Általános sportfogadási hírek

Fogadás a vb csoportkör utolsó fordulójára

Utolsó fordulójához érkezett a labdarúgó-világbajnokság csoportköre. Írásunkban összeszedjük az általunk legfontosabbnak tartottakat a kedd délután kezdődő forduló előtt, mutatunk statisztikákat, végül ajánlunk sportfogadási tippeket is. A statisztikákat az Fbref weboldaláról gyűjtöttük be. Ajánljuk weboldalunkat, ahol mindig naprakész információkat kap a legfrissebb sportfogadási hírekről, online sportfogadóirodák promócióiról, a Magyarországon is működő fogadóirodák bónuszairól, és ehhez hasonló elemzésekről.

FONTOS: Ebben a fordulóban az azonos csoportban rendezett mérkőzések egyidőben kerülnek megrendezésre! Ezért az élő fogadásnak itt komolyabb szerep jut, mint bármikor máskor. A csapatok tisztában vannak a másik pályán rendezett mérkőzés alakulásával, ami befolyásolhatja hozzáállásukat a saját mérkőzésükön is, ez a megkötött fogadásokat is érinti.

FONTOS: Az ágrajzok meg vannak határozva, ami azt jelenti, hogy például a B-csoportban szereplő Anglia tudni fogja, hogy kivel játszana akkor, ha megnyeri a csoportot (A2), vagy ha csak második helyen jut tovább (A1). Ezért itt ismét közöljük az ágrajzok szerinti párosítást.

Fogadj a labdarúgó-világbajnokságra

Sorrend meghatározása azonos pontszám esetén

Felső ág: A1-B2, C1-D2, E1-F2, G1-H2

Alsó ág: B1-A2, D1-C2, F1-E2, H1-G2

Lehetnek csapatok, akik szeretnének elkerülni egyes csapatokat, ahogyan azt 2018-ban is láttuk, amikor Anglia nem igazán erőltette meg magát Belgium ellen az utolsó fordulóban, a vereségnek köszönhetően pedig könnyebb ágra került. Mindkét csapat eljutott az elődöntőig, de amíg a belgák Japánnal, Brazíliával, és Franciaországgal találkoztak az odavezető úton, addig az angolok Kolumbiával, Svédországgal, és Horvátországgal játszottak.

FONTOS: Érdemes tisztában lenni a sorrend meghatározásával a csoportokban azonos pontszám esetén.

  • Gólkülönbség
  • Több szerzett gól
  • Egymás elleni eredmény (több szerzett pont ezeken a mérkőzéseken)
  • Egymás elleni eredmény (jobb gólkülönbség ezeken a mérkőzéseken)
  • Egymás elleni eredmény (több szerzett gól ezeken a mérkőzéseken)
  • Fair Play tabella
  • Sorsolás

Ezek a tényezők mind meghatározzák a fogadásokat, amiket a vb mérkőzéseire tesz a sportfogadó.

Minden csoportot érinteni fogunk, még ha nem is ugyanolyan terjedelemben, és ajánlunk tippeket is az utolsó fordulóra a Bet365 szorzói alapján (szorzók állapota: november 28. 23:00). Amennyiben a Bet365 oldalán játszik, mindenképpen alkalmazza a Bet365 sportfogadási kredit akcióját, valamint ha kezdő regisztráló, fogadjon a Bet365 bónuszával, amelyek a legjobbak közé tartozik a sportfogadóirodák Magyarországon is elérhető ajánlatai közül.

A-csoport

Hollandia és Ecuador 4, Szenegál 3, Katar 0 ponttal állnak. Ecuadornak elég egy döntetlent elérnie Szenegál ellen a továbbjutáshoz. Mivel Hollandia és Ecuador gólaránya is megegyezik, ezért, ha azonos eredményt ér el a két csapat, akkor az a csapat fog előrébb végezni, amely több gólt szerez hétfőn.

Vb tipp: Hollandia-Katar; Hollandia (hendikep: 0-1, Hollandia, 1.57, Bet365)

Hollandia a vb leggyengébb csapatával játszik, és mivel Anglia valószínűleg csoportgyőztes lesz a B-csoportban (Bet365 86%-os esélyt lát erre), ezért Hollandiának érdeke több gólos győzelmet aratnia, hogy elkerüljék az angolokat.

B-csoport

Anglia 4 ponttal vezeti a csoportot, mögötte Irán 3, USA 2, Wales 1 ponttal áll. Anglia esélye a kiesésre elenyésző, csak négygólos vereséggel eshetnek ki. Vb fogadás tippünk azonban nem a Wales-Anglia, hanem az Irán-USA mérkőzésre vonatkozik.

Vb tipp: Irán-USA; USA (Nincs fogadás döntetlenre 1.40, Bet365)

Habár Irán egy döntetlennel is USA előtt marad a csoportban, USA-t mégis jobb csapatnak tartjuk. USA fejlett statisztikai számai jobbak, csupán 0,8 és 0,7 várható gólt engedtek akcióból Angliának és Wales-nek, ellenben Irán 1,5 várható gólt engedett meccsenként ugyanezen csapatok ellen (Opta). Amerika egy kiegyenlített mérkőzést tudott vívni a torna egyik favoritja ellen, míg Iránnak semmilyen esélye sem volt az angolok ellen. Ezért az Egyesült Államok győzelmét várjuk a mérkőzésen, de a „nincs fogadás döntetlenre” opcióval visszakapjuk a pénzünket egy döntetlen esetén.

C-csoport

A C-csoportban Lengyelország 4 ponttal áll az élen, őket Argentína és Szaúd-Arábia követi 3 ponttal, Mexikó pedig 1 ponttal kullog a csoport végén. A statisztikák elég aggasztóak Argentínára nézve, ugyanis csupán két lövésük talált kaput Mexikó ellen, Szaúd-Arábia ellen pedig amint gólt kaptak, nem voltak képesek veszélyes helyzetek kialakítására. Amennyiben hátrányba kerülnek Lengyelország ellen, vagy a mexikó-szaúdi mérkőzésen valaki továbbjutásra fog állni, kérdéses, hogyan reagálnak majd az argentinok. Egy játékos speciális fogadást ajánlunk ebben a csoportban.

Vb tipp: Lionel Messi kapura tartó lövések: 1,5 felett (1.61, Bet365)

Mivel a statisztikák szerint Messi minden idők egyik legjobban lövő játékosa (amint azt Mexikó ellen is láttuk), és mivel Argentína támadójátéka gyenge, elképzelhetőnek tartjuk, hogy Messi többet fog kapura lőni a szokásosnál. Messi 6-szor lőtt kapura a tornán, ebből 4-szer kaput talált, vagyis meccsenként pont 2-szer. Mivel a támadások befejezése is Messire hárul, érdemes lehet ezt kihasználnunk, és bízni abban, hogy legalább kétszer eltalálja a kaput. Ezekbe a büntetők és a szabadrúgások is beleszámítanak, amiket szintén Messi végez el az argentin csapatban.

D-csoport

A D-csoportban Franciaország már továbbjutott, Ausztrália 3, Dánia és Tunézia 1-1 ponttal áll. Mivel a franciák csak nagyon kirívó vereség esetén bukhatják el a csoportelsőséget, pihentetheti legjobb játékosait Didier Deschamps, ezért érdemes kerülni a franciákra tett fogadásokat Tunézia ellen. Ausztrália döntetlennel Dánia előtt marad, és amennyiben nem nyer Tunézia, tovább is jut egy pont megszerzése esetén. Mivel Tunézia nem tartozik a jól támadó csapatok közé, a franciák pedig nem fogják magukat megerőltetni, ezért egy kevés gólos mérkőzésre számítunk.

Vb tipp: Tunézia-Franciaország 2,5 gól alatt (1.80, Bet365)

E-csoport

Az E-csoport a legizgalmasabbak egyike. Spanyolország 4 ponttal vezet, Japán és Costa Rica 3-3 ponttal követi őket, Németország pedig 1 ponttal áll. Mivel a németek győzelmi kényszerben lesznek, és amennyiben a spanyol-japán meccsen döntetlen születik, érdemes legalább két góllal nyerniük. Ez a legfontosabb tippünk az egész fordulóban.

Vb tipp: Costa Rica-Németország (hendikep: 1-0, Németország, 1,33, Bet365)

F-csoport

Az F-csoportban Kanada már kiesett. Horvátország és Marokkó 4 ponttal, Belgium 3 ponttal áll. A Belgium-Horvátország mérkőzésen muszáj győzniük a belgáknak, akik csak akkor jutnak tovább döntetlennel, ha Kanada négy góllal veri meg Marokkót. A belgák eddig a torna egyik legnagyobb csalódását jelentik, és mivel kulcsembereik közül (Lukaku, Hazard, De Bruyne, Courtois) többen is sérülésből térnek vissza, vagy formán kívüli játszanak, statisztikáik sem meggyőzőek, ezért nem adunk jó esélyt továbbjutásukra. A horvátok jól teljesítettek Kanada ellen, amelyet 0-1-ről fordítva győztek le 4-1-re.

Vb tipp: Horvátország-Belgium 1X (1.50, Bet365)

G-csoport

A G-csoportban Brazília 6 ponttal áll az élen, mögötte Svájc 3 ponttal, Kamerun és Szerbia 1-1 ponttal állnak. Brazília továbbjutott, ezért kérdéses, mennyire veszi komolyan a Kamerun elleni mérkőzést, és a csoport megnyeréséhez akár egy vereség is beleférhet, ha Svájc nem veri meg Szerbiát több góllal. Szerbiának győzelem szükséges a továbbjutáshoz, ezért egy nyílt mérkőzést várunk, és a statisztikák szerint erre jó esély mutatkozik. A statisztikák mutatják, hogy szerbek három nagy helyzetet is engedtek a kameruniaknak, védelmük gyengélkedését Svájc is kihasználhatja, miközben támadásban viszont jeleskedtek, ezért tartjuk jó fogadásnak a mindkét csapat gólt szerez fogadást.

Vb tipp: Szerbia-Svájc Mindkét csapat gólt szerez; Igen (1.80, Bet365)

H-csoport

Portugália továbbjutott, és amennyiben Ghána gólkülönbsége nem lesz +3-al jobb a portugáloknál, meg is szerzik a portugálok a csoportelsőséget. Ghánának elég a döntetlen Uruguay ellen ahhoz, hogy Uruguay ne jusson tovább, Dél-Koreának pedig mindenképpen nyernie kell Portugália ellen. Mivel Uruguay nagyon gyenge támadójátékkal rendelkezik, Dél-Koreát pedig nem tartjuk elég jónak ahhoz, hogy egy tartalékos Portugáliát legyőzzön, Ghána továbbjutását várjuk.

Vb tipp: Ghána továbbjut Igen/Nem; Igen (2.25, Bet365)

TippekBet365 odds (november 28. 23:00)
Hollandia-Katar; (hendikep: 0-1, Hollandia)1.57
Irán-USA; (Nincs fogadás döntetlenre) USA1.40
Lionel Messi kapura tartó lövések: 1,5 felett1.61
Tunézia-Franciaország 2,5 gól alatt1.80
Costa Rica-Németország (hendikep: 1-0, Németország)1.33
Horvátország-Belgium 1X1.50
Szerbia-Svájc Mindkét csapat gólt szerez; Igen1.80
Ghána továbbjut Igen/Nem; Igen2.25

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Bet365 +25% nyereségfokozó a világbajnokság ideje alatt
következő cikk
Szerbia-Svájc | 20as odds az Unibet-nél