont nagyon jól teljesít mindkét tizenhatoson belül. Fejlett statisztikai számaik alapján megérdemelt a harmadik helyük a tabellán, és a „szarkák” engedik a legrosszabb gólhelyzeteket az ellenfeleknek. A pontrúgásokban is a Leicester a leggyengébb, míg a Newcastle a legerősebb.

Boxing Day tipp: Newcastle kapott gól nélkül nyer

Aston Villa-Liverpool

A Liverpool talán a legnagyobb csalódás az egész szezonban Angliában azok után, hogy tavaly majdnem mind a négy sorozatot megnyerte, amelyben elindult. Az Aston Villa éppen egy Liverpool-legendát, Steven Gerrardot rúgta ki nem sokkal a világbajnoki szünet előtt, Unai Emery pedig három győzelemmel és egy vereséggel kezdte birminghami ténykedését, ezalatt a csapat meccsein mindig esett legalább három gól. A kérdés az, hogy Emery a szünet alatt, mennyit tudott javítani a Villa játékán,

A Liverpool gyengélkedését a középpálya elöregedése okozza, amely nagyon rossz hatással van a védelemre. Ők engedik a legnagyobb gólhelyzeteket az ellenfelek, rengeteg nagy gólhelyzetet engednek, és Alisson Becker elképesztő teljesítményének köszönhetik csak, hogy még van reális esélyük bejutni a legjobb négy közé. A vendégeknél szintén óriási kérdés, hogy Jürgen Klopp képes volt-e javítani a csapat fizikális állapotán, a „vörösök” rendszeresen kevesebbet futottak ellenfeleiknél az első tizennégy mérkőzésük során.

Boxing Day tipp: Mindkét csapat szerez gólt

Everton-Wolverhampton

Kiesési rangadót rendeznek a Goodison Parkban. A Wolves az utolsó helyen áll a bajnokságban, a világbajnokság során pedig Julen Lopeteguit nevezték ki menedzsernek a csapat élére. Az Everton a liga második legrosszabb várható gólkülönbség/90 perces mutatójával rendelkezik, Jordan Pickford formájának sokat köszönhetnek, az angol kapus 3,4 góltól óvta meg a csapatát ahhoz képest, amit egy átlagos kapus hozott volna ugyanazon lövésekkel való szembenézés során.

Ez a két csapat rúgta a legkevesebb gólt a bajnokságban, ezért szerintünk most is kevés gólos mérkőzésre számíthatunk. Lopetegui valószínűleg először a védekezést szeretné stabilizálni a csapatnál, majd ezt követően fordulna a támadójáték felé. Frank Lampard csapatai sosem rendelkeztek jó támadójátékkal, még a Chelsea-nél sem.

Dominic Calvert-Lewin visszatérése sokat lendíthet az Everton támadójátékán, azonban véleményünk szerint Lopetegui képes lesz megállítani a liverpooliakat.

Boxing Day tipp: 2,5 gól alá

Unibet Boxing Day tipp: Everton-Wolves 2,5 alatt
© Unibet (2022.12.23.)

Boxing Day tippek összefoglalása

Tippek
Leicester City-Newcastle United; Vendég csapat kapott gól nélkül nyer4.00
Aston Villa-Liverpool; Mindkét csapat gólt szerez1.61
Everton-Wolves; 2,5 gól alá1.66

Az Unibet kiváló szorzókkal rendelkezik, ha az iparági riválisaihoz viszonyítjuk azokat. Az Unibet belépés opciót követően azonnal a főmenüben találja meg, regisztráció során pedig éljen az Unibet bónusz kínálta ajánlattal a Boxing Day-en is.

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Darts vb - élő közvetítések és fogadás fokozók a bet365-nél
következő cikk
Újévi speciális fogadási piacok a Bet365-nél